Reprezentacija Srbije

Papučar
Assistant Manager
Поруке: 787
Придружен: 09 Мај 2011, 11:02
Место: ...
Status: Није на вези

Порука од Papučar »

28 godina..
Sto koji k***c?
Корисников грб
Orthodox
Ćale s' Bagdale
Поруке: 18917
Придружен: 24 Окт 2010, 00:36
Место: Kruševac
Klub koji vodite: Napredak
Formacija: 5-4-1 WB
Steam: OrthodoxSFM
Has thanked: 244 times
Been thanked: 254 times
Контакт:
Status: Није на вези

Порука од Orthodox »

Pa jedino ako je lud.
Корисников грб
Orthodox
Ćale s' Bagdale
Поруке: 18917
Придружен: 24 Окт 2010, 00:36
Место: Kruševac
Klub koji vodite: Napredak
Formacija: 5-4-1 WB
Steam: OrthodoxSFM
Has thanked: 244 times
Been thanked: 254 times
Контакт:
Status: Није на вези

Порука од Orthodox »

Jebu ali dobra fora realno.
Корисников грб
zele
SFM Hall Of Fame
Поруке: 14189
Придружен: 05 Нов 2011, 22:57
Место: Лазарево
Status: Није на вези

Порука од zele »

Milo Lompar: "Taj argument ima više slojeva, od kojih je njegov najdublji sloj da je izuzetno glup."

Bajka o Barnetu
Корисников грб
hostile_bg
Manager
Поруке: 2335
Придружен: 20 Окт 2011, 21:46
Место: Beograd
Status: Није на вези

Порука од hostile_bg »

Pefi se povukao, taman Ovaj mali da upadne umesto njega, sa Teom i Jovicem..
Sloba
Global Moderator
Поруке: 11325
Придружен: 26 Окт 2010, 02:43
Место: Београд
Has thanked: 215 times
Been thanked: 58 times
Status: Није на вези

Порука од Sloba »

Pišanje po SAD.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=FHYJoCbkk6U[/youtube]

Prvaci sveta ! :winner:
Danijel_CH
Status: Није на вези

Порука од Danijel_CH »

Слика
Корисников грб
Tokelara
World Class Manager
Поруке: 7828
Придружен: 19 Мар 2012, 18:29
Место: SU/NS
Status: Није на вези

Порука од Tokelara »

:xD: :xD: :xD:
Dok pošten narod nema za hranu i komunalije, zvezda u dugovima ima za bahanalije.

Слика
Корисников грб
xavi
World Class Manager
Поруке: 4004
Придружен: 11 Авг 2011, 09:07
Место: Zajecar
Status: Није на вези

Порука од xavi »

:mozzart:
KALKULACIJE: Kako Srbija može do prvog mesta - magični broj 17!
Слика
Moguće je...
Košarkaška reprezentacija Srbije pobedom nad Turskom u trećem kolu ostavila je Orlove u trci za prvo mesto u grupi D koje znači i izbegavanje Španije do potencijalnog finala, naravno pod pretpostavkom da Furija prema očekivanjima u utorak savlada Hrvatsku i osvoji čelnu poziciju. Ali, u tome će Srbiji morati da pomognu i Letonci.

Naime, u ovom trenutku maksimalan učinak ima samo selekcija Rusije koja je u direktnom duelu savladala Srbiju sa 75:72 u drugom kolu. Letonci imaju identičan skor kao Orlovi (2:1), ali su izgubili od Srbije sa 92:82, a u utorak ih čeka okršaj upravo sa Rusima. U slučaju da braća Bertans i drugovi savladaju Ruse moglo bi da dođe do trougla, naravno uz pretpostavku da Srbija u skladu sa očekivanjima savlada Veliku Britaniju.

I naravno, da sve ovo pišemo uz pretpostavku da će u poslednjem kolu svi ostvariti pobede, a tu će najteži posao čekati Letonce, koji će za rivala imati Tursku.

Trenutna situacija u krugu Srbije, Rusije i Letonije je sledeća:
Srbija +7 (pobeda nad Letonijom od 10 razlike i tri poena minusa od Rusije)
Rusija +3 (pobeda nad Srbijom od tri razlike)
Letonija -10 (poraz od Srbije sa 10 poena razlike).

Jasno je dakle: da bi Srbija izbila na prvo mesto potrebno joj je da Letonija dobije Rusiju, ali ne sa više od 17 razlike jer bi onda baltička reprezentacija postala lider.

Ako bi Letonci slavili baš sa 17 poena onda bi se gledao ukupan broj poena postignut u međusobnim obračunima. Dakle, Srbija bi bila ispred Letonije čak i ako bi Letonci protiv Rusije slavili sa 17 poena razlike, ali ne i ubacili više od 81 poena. Ako bi ubacili baš 82 i plus imali tih 17 poena razlike onda bi odlučivala ukupna koš razlika, odnosno računale bi se i ostale utakmice, a za te računice još je rano. Ako bi Letonci ubacili 83 ili više poena i savladali Rusiju sa 17+ onda bi oni preuzeli čelo.

