70 koraka

Ovde možete pronaći korisne tekstove i tutorijale, savete o igračima, osoblju, klubovima i ligama.
Корисников грб
dzoni91
First Team Coach
Поруке: 265
Придружен: 23 Нов 2010, 20:24
Место: Arbor
Klub koji vodite: Aston Villa
Formacija: 4-2-3-1
Has thanked: 40 times
Been thanked: 28 times
Status: Није на вези

70 koraka

Порука од dzoni91 »

Tekst na koji sam naleteo na Mozzartsportu, mada verujem da je vecina vas videla ali neka ga i ovde ako se neko odluci da vodi jedan od ova dva kluba.

Udaljenost stadiona Unionistasa i Salamantina iznosi 50 metara... Odnosno - 70 koraka! Otuda i ne čudi što je sudar rivala iz Salamanke u trećem rangu španskog fudbala poprimio epsku notu. Reč je o klubovima suprotnih filozofija, razumevanja i života.
Слика


Unionistas su osnovali navijači Salamanke 2013. godine sa jednim ciljem - da odaju počast legendarnom klubu, nekadašnjem članu Primere, koji je tada ugašen zbog akumuliranih dugova i neisplaćenih zarada. Ko uloži postaje akcionar, a zaposleni su volonteri. Sindikalci, kako glasi nadimak Unionistasa, počeli su da se takmiče od 2014. godine u poslednjem rangu fudbala na Pirinejima.

Sa druge strane, 50 metara dalje, potpuno druga slika. Kontroverzni Agapito Iglesijas, bivši vlasnik Saragose, pita se za sve. Kupio je Salamanku za 150.000 evra, promenio ime i “ukrao” simbole… Pokušaj da se raznim marifetlucima dokopa kvalitetnijeg takmičenja nije dobro prošao. Pokrajinski sud je 2014. doneo odluku da je reč o “novom klubu” i da će od najniže lestvice morati da krči put ka gore.

Slike klubova iz igre, najosnovnije

Слика
Salamanca C.F. UDS

Слика
Unionistas
Ko zeli moze da se oproba kao menadzer nekog od ova dva kluba, verujem da je zanimljiv izazov.



Пошаљи Одговор

Повратак на “FM19 - Tutorijali, saveti i predlozi (Igrači, osoblje, lige, klubovi)”