Youth academy challenge

Pierre16
Newgen
Поруке: 34
Придружен: 23 Нов 2010, 16:21
Место: Srbobran
Has thanked: 1 time
Been thanked: 10 times
Status: Није на вези

Youth academy challenge

Порука од Pierre16 »

Verujem da svi ovde znaju šta je YAC, jedan od popularnijih i težih izazova u FM-u. Krećemo od poslednjeg ranga takmičenja u Srbiji (6. liga), tačnije MFL Mali Iđoš-Bačka Topola-Srbobran-Vrbas-Bečej gde za tim uzimam FK Mladost Radost.
Još jednom sve čestitke Averel80 na sjanom dodatku :ave: :ave:



FK Mladost Radost 2022/2023


Слика

Stadion Rajčur








Prva sezona i odmah promocija u viši rang. Bez većih problema smo se domogli višeg ranga, mada smo slabijom serijom rezultata u završnici prvog dela sezone sebi malo zakomplikovali život, te na polovini šampionata bili u zaostatku od 5 bodova za prvoplasiranom Olimpijom. Međutim drugi deo sezone igramo gotovo savršeno, bez poraza (samo 4 remija) i dva kola pre kraja overavamo prvo mesto i plasman u PFL Subotica.
Kroz citavu sezonu smo koristili 4-3-3 taktiku, gde se sve svodilo na to da se lopta što pre pošalje pred protivnički gol. Tako da smo na kraju sezone postigli 93 gola i imali prosek od 3 gola po meču, dok je u odbrani duvalo na sve strane 46 primljenih golova. Ovo mi se nije sviđalo, tako da naredne sezone je u planu menjanje taktike i igranje "lepšeg" fudbala.
Da upotpune dobru sezonu kluba pobrinuli su se i naši omladinci koji su osvojili prvo mesto u svojoj ligi.
U kupu PFS Subotica stigli smo do drugog kola gde smo poraženi od Vojvodine iz B. Gradišta rezultatom 7-4.
Pred kraj prvenstva i predsednik je najavio povlačenje, a najverovatnije će ga zameniti neki za sada neimenovani lokalni investitor.


Najistaknutiji pojedinci:
Kevin Radl - najbolji strelac lige sa 37 pogodaka u prvenstvu, fenomenalna sezona za njega, kada god je trebalo bio je tu da ga metne u metu...
Uroš Stojković - dabl-dabl učinak 14 golova i 10 asistencija, sjajna sezona on i Radl nezaustavljivi....
Davor Milivojević - centralni vezni, dobra sezona za njega, pored solidnog učinka u napadu dosta je doprineo i stabilnosti u veznom redu...

Neki novi klinci i najtalentovaniji među njima:
Miodrag Filipović - zadnji vezni, sasvim dobar, od sledeće sezone stiče pravo nastupa za seniore, pa ćemo videti kako će se snaći.
Ivan Ljubičić - odličan štoper za nas, imaće minutažu u narednoj sezoni i nadam se da će opravdati očekivanja
Goran Slavković - sjajno krilo, malo popraviti kretanje bez lopte i eto nama opcije na krilu.

To je to za ovu sezonu. Sledece sezone cemo probati da napadnemo prvo mesto i ulazak u rang vise, ali nećemo biti preterano nezadovoljni, ako u tome ne uspemo. A takođe nas očekuju i mečevi sa dva gradska rivala FK Srbobran i FK Napredak Nadalj, tako da je jedna zanimljiva sezona ispred nas. :motor:

Слика
Pierre16
Newgen
Поруке: 34
Придружен: 23 Нов 2010, 16:21
Место: Srbobran
Has thanked: 1 time
Been thanked: 10 times
Status: Није на вези

Re: Youth academy challenge

Порука од Pierre16 »

