Hvala!

Dejan Zukić ima 21 godinu, tako da više nije za minus potencijal.
Tako je. Saglasan sam Dukiss.dukiss пише: ↑12 Нов 2022, 16:17 Pošto su u drugoj temi reper bili Hrvati i njihovi potencijali (a fudbalski gledano jesu uspešniji od nas poslednjih godina), evo kako stoje stvari u hrvatskoj bazi trenutno kada su u pitanju negativni potencijali:
1 igrač sa potencijalom -85 (Baturina)
5 igrača sa potencijalom -8
11 igrača sa potencijalom -75
U redu je se približimo ovome, ali ne i da preteramo i da postanemo nerealni... neke od naših 19 -75 igrača svakako možemo da pobošljamo u pogledu potencijala.
Za početak da se složimo ko su nam -8 igrači od onih koji su sada u bazi.
Ako pogledamo trenutnu bazu na nivou celog sveta, Srbija ima samo tri igrača koji imaju Current Ability veći od 150 - Tadić, Vlahović i Sergej, a npr. 150 može da bude i -75 i -8 i -85.
Sve u svemu, slažem se da treba da imamo i neke -8 igrače i verovatno nekog -85, ali ne možemo da preteramo sa 6 -85 igrača.
a i to što kažeš, idu godine.
Podržavam da je -85 prevelik i da treba podići za 5, ali sa druge stane ja i dalje nešto ne verujem u veliki potencijal Motike npr.Pinky007 пише: ↑13 Нов 2022, 01:01 Po meni niko ne zasluzuje -85 ako realno sagledavamo stvari. E sad ako ocemo da gledamo kako rade u komsiluku onda treba da vidimo sta i kako. Jesam za to da se podigne potencijal ali ne da sad idemo iz krajnosti u krajnost.
Sto se mene licno tice, misljenja sam da je Bazdar realan na -8 jer sam ga gledao i vidi se potencijal, e sad da li je to dovoljno za -85 veliko je pitanje, ali po meni nije... -85 znaci da moze da se desi da mu u sejvu potencijal bude 165... Mislim da ipak nije toliko dobar(daj Boze da grijesim). Dok recimo na -8 i u slucaju da bude 135 to uopste nije lose a ako se desi da bude oko 145 ili vise onda je to vec zvijer od igraca. Tako da po meni Bazdar -8.
Vanju Vlahovica sam takodje gledao, strahota od igraca ali mislim da je vise za -75 nego za -8. Razlog je taj sto ga -8 autmatski stavlja u ravni sa Bazdarom koji je ipak dobio sansu u prvom timu, dok pomenuti Vlahovic jos uvijek dominira samo u mladjim kategorijama, tako da bih u ovom slucaju ipak vjerovao struci FK Partizana koji su izmedju njih dvojice prvo izabrali Bazdara iako igraju na istim pozicijama.
Sto se mene tice ja sam vise za to da se oni koji imaju -65 i -70 podignu na -70 i -75 (a naravno podrazumijeva se da su to igracu koji donekle zasluzuju takav odnos), nego da se sad razbacujemo sa -85 i prodajemo klince arsenalu, liverpulu i barseloni a realno isti ti klinci nece vidjet dalje od Marseja ili Benfike uz svo postovanje za ova dva velikana.
Jovana Mijatovica sam gledao, istina ne kao gore pomenute ali dovoljno da steknem misljenje da je momak izuzetan potencijal i da zasluzuje da bude rame uz rame sa Bazdarom na -8.
Do zime cu posvetiti vremena jednom interesantnom imenu, Mateja Stjepanovic, zadnji vezni, igra svaku za u19 Partizan, sad je dao gol Francuzima za repku u19, on je na -7, gledacu ga pa ako pokaze nesto vise od ostalih mozda dam predlog da se podigne na -75.
Jedna stvar na koju stavljam poseban akcenat i koja je po meni nerealna jeste 156 potencijal Erakovicu. Jeste talenat, vidi se, cak mozda zasluzuje i bolje ocjene trenutno, ali ovoliki potencijal mi jednostavno ne stoji. Pa Dragovic je u najbolje dane imao 146, zar smatramo da ce ovaj biti bolji igrac od Dragovica? Samo cu navesti primjer, Stefan Savic ima CA 151, Eder Militao 160, a Erakovic 156 PA. Tog momka sam gledao dosta i stvarno jeste stasao pored Dragovica koji je klasa za sebe, ali ne mislim da ce ikada u zivotu biti bolji od Dragovica iz sezona u Leverkuzenu ili napraviti karijeru kao ovaj sto je.
Slažem se da je potencijal jedno, a da li će ga razviti je drugo.debeli75 пише: ↑12 Нов 2022, 22:06 Поштујем свачије мишљење. Свако има право на своје. Јесам изнео много играча у предлогу и можда сам у праву за неке, а за неке можда и нисам. Са једне стране, ако већ треба да се одлучимо који ће бити -85 онда су по мом мишљењу то три играча, Самед Баждар, Јован Милошевић и Јован Шљивић. Разлог, јер су били у топ 60 талената на гардијановој листи за прошлу и ову годину. И јер су стварно показали и показују тај таленат и на терену. Са друге стране не желим да се упоређујемо са Хрватима по овоме. Сматрам да су нам деца талентованија од њихове. А нарочито да имамо више такве деце од њих. Ми смо талентована нација за све спортове, ако не и најталентованија у региону и зато мислим да би требало да имамо више талената од било кога у региону, а вала и шире. То што неко (Хрвати) има више успеха у фудбалу (само репрезентативном) од нас нема везе са талентом, већ са самим приступом игри и са главом (мозгом) играча. Али и са тренерима, инфраструктуром и нарочито родитељима. Дакле таленат или потенцијал постоји, а да ли ће га остварити то се не зна. Све зависи од главе играча и ових других аспеката. Исто тако, оним скривеним атрибутима сав тај потенцијал може да се регулише. Амбиција, професионализам, темперамент, контроверзе, притисак, све то утиче на развој потенцијала и може играча са највећим потенцијалом да остави на нивоу локалне сеоске лиге, а неког ко је мало изнад просека да вине у небеса. Слажем се и са тим да не треба да претерујемо са бројем талентованих играча као што рече Orthodox, али дефинитивно треба да их имамо више од Хрвата. Што се тиче броја играча са -85. Ја не сматрам да је 6 велики број. Нарочито на националном нивоу, јер само Ајакс има 12 таквих и 14 -75 у свом тиму и то већином клинци од 16 и 17 година. ПСВ 4 -85 и 6 -75. Али да не буде да упоређујем са Холандијом или неком таквом земљом, ево неких других примера за -85: Копенхаген, Макаби Тел Авив, Чикаго, Далас, Њујорк сити, Јанг бојс, Стромгодсет, неки Watter FC из Нигерије, Idrottsforeningen (никад чуо), сви по једног, а Молде 2 комада...