"Your ass is grass, and I'm the lawnmower!"

Vaše priče, izveštaji ili čista mašta o igranju Football Managera
Корисников грб
Džajo5
SFM Hall Of Fame
Поруке: 4111
Придружен: 15 Мар 2012, 13:37
Место: Žilina/Padina
Been thanked: 1 time
Status: Није на вези

"Your ass is grass, and I'm the lawnmower!"

Порука од Džajo5 »

Слика
Pozdrav junaci! Dočekali smo i taj dan da je izašla nama omiljena sado-mazo igra FM18. Nama više mazo, Majlsu više sado. Pišem ovo a ruka mi drhti, jer sam konačno odlučio da se vratim igranju fudbala u Irskoj. Kao i prethodnih godina odlučio sam se da uzmem Cabinteely koji su realno najslabija ekipa u drugoj irskoj ligi.

Pored toga, veliki razlog za to je i navijačka posvećnost a pored toga su realno ovoliki carevi:
Слика
Prate me još od FM16 i uvek isprate/lajkuju/retvituju objave koje se tiču njihovog kluba. Zbog toga sam odlučio da im donesem radost i uspehe makar to bilo samo na FM-u.

Koliko su opaki klub prikazuje sledeća slika:
Слика
Nema trofeja, nema stadiona, facilities očaj kao i maltene sve ostalo u klubu. Ipak, ne treba klonuti duhom jer najradije se gradi nešto iz početka te se nadam da će to posle nekoliko sezona izgledati dosta bolje i da ćemo biti jedan od najboljih klubova u Irskoj a možda i u Evropi.

Ovo je trenutno RL stanje:
Слика
Bože sačuvaj, ali što se tiče našeg stila igre to nam i odgovara jer ćemo igrati ko klasični mesari, ustvari ribari.

Da ne mlatim mnogo u ovom uvodnom postu evo i mog profila:
Слика
Nema licenci, nema reputacije, šaka jada kao i ceo klub. Polako ćemo raditi licence, reputacija će valjda rasti pa će biti malo lakše voditi ovu ekipu.

Igraće se 4-4-1-1 nešto kao ovo:
Слика
Prekopirano sa FM17 gde me je solidno služila, videćemo kako se će sad ponašati i prema potrebi ćemo modifikovati.

U ekipi ima nekih polu-igrača, ostali su retardi i bogalji. Videću da dovedem još neke polu-igrače, ako ne, onda ću morati još neke retarde.

Da ne mračim puno čujemo se na kraju prve sezone. :claping:
Корисников грб
mrek
SFM Hall Of Fame
Поруке: 2668
Придружен: 13 Дец 2010, 20:32
Место: Beograd, Srbija
Контакт:
Status: Није на вези

Порука од mrek »

Obožavam tu interakciju sa narodom, makar putem twittera. Dosta apsolutno anonimnih igrača sam spamovao na društvenim mrežama, ali malo od koga sam dobijao bilo kakvu reakciju. Slično i za klubove.
Bellarosa mi odradila sticky za uspeh u Seriji B i to mi je jedino "dostignuće" ovog tipa.
Joga Bonito - Nije za svakoga
vule82 пише:Upisah se u istoriju i postah besmrtan!
Корисников грб
Džajo5
SFM Hall Of Fame
Поруке: 4111
Придружен: 15 Мар 2012, 13:37
Место: Žilina/Padina
Been thanked: 1 time
Status: Није на вези

Порука од Džajo5 »

Kul je to kad imaš neki feedback u RL.

Mene eto ovi Irci prate redovno, Edinburg mi je nekoliko puta lajkovao tvit a od igrača mi je David Brooks lajkovao i retvitovao nekoliko tvitova o njemu kada mi je igrao u FC United.