FK MLADOST RADOST 2023/2024
Слика
Pred početak meča



Još jedna sezona je iza nas i još jedna izborena promocija, samo ovaj put dosta teže nego, prošle sezone.
Kroz pripreme smo pokušali da implementiramo 433dm formaciju, međutim nije to izgledalo kako treba, pa smo prešli na 4-1-4-1 koja je delovala dosta bolje, te smo je koristili do kraja sezone uz po koje sitne izmene rola i instrukcija. Po medijima smo bili glavni kanditadti za ispadanje, međutim kompletan jesenji deo šampionata igramo odlično i taj deo prvenstva završavamo na prvom mestu. Košmarni početak drugog dela prvenstva gde u prvih pet kola imamo jednu pobedu i 4 poraza ( od Višnjevca čak 7-2)nas baca na 4 poziciju, gde u tom trenutku zaostajemo za vodećim Obilićem 5 bodova i činilo se da od promocije nema ništa. Ali nakon toga meča i sastanka sa igračima, kao i male promene načina treniranja, vežemo 5 mečeva bez poraza (4 pobede) i vraćamo se na prvu poziciju sa dva boda prednosti u odnosu na Obilić. Koju nismo ispuštali do kraja sezone i pobedom u predposlednjem kolu (uz kiks Obilića) obezbedili plasman u Vojvođansku ligu Sever.
U kupu PFS Subotica smo ispali odmah na startu takmičenja od Proletera iz Njegoševa rezultatom 5-2.
Omladinci su imali još jednu sjajnu sezonu, koju su kao i predhodnu završili osvajanje titule.
Ove sezone smo i prvi put rasprodali ceo stadion i to u gradskom derbiju protiv Srbobrana u pobedi od 2-1, inače u 4 meča sa gradskim rivalima imali smo tri pobede i jedan poraz od Nadaljčana rezultatom 2-0 u Nadalju. Na početku sezone smo dobili novog predsednika, koji se na kraju sezone i povukao, tako da opet igramo bez prvog čoveka kluba.

Najistaknutiji pojedinci u toku sezone
Kevin Radl - opet najbolji strelac klub, opet 30+ golova u sezoni, posebno sjajan u drugom delu gde je postigao čak 20 golova, samo nek' nastavi ovako i u Vojvođanskoj ligi
Uroš Stojković - dobra sezona i za njega, s'obzrom da je igrao kao desni vezni igrač, što mu nije prirodna pozicija, trebalo mu je vremena da se privikne, i kada je bilo najpotrebnije bio je na visini zadatka
Darko Savić - na startu sezone nije viđen kao igrač za startnih 11, međutim iskoristio je svoju šansu sa klupe i u završnici prvenstva bio ne zamenljiv na levom boku.

Što se tiče mladih igrača koji su dobili šansu u prvom timu nezamenljiv na mestu štopera bio je Ivan Ljubičić fenomenalna sezona za njega, postigao je i prvenac u dresu Crvenih sa Rajčura i pokazao da se na njega može ozbiljo računati. Nije bilo planirano da Bojan Petrović bude startni levi bek za ovu sezonu, ali je on svojim sjajnim partijama u pripremnom periodu zaslužio svoje mesto među 11 i sa jednim golom i 4 asistencije okončao debitantsku sezonu. Na levom krilu usled nedostatka kvalitetnih igrača šansu je dobio Velibor Kljajić i to na osnovu toga što je na debiju u 6. rangu postigao pogodak. Počeo je sezonu sjajno i prvi deo iste bio ne zamenljiv na tom mestu, ali se na početku drugog dela utopio u sivilo celog tima kada je i izgubio mesto u timu od gore pomenutog Savića. U narednom periodu će njih dojica ravnopravno konkurisati za mesto levog veznog.

Neki novi klinci i najtalentovaniji među njima:

Slaviša Ivić - odličan vezni fudbaler, biće treniram za centralnog vezistu, gde će se lako uklopiti u rolu pleja, dobiće šansu na pripremama, da li će se u ovom trenutku izboriti za ostanak u seniorskom timu, videćemo. Ali bez obzira, budućnost kluba u svakom slučaju.
Zoran Krstić - preslikan Ivić, tako da važi sve isto kao i za Ivića.
Konstantinos Papazoglu - mlađani grk, imamo besplatno letovanje u Grčkoj kod njegovih na vikendici, od njega dovoljno :ole: :ole: ima slične karakteristike kao gore pomenuta dvojica, dobiće priliku na pripremama. ali ga trenutno ne vidim u prvom timu, ali smo bar za naredni period mirni što se tiče pozicije CM.