Dalje, ako Letonci dobiju Ruse sa razlikom do šest poena, Zbornaja bi zadržala barem drugo mesto na tabeli. Svaki trijumf baltičke selekcije sa sedam i više poena u trouglu joj donosi prednost nad nekadašnim zemljacima Rusima.

Naravno, svaka pobeda Rusa nad Letonijom otklanja mogućnost ovakvih kalkulacija, ali je takođe jasno da je Srbija i u tom slučaju sa dve pobede nad Velikom Britanijom i Belgijom sigurno druga i da u osmini finala ide na trećeg iz Grupe C što neće bit ni Španci, a verovatno ni Hrvati, već verovatno Crnogorci, možda Mađari ili Česi.

Dalje, čak i ako Letonci savladaju Ruse sa manje od 17 poena - što bi nam inicijalno odgovaralo - prvo mesto bi moglo da nam izmakne ako bi oni na koncu grupne faze izgubili od Turske.

Utakmica između Rusije i Letonije igra se u utorak od 13.15, a Srbija se od 16 sati sastaje sa Velikom Britanijom.
Корисников грб
xavi
World Class Manager
Поруке: 4004
Придружен: 11 Авг 2011, 09:07
Место: Zajecar
Status: Није на вези

Порука од xavi »

:mozzart:
Dan odluke! Prvo Srbija, pa onda navijamo za Letoniju
Слика
Sve će zavisiti od toga šta se bude dogodilo u poslednjoj utakmici Grupe D

Da mi kovertiramo prvo mesto protiv Belgije (RTS, 16.15), a da pečat udare Davis Bertans i društvo!

To je dobitna kombinacija koju danas čekaju svi. U Srbiji bar, jer bi to ekspediciju vođenu Aleksandrom Đorđevićem odvelo na vrh tabele Grupe D i donelo lakši put do finala (pročitajte kako bi mogao da se otvori kostur dalje), dok su košarkaši Letonije svesni da bi eventualni poraz od Turske (RTS, 19.45) značio pad na četvrtu poziciju i ukrštanje sa Španijom. Znaju to i puleni Ufuka Saridže, koji se nalaze u nimalo lakom položaju i osetiće ozbiljan pritisak moranja pred, verovatno, rasprodatom Ulker Arenom i svojim navijačima.

MOZZART KVOTE
(7,50) Belgija - Srbija (1,10)

Vedra lica, osmesi, dobro raspoloženje. Situacija na poslednjem treningu Srbije pred susret sa Belgijom nije mogla da bude bolja. Lagani šuterski trening, malo akrobacija u režiji Bogdana Bogdanović i Miroslava Nikolića, rafal Bobana Marjanovića i 54 vezana slobodna bacanja Dragana Milosavljevića. Bilo je svega u velikoj dvorani Ulker Arene, a ono što je najvažnije, svi su spremni kao zapete puške da istrče na teren kako bi se izborili za četvrti trijumf.
"Pogledali smo neke video snimke, pripremamo utakmicu najozbiljnije kao i dosad. Želim da dobrim pristupom uđemo u utakmicu. Belgija je atipična ekipa, pošto igra sa dva krilna centra i s takvim konceptom se još nismo susreli. Imaju dobre šutere, čak i među visokim igračima. Zato moramo dobro da odmorimo, da obnovimo energiju, da podignemo koncentraciju. Sve što je bilo dosad moramo da zaboravimo što pre i da idemo napred", poručio je Đorđević na konferenciji za štampu.

Iz tabora belgijskog tima stižu šaljive, ali i prilično ozbiljne izjave po pitanju današnjeg okršaja sa Srbijom.
"Utakmica najvišeg nivoa. Nije bitno da li je prva ili poslednja i daćemo sve od sebe. Svi znamo da igramo protiv osvajača srebrne medalje na Olimpijskim igrama. Znamo šta je sprska košarka, znamo da nikada ne popuštaju i spremni smo za to. Mislim da će biti vrlo lako i da ćemo dobiti 20 ili 25 razlike", nasmejao se selektor Edi Kastels, ali onda dodao:
"Ponosni smo što igramo protiv Bogdanovića. Znamo dobro sa kim igramo. Da ne igramo protiv njega, sedeo bih na tribinama i gledao bih ga. Učimo, krademo sve što možemo za belgijsku košarku".
Слика
Identičnog mišljenja je i ponajbolji igrač Belgije - iskusni krilni centar Aksel Ervel, uz najavu da će se ići na pobedu protiv Orlova.
"Nemamo šta da izgubimo. Ispali smo, tako da nije lako, ali hoćemo da uživamo i da damo sve od