Nadam se da će do kraja ispratiti a mogli bi i neki poklon da šalju za osvojenu LŠ. :winner:
Корисников грб
zele
SFM Hall Of Fame
Поруке: 14189
Придружен: 05 Нов 2011, 22:57
Место: Лазарево
Status: Није на вези

Порука од zele »

Mene Barnet iskulirao, k***c će moj da osvoje nešto sad kad ih kuliram na fm-u. :hoho:
Milo Lompar: "Taj argument ima više slojeva, od kojih je njegov najdublji sloj da je izuzetno glup."

Bajka o Barnetu
Корисников грб
Džajo5
SFM Hall Of Fame
Поруке: 4111
Придружен: 15 Мар 2012, 13:37
Место: Žilina/Padina
Been thanked: 1 time
Status: Није на вези

Порука од Džajo5 »

Cabinteely FC - 1. sezona

Слика
Kada sam odlučio da uzmem ovaj klub nisam očekivao da će me zadesiti takav haos što se tiče igračkog kadra. Imali smo oko 50 igrača u klubu, velika većina su bili bogalji koji su uzimali platu a nisu zaslužili da budu u klubi čak ni kao vlasnici klupskih karata.

Nažalost, čak i ako smo imali WB od 200k po sezoni, većina je bila zauzeta upravo zbog silnih nepotrebnih igrača. Najgore je bilo što su ostali klubovi znali o kakvih se ''igračima'' radi pa su ih izbegavali u širokom luku.

Ipak, nešto igrača smo uspeli da oteramo i da umesto tih bogalja dovedemo polu-bogalje. To izgleda ovako:
Слика
Ima tu nekoliko solidnih igrača za naše potrebe, ali postavljanje njihovih slika je gubitak i mog i vašeg dragocenog vremena. Tome ću se posvetiti kada budemo imali neke igrače koji to stvarno zaslužuju.

Igrali smo sasvim fino, očekivao sam više problema zbog neuigranosti ekipe i zbog činjenice da smo realno loši, ali moram reći da smo odigrali sasvim solidno cele sezone:
Слика
Iskreno, nisam očekivao direktnu promociju prve sezone, potajno sam se nadao play-offu, ali eto, momci su me iznenadili i uspeli smo da osvojimo titulu. Na momente je bilo povuci potegni, ali su ipak već od prve sezone krenuli sa popunjavanjem kabineta koji je namenjen za trofeje.

Što se tiče same ekipe, stvarno su igrali dobro i timski:
Слика
Sami možete videti koji su se to igrači izdvojili, pa ako želite sliku nekog od njih slobodno tražite, ali kao što sam rekao, ništa specijalno.
Velika većina igrača odlazi iz kluba jer im ističe ugovor a nemam nameru da ih zadržavam i tako blokiram WB jer se nadam da ću uspeti dovesti normalnije igrače a za to će mi treba kinta.

Liga nije jedine takmičenje gde smo imali uspeha:
Слика
Sasvim neočekivano smo uspeli da osvojimo Liga Kup, nije bilo lako, uspeli smo da izbacimo Dandalk koja je ubedljivo najogavnija ekipa na svetu. Time smo već u prvoj sezoni osvojili duplu krunu što mi daje nadu da ćemo sledeće sezone dobro parirati ostalim ekipama i da nećemo odmah ispasti.

U ostalim kupovima smo igrali toplo hladno:
Слика
Onaj neki regionalni kup smo dobro odigrali, došli do 1/2 finala ali nas je tu sačekao davni neprijatelj i izbacio nas. U irskom kupu, koji donosi najviše para, smo ispali maltene odmah, ali se nadam da ćemo u sledećim sezonama biti bitniji faktor i zaraditi bar nešto para.

Finansije nisu sjajne, ali je bitno da smo u plusu:
Слика
Moglo je ovo biti dosta bolje da nismo prethodne sezone plaćali nepotrebne igrače, ali sada imam priliku da oformim dosta bolju a podjednako plaćenu ekipu. Nadam se da će to doneti i bolju zaradu.