Za narednu sezonu cilj je jasan što pre obezbediti opstanak i dati šansu što većem broju mladih igrača. Mislim da nemamo skoro pa nikakve šanse za ulazak u viši rang, možda i ne samo ove sezone, nego i naredne dve-tri, naravno da ako nam se ukaže šansa za prvo mesto probaćemo da je iskoristimo. I ove sezone, kao i prošle imaćemo gradski derbi je je sa nama u ligi Mladost iz Turije.


A i za narednu sezonu smo od sportskih prijatelja dobili i nove garniture dresova :smeker:
Слика Слика Слика
Pierre16
Newgen
Поруке: 34
Придружен: 23 Нов 2010, 16:21
Место: Srbobran
Has thanked: 1 time
Been thanked: 10 times
Status: Није на вези

Re: Youth academy challenge

Порука од Pierre16 »

FK MLADOST RADOST 2024/2025


Слика
Pripreme za Srpsku ligu


Još jedna fenomenalna sezona i još jedna promocija u viši rang, treća u tri sezone. Samo što je to ove sezone za razliku od prethodne dve ravno čudu. Kao što sam i najavio cilj za ovu godinu je bio ostatit u ligi i kroz naredne dve do tri sezone napasti plasman gore. Sezona je počela odlično, u prvih 11 kola smo imali 5 remija i 6 pobedа, među kojima i nad gradskim rivalom od 4-1, nakon čega gubimo od Stanišića i u poslednja tri kola imamo skor od 2 remija i 1 pobeda. Polusezona koju nismo mogli ni da zamislimo, samo jedan poraz i prvo mesto na kraju jesenjeg dela. Na polovini prvenstva u vrhu je bila velika gužva, prvih 5 na tabeli delilo je samo 4 boda razlike. I u drugi deo prvenstva ulazimo jako dobro 7 pobeda, 2 remija i jedan poraz, ali ne pravimo veću prednost na tabeli, već u poslednjih 5 kola ulazimo sa triboda prednosti u odnosu na Turiju, 4 boda u odnosu na Bajšu. U 11 kolu Turija pobeđuje, mi gubimo od Bajše i ulazimo u ciljnu ravninu bodovno poravnati sa Turijom, i bodom viška od Bajše. Naredna dva meča dobijamo identičnim rezultatom 2-0 protv Vrbasa i Stanišića, dok Turija gubi od Mladosti (BP), te igra nerešeno sa Krilima Krajine, što nas je dovelo do toga da pobedom u predposlednjem kolu sa 3-2 protiv Hercegovca potvrdimo plasman u Srpsku ligu Vojvodina.
Kroz čitavu sezonu smo koristili prošlosezonsku taktiku i uz male korekcije u toku mečeva pokazala se kao odlična.
Što tiče kupa PFS Subotica tu smo stigli do 1/4finala gde smo poraženi od Sloge sa 1-0.
Omladinci su nastavili da osvajaju prevnstva, tako da su i ove godine najbolji u svojoj grupi.

Najistaknutiji pojedinci u toku sezone

Kevin Radl - opet najbolji strelac i igrač ovog tima, na kraju je sezonu završio povređen odigravši 25 i postigao 27 golova.

Velibor Kljajić - prošle sezone najavio da bi mogao da bude uzdanica tima na levom boku, ove je to i potvrdio. Non stop je bio pretnja za protivnike, bez većih oscilacija u igri. Na kraju 11 asistencija i 6 golova

Uroš Stojković - što je Kljajić na levom boku, Stojković je na desnom. Još jedna sjajna sezona za njega 11 golova i 8 asistencija, konstantan več tri sezone igra na visikom nivou, nema razloga da ne nastavi i dalje tako.