Za kraj, moja malenkost koja je solidno napredovala u odnosu na početak sejva:
Слика
Odradio sam prvu licencu, posle su me odbili, ali su na kraju sezone pristali da radim i sledeću koju ću nadam se do početka nove sezone završiti.
Ocene polako rastu, momentalno mi je i to dosta bitno jer moram aktivno da učestvujem na treningu jer su treneri bulja.

To bi bilo sve što se tiče prve sezone, mislim da ništa nisam izostavio, ako hoćete još neku sliku ili informaciju na raspolaganju sam.

Vozdra. :poz:
Корисников грб
Džajo5
SFM Hall Of Fame
Поруке: 4111
Придружен: 15 Мар 2012, 13:37
Место: Žilina/Padina
Been thanked: 1 time
Status: Није на вези

Порука од Džajo5 »

Cabinteely FC - 2. sezona

Слика
Pozdrav svima. Završena je i druga po redu sezona u Irskoj. Moram priznati da smo bili dosta uspešniji nego što sam očekivao, naročito jer sam očekivao dovođenje boljih igrača od onih što sam doveo u prvom transfer roku. Na sreću, to se malo popravilo tokom leta:
Слика
Sve u svemu, dosta transfera, ali treba uzeti u obzir da sam na početku sezone posle isticanja ugovora imao oko 10 igrača u ekipi a posle su još neki otišli. Ipak, mislim da sam postavio temelje za dalji razvoj cele ekipe i od sada možemo očekivati samo bolje rezultate i igrače.

E sada idemo na ono najbitnije. Prva sezona u Premier Ligi Irske i mogu reći da smo iznenadili čak i najoptimističnije navijače ovog kluba:
Слика
Na početku smo čak bili zakovani i na dnu tabele, ali malo tvikovanje taktike je urodilo plodom, posle smo na leto doveli još nekoliko igrača i rezultat je ovakav.
Prezadovoljan sam, naročito jer imamo mladu ekipu a igraćemo i kvalifikacije za LE, gde ne očekujem ništa više od možda prolaska jednog kola, ali eto, bićemo na fudbalskoj mapi Evrope.

Evo i mladih igrača koji su izneli teret ove sezone:
Слика
Coughlan je bio najbolji strelac lige, zajedno je igrao sa Fahertyjem koji je doneo neophodno iskustvo. Opet je cela ekipa igralo solidno, jedino škripi u odbrani, ali se nadam da ćemo već sledeće sezone igrati malo bolje. Na sreću napad nas je vadio i zato smo tako dobro odigrali sezonu.

Pošto smo prošle sezone osvojili 2 trofeja, ne bi bilo u redu da ove ne osvojimo barem jedan:
Слика
Osvojeno je drugo po snazi takmičenje u Irskoj, klasični kup, koji nam je pored trofeja doneo i solidne finansije i povećanje reputacije. Na ovaj način smo recimo na dva načina obezbedili Evropu. Nadam se da ćemo imati barem malo sreće tokom žreba kako bi smo imali šanse barem to jedno kolo da prođemo.

Kao što sam već pomenuo finansije su solidne:
Слика
Pored kupa i liga je sasvim solidno para donela(70k evra) a naravno tu su i sezonske i karte tokom sezone. Nadam se da će broj navijača na utakmici porasti kako bi smo i dalje razvijali klub. Sledeći bitan korak je da postanemo PRO klub, ali videćemo da li ćemo i kada to uspeti.

Pre nego što vam prikažen svoj lični napred i profil, jedna pohvala za izvanrednu sezonu iza nas:
Слика
Već su krenule ponude drugih klubova, ali sve su odbijene jer nameravam da uđem u LŠ sa ovom ekipom. Posle ćemo već videti.

I za kraj moj profil:
Слика
Fino sam napredovao, odradio sam još 2 licence a treća trenutno radim. Reputacija mi raste zbog čega mi je i odnos sa igračima dosta bolji.