Od mlađih izdvojio bih Ljubičića koji je povrdio da se radi o sjajnom štoperu, dosta sigurniji, konstantniji u igri i jedan od glavnih "krivaca" što je Mehmedagić golman sa najviše CS ove sezone. I mladi grk Konstantinos je iskoristio svoju šansu, ulazio sa klupe, menjao kada bi neko od veznih imao kartone i pokazao da može. Filipović je još jedan momak koju pokazao da može odigrati na zavidnom nivou kada zatreba, korišćen ka štoper i zadnji vezni, ulazio sa klupe, menjao kada je neko imao kartone, korektno odradio svoj deo posla.
Još dva momka moram spomenuti to su Varga i Marić. Varga je bio sjajan kao džoker ove sezone, tvorac ovog preokreta, a i kada se Radl povredio odmenio ga je na fenomenalan način postigavši 11 golova ove sezone. Što se Marića tiče on je već dve sezone standardan član prvih 11, nekako se najbolje uklopio u ovu postavku, nema neku vanserijsku statistiku, ali njegov doprinos u igri je velik. Bilo da igra kao CM(AP) ili CM (A), podjednako je dobar na oba mesta i najčešeće je on taj koji pokrеće našu igru.

Neki novi klinci i najtalentovaniji među njima:

Slaviša Radivojević - ofanzivni vezni, plej, nešto slabiji pasing, ali ako uspe da popravi pas igru mogu se od njega očekivati dobre partije u prvom timu

Aleksandar Nikolić - levo krilo, odlične ocene, ako nastavi da se razvija u pravom smeru, Kljajić će dobiti ozbiljnu konkurenciju ili naslednika.

Miloš Mandić - još jedan veznjak, ima potencijala, malo da ojača i biće on odličan zadnji vezni.

Što se tiče naredne sezone, opstanak je jedino što očekujem. Ima dosta jakih klubova Bačka, Bečej, Hajduk Kula, RFK Novi Sad nemamo mi tu puno čemu da se nadamo, osim opstanku. Generalno za neko napredovanje trebaju nam pare, ali toga ovde nema. Jer jedini izvor zarade u Srpskom fudbalu su prodaja igrača i evropa, od prodaje igrača, za iole pristojan novac smo daleko, a od evrope jako daleko. Tako da nam ostaje da se nadamo da će neki naš omladinac eksplodirati i privući pažnju velikana koji će biti spremni da plate obeštećenje.

Слика
Pierre16
Newgen
Поруке: 34
Придружен: 23 Нов 2010, 16:21
Место: Srbobran
Has thanked: 1 time
Been thanked: 10 times
Status: Није на вези

Re: Youth academy challenge

Порука од Pierre16 »

FK MLADOST RADOST 2025/2026

Слика
Velika podrška navijača tokom čitave sezone





Završena je prva sezona u Srpskoj ligi Vojvodina i razlka u kvalitetu ostalih klubova u odnosu na nas je više nego očigledna. Evo samo nekih poređenja gde smo u odnosu na ostatak lige sve ocene, fizičke, mentalne, odbrana, tehnika. I sa ovakvim odnosom snaga sve osim puke borbe za opstanak je bilo nerealno očekivati. Tako je sezona i počela polusezonu završavamo sa 4 osvojena boda i dobijamo ultimatum od uprave da u narednih 5 mečeva osvojimo 6 bodova ili otkaz. Tokom čtave polusezone smo izgledali kao tim koji nikada nije igrao fudbal. Nerealno velik broj grešaka u odrani, dok napad nije ni postojao. Tokom zme menjamo formaciju (menjali smo je doduše tokom čitave sezone jer ništa nije fnkcionisalo) i početak drugog dela neuporedivo bolji u prvih 5 mečeva osvajamo 7 bodova (konačno nešto funkcioniše u igri), zadržavamo mesto trenera, do kraja sezone ostvarujemo još 4 pobede, protiv ekipa koje su najpribližnije nama po kvalitetu i koje su se borile sa nama za opstanak. Ipak na kraju sezone zahvaljujući Kabelu, koji je izbegao ispadanje iz Prve lige obezbeđujemo opstanak.


Od igrača koje vredi spomenuti to su svakako opet Radl koji prvi put nije najbolji strelac tima, ali je svakako sa svojih 12 golova dosta doprineo opstanku u ligi. Pored njega treba spomenuti i Vargu koji se polako nameće kao prva opcija u napadu, najbolji strelac ekipe, najbolja njegova sezona u klubu. Grk Konstatinos je takođe odigrao dosta dobro na poziciji AM, gde je doprineo sa 6 golova i 2 asistencije i ustalio se u timu.

Neki novi klinci:

Slaviša Pantelić - napadač, odličan finišing, ako uspe da popravi of the ball i composure biće sigurno veliko pojačanje za nas u budućnosti.

Stefan Ilić - dobar igra već sada za nas, i ako imamo dosta sličnih igrača kao on. Ostaje za sada u mladom timu, mada čini mi se da će već od seledeće sezone dobiti priliku da zaigra.

Milan Jelić - kažu da je krilo, mada sa 185cm, pace 9 i crossing 3 teško da će izrasti u dobro krilo, ali videćemo, možda ga budemo koristili na nekoj drugoj poziciji...


Tako da nekako smo preživeli ovu sezonu, sledeća će biti verovatno ista kao i ova, nema naznake da će se išta promeniti i u narednih nekoliko sezona. Jednostavno mnogo sam lošiji od ostalih, pogotovo od Novog Sada, Bačke, Hajduk Kule prosto izgledamo smešni, nemamo promil šanse da nešto uradimo. A pitanje je i kada će se desiti da dobijem dobre mlade igrače da probam nešto da uradim, a o unapređenju objekata i stadiona, ni ne razmišljam. Tako da videćemo kako će se ovo dalje odvijati, nije problem ni da se desi ispadanje ali onda mi ne gine otkaz, što mi je malo nelogično, ako uzmemo u obzir da smo prevazišli sva očekivanja do sada.
Слика
Pierre16
Newgen
Поруке: 34
Придружен: 23 Нов 2010, 16:21
Место: Srbobran
Has thanked: 1 time
Been thanked: 10 times
Status: Није на вези

Re: Youth academy challenge

Порука од Pierre16 »

FK MLADOST RADOST 2026/2027



Слика


Gotova je i druga sezona u Srpskoj ligi, skoro preslikana kao i prošla. Mučenje tokom čitave sezone, svo vreme u zoni ispadanja, muka teška, ali opstanak izboren nešto lakše nego prošle sezone. U prvom delu sezone smo se opet mučili više nego u drugom. Ovaj put smo u tom delu sezone osvojili 9 bodova i nalazili smo se na 15. poziciji. U drugom delu sezone smo igrali u formaciji 4-4-2 što se pokazalo kao pun pogodak, konačno je nešto profunkcionisalo, ličilo je to na neki ozbiljan fudbal. U drugom delu pravimo skor od 8 pobeda i sezonu završavamo na 11. poziciji. Na kraju sezone stigla je jedna lepa vest, uprava nam gradi novi stadion. Ne očekujem ništa od stadiona, možda nekoliko desetina (možda stotina) novih mesta na stadionu i to je to. Verovatno je posledica ovoga i to što nam je stadion bio na 13 od 15 mečeva bio potpuno rasprodat. Ne očekujemo mnogo, ali lep korak napred u razvoju kluba. U toku sezone smo dobili i prvog reprezentativca Kostas je debitovao za Grčku U19 selekciju. Naši omladinci su odigrali dobru sezonu u svom uzrastu.

Najistaknutiji pojedinci u toku sezone:

Slaviša Radivojević - dobra sezona za njega, 10 golova i 4 asistencije, igrao je na pozicijama napadača i centralnog veznog
Jan Varga - nastavio je sa dobrim partijama od prošle sezone, tako da je ove sezone dobio više prostora za igru što on i iskoristio i postigao 8 golova. Nadamo se da će nastaviti u istom ritmu inarednih sezona.
Ivan Petković - dobio je šansu ove sezone i maksimalno je iskoristio, falilo nam je nešto brzine na desnom krilu i on nam je to doneo (koliko je 10 acc i 9 pac brzo ne znam, ali nama dobro došlo :slap: ).