Mislim da bi to bilo sve što se tiče ove sezone, nadam se da će mi reputacija malo porasti kako bih doveo još bolje igrače i opet zaigrao u Evropi i sledeće sezone.

Ako hoćete da vidite još neku sliku ili hoćete nešto da pitate, na raspolaganju sam. :poz:
УлтраСрбија
Youth Team Coach
Поруке: 179
Придружен: 06 Мај 2011, 15:00
Место: Београд
Status: Није на вези

Порука од УлтраСрбија »

svaka ti cast, ja sam na 15 cini mi se igrao sejv sa njima. Mazohizam, cini mi se da si i ti bas tad komentarisao da su ti uzasni :D
Корисников грб
Džajo5
SFM Hall Of Fame
Поруке: 4111
Придружен: 15 Мар 2012, 13:37
Место: Žilina/Padina
Been thanked: 1 time
Status: Није на вези

Порука од Džajo5 »

УлтраСрбија пише:svaka ti cast, ja sam na 15 cini mi se igrao sejv sa njima. Mazohizam, cini mi se da si i ti bas tad komentarisao da su ti uzasni :D
Igrao sam 2 ili 3 puta sa njima, e sad, da li sam rekao da su mi užasni pojma nemam. Uvek su mi bili zanimljivi za igranje. Mrzim Dandalk jebeni, najogavniji klub na svetu.

Ove moje mrzi Soči jer je numator i fejlovao je kao nikad. :hoho:
Корисников грб
Džajo5
SFM Hall Of Fame
Поруке: 4111
Придружен: 15 Мар 2012, 13:37
Место: Žilina/Padina
Been thanked: 1 time
Status: Није на вези

Порука од Džajo5 »

Cabinteely FC - 3. sezona

Слика
Završena je treća po redu sezona u Irskoj, moram još jednom priznati da ni u najoptimističnijim snovima se nisam nadao ovakvoj sezoni. Da ne bude zabune, nisam osvojio ni LŠ ni ništa slično, ali rezultati ove sezone su zaista fantastični ako se uzme u ozbir klub koji vodim. Naravno, moramo krenuti redom kao i svake sezone.

Što se tiče transfera, njih nije bilo puno jer sam već prošle sezone napravio kostur ekipe i ove sezone sam hteo dovesti samo one igrače koji će značajno pojačati ekipu ili predstavljaju veliki potencijal.
Слика
2 starija igrača koji su kvalitetom odudarali i 3 talenta su bili dovoljni ove sezone. Naravno, našao sam igrače koje bih rado doveo, ali nažalost ili nisam imao para ili nisu bili zainteresovani da dođu. Na sreću, pošto smo ostvarili ono što jesmo, ne žalim ni za jednim igračem.

Sledeća stvar je da smo za neke talente imali nekoliko ponuda, ali je to sve bilo mizerno u odnosu na ono što možemo za njih dobiti za nekoliko sezona.

E sad, treća najbitnija stvar ove sezone je rezultat u ligi
Слика
Osvojena je titula, dosta teško iako smo imali nekoliko šansi da osiguramo pobedu pred kraj sezone, ali smo je na kraju overili u poslednjem kolu, što je u principu i najbitnije.

Da ne pričam ko kako je igrao evo vam slika pa vi procenite sami ko je koliko zaslužan za ovaj uspeh
Слика
Napadači i krila su opet dominirali ove sezone, odbrana malo škripi, ali se nadam da ćemo i to rešiti, mada su ove sezone igrali dosta bolje.

Imam nekoliko igrača koje bih voleo dovesti, ali se to delimično promenili, ali o tome ćemona kraju ovog apdejta.

E sad dolazimo do druge najbitnije stvari ove sezone a to je igranje u Evropi. Moram priznati da sam se nadao da možemo proći barem prvo ili eventualno drugo kolo, no momci su me prijatno iznenadili
Слика
Jebeno nisam mogao da verujem da sam uspeo da uđem u LE već prve sezone igranje u Evropi. Najviše je pomoglo ono izbacivanje Hajduka, ali ni ostali protivnici nisu bili laki. Naravno, moglo je tu biti još ekipa iz top liga, no imali smo srećan žreb. Videćemo koliko će nam se to vratiti sledeće sezone kada budemo igrali kvalifikacije za LŠ. Nadam se da smo malo poboljšali koeficijent i da ćemo sledeće sezone opet igrati barem grupe LE ako ne uspemo da se kvalifikujemo za LŠ.

Pored osvajanja lige smo uspeli da osvojimo još 3 nebitna trofeja:
Слика
Najpre superkup, posle smo osvojili neki regionalni kup a na kraju i liga kup. Igrali smo i finale irskog kupa, ali nas je tu dobio Limerik u produžecima posle crvenog i penala kretenskog štopera. Ipak, tri trofeja su tri trofeja i kabinet se polako popunjava.

Finansije očekivano predobre posle svih uspeha u Irskoj i igranja grupe u LE
Слика
Polako ali sigurno se klub finansijski stabilizuje, sada moramo još bolje igrače da dovedemo a naravno da krenemo i sa poboljšanjem infrastrukture kako bi smo evropske utakmice igrali kući.

Verovatno se pitate kako je osvajanje titule tek treća a grupe LE tek druga najbitinija stvar. E pa možda će ovo odgovoriti na vaše pitanje:
Слика
Konačno smo postali PRO klub što nam otvara brdo mogućnosti, što se tiče stranih igrača, FT ugovora, boljeg stručnog štaba i svega ostalog u klubu. Nadam se da možemo nastaviti sa poboljšanjem celog kluba i da ćemo za koju sezonu biti bitan faktor evropskog fudbala.

Za kraj moj profil
Слика
Polako napredujem, radim licence, rastu ocene, raste reputacija samo da ne popijem otkaz u Irskoj i sve će biti odlično.

Toliko za ovu sezonu, javljam se na kraju sledeće sezone a nadam se da će biti barem podjednako uspešna kao i ova. :poz:
Корисников грб
Džajo5
SFM Hall Of Fame
Поруке: 4111
Придружен: 15 Мар 2012, 13:37
Место: Žilina/Padina
Been thanked: 1 time
Status: Није на вези

Порука од Džajo5 »

Cabinteely FC - 4. sezona

Слика
Pozdrav dobri ljudi. Javljam se posle dosta velikog prekida u izveštajima, nije da nisam igrao, ali sam imao nekoliko kreševa pa me mrzelo da pišem. Ipak, sa sejvom je sve u redu za sad, nadam se da će tako i ostati.

Prethodna sezona je bila istorijska za ovaj maleni klub iz Irske jer smo osvojili titulu, plasirali se u LE gde nismo bili poslednji u grupi a pored toga smo osvojili i nekoliko nebitnih kupova.Naravno, prelazak na PRO status kluba je takođe veliki korak unapred.

Transfera je bilo malo više nego prethodnih godina, ali moram da priznam da sam planirao veće promene no iako sam PRO klub malo stranaca hoće kod mene. Crnci maltene ni da čuju. Doveo sam jednog crnca a taj je ionako igrao u Irskoj pa se to ne računa pošto je pitom.
Слика
Osim prve trojice na listi koji su iskusniji ostali su mladi igrači za koje se nadam da će se lepo razviti i postati bitni šrafovi u našoj opakoj zelenoj mašini.
Igrači koji su otišli su mladi igrači koji su nažalost izgubili status startnih igrača pa im je bolje da se kale u nekom drugom klubu no da sede na klupi.