Neki novi klinci::

Andreja Popović - tražili smo brzo krilo i dobili smo jedno, sigurno da će nam značiti u narednim sezonama, samo da se pravilno razvije.
Imre Barna - ofanzivni vezni, imamo ih dosta, videčemo da li će biti nešto od njega.
Dragan Marković - štoper, visok, za naše uslove dosta solidan, verovatno će biti mesta i za njega da dobije šansu.

Kao i što sam najavio slična sezona kao i predhodna, a vrlo verovatno i mnogo narednih sezona će biti slične ili identične kao i ove dve. Videćemo šta će biti od stadiona i kako će to uopšte uticati na finansije kluba. Ono što je sigurno sledi nam dugačak period "stagnacije" u Srpskoj ligi, jer ono što sam rekao na kraju prošle sezone potvrdilo se i ove. Mnogo smo slabiji od tih vodećih klubova u ovoj ligi i praktično nemamo šanse protiv njih, a mnogo će vremena trebati da nam se složi neka dobra generacija klinaca.
Слика
Pierre16
Newgen
Поруке: 34
Придружен: 23 Нов 2010, 16:21
Место: Srbobran
Has thanked: 1 time
Been thanked: 10 times
Status: Није на вези

Re: Youth academy challenge

Порука од Pierre16 »

FK MLADOST RADOST 2027-2028



Слика
Anđić na treningu

Završena je i treća sezona u srpskoligaškom društvu, opstanak je ovaj put izboren nešto lakše nego pretdonih godina. Što se same forme i igara tiče uglavnom je bilo loše uz po neki bljesak dobrog. Opet se dugo čekalo na prvu pobedu u prvenstvu, opet loša (nikakva) igra, ali pobeđivali smo glvane konkurente za opstanak, ekipe sličnog kvaliteta kao i mi što nam je i donelo opstanak na kraju. Što se tiče formacije i igre koristili smo modifikovanu 4-4-2 gde smo koristili više varijanti rola i pozicija, a najbolje se pokazala ideja sa IWB(S) i W(S) sa AM(A) i DM(S), koju smo koristili par puta. Mada šta god izveli i kako god odigrali, gol moramo primiti, jako smo loši nazad, šta god da probam. Dok napred učačkamo po neki put, iskoristimo ta ispucavanja i po koji smislen pas iz odbrane. Najbolje se u napadu pokazao Pantelić, od kog se i očekivalo da donese poboljšanje u završnici, mada je i pored postignutih 15 golova mogao bar još toliko, neverovatne promašaje je imao. Na njega se nadovezao i stari lisac Radl, koji sa svojih 9 golova pokazuje da mu ni ovaj nivo takmičenja ne predstavlja problem. Pored njih dvojice istakli su se Varga i Petković sa 9 odnosno 8 asistencija i njih dvojica su bili ti koji su me naterali da IW, promenim u W gde su se mnogo bolje pokazali.
Dobili smo i konkretnije podatke o izgradnji stadiona gde će kapacitet iznositi 828 sedeća mesta, a izgradnja će trajati do 2030. godine kada ćemo se i zvanično preseliti na novo igralište. I za kraj najbolji pojedinci.

Neki novi klinci:

Dušan Aleksić - još jedan ofanzivni vezista, skorz korektan, za sada ostaje u omladincima, videćemo da li će se izboriti za mesto na poziciji na kojoj imamo najviše igrača.

Bojan Perišić - levi bek, ima solidne ocene za naše uslove. Čak može korektno da odgovori na IWB, što će za početaak i trenirati

Radojko Stević - još jedno "brzo krilo", to nam treba, biće prostora za njega u narednom periodu sigurno.

Nastavaljamo i dalje u Srpskoj ligi, kao što prošli put napisah, očekujem dosta godina da provedemo ovde. Jer i realno velika je razlika između Srpske lige i prve lige. Pogotovo sa mladim igračima sumnjivog kvaliteta. Videćemo da li će nam novi stadio doneti neki benefit, osim što ćemo ga otplaćivati jako dugo. U narednom periodu ću probati što više ili bar one najbolje da potpisujem na part-time ugovore, i tako probati dobiti neko obeštećenje za njih.
Слика
Пошаљи Одговор

Повратак на “FM24 Menadžerska soba / Manager stories”