U ligi očekivano kreće dominacija
Слика
Iskreno nisam očekivao da ćemo baš tako lako uzeti ligu, ali vidite i samo da su ostale ekipa dosta podbacile. Ako ostali budu igrali slično i sledećih sezona sumnjam da će me neko ugroziti, eventualno dolaskom nekog tajkuna pa da me zajebu sa finansijske strane.

Što se tiče učinka cele ekipe tu je sve kul
Слика
Izdvojio se Akinade koji iako je tek došao rešetao je mreže a i često asistirao. Što se tiče ostalih igrača vidite i sami statistiku pa ako hoće nešto konkretno da vidite/pitate na usluzi sam.

Posle prošlogodišnjih uspeha u Evropi moram priznati da sam ciljao minimum na ponovni ulazak u grupe LE, no moja ekipa mi je pripremila iznenađenje
Слика
Ovako expresni i lak ulazak u LŠ već u 4. sezoni mog sejva nisam očekivao, naročito ako se uzme u obzir da Steaua i Kopenhagen nisu naivne ekipe.
Što se tiče grupe, očekivao sam da budem gori od Dinama, ali uvodnog poraza od MU sve ostalo je bilo kul, čak smo uspeli da budemo 3. ekipa u grupi i obezbedimo proleće u Evropi.

Proleće u Evropi smo dočekali posle pripremnog perioda dok su ostale ekipe bili u jeku sezone zbog drugačijeg rasporeda.
Ipak, nismo se obrukali
Слика
Dva velikana evrpskog fudbala, Seltik je izbačen relativno lako, no Milan je pokazao zašto je jedan od navećih klubova na svetu, iako moram reći da tih 4:0 nije bio realan rezultat. No, bili su bolji i zasluženo prošli.
Sve u svemu, odlična kampanja u evropi, nadam se da će porasti reputacija i da ću malo lakše dovoditi igrače, jer samo tako možemo nastaviti sa poboljšanjem celokupne situacija u klubu.

Ove sezone smo nešto lošije igrali u kupovima, osvojili smo 2
Слика
Najpre smo uzeli Superkup a posle i Irske kup. Liga kup i onaj regionalni smo batalili jer nam je raspored totalno lud, igramo utakmice svaka 2-3 dana te sam se plašio da će nam se to obiti o glavu tokom nekog bitnijeg meča.

Finansije posle uspeha u Irskoj a naročito u Evropi su za naše uslove odlične
Слика
12m u plusu, naravno očekuje se dalji rast i poboljšanje trening i youth uslova u klubu. Jedna od stvari koje bih hteo poboljšati je stadion, ali za sada upravu boli kita da se jebu sa time. Nadam se da će u budućnosti promeniti mišljenje.

Što se tiče uprave tu je došlo do promene. Stara uprava je otišla a stigla je nova i to dosta ambiciozna
Слика
Nažalost, na kraju sam saznao da su ambiciozni samo da uzmu što više novca jer su mi uzeli oko 4m u dividendama. Nabijem ih na k***c. No, nadam se da će biti malo otvoreniji mojim zahtevima.

Pošto mi je cilj celokupno poboljšanje stanja fudbala u Irskoj, latio sam se jednog dosta nezahvalnog posla
Слика
Znam da će mnogi pomisliti da ću gurati svoje igrače u repki, ali to stvarno nije istina. :cigara:
Nažalost, repke su i dalje sjebane, posle više od godinu dana uigranost taktike je i dalje na nuli te je dosta teško uraditi nešto. Ali, nadam se da će doći bolji dani.

Za kraj opet profil
Слика
Raste reputacija, rastu ocene samo plata ostaje pišljiva što mi dosta utiče na sigurnost posla.

To je sve za danas, nadam se da ću u sledećih nekoliko dana imati vremena barem za još jedan apdejt jer kao što sam rekao dosta sam odmakao u sejvu a to je trenutno završnica 7. sezona.

Ukoliko hoćete još neku informaciju ili sliku pitajte. :poz:
Пошаљи Одговор

Повратак на “Menadžerska soba 17/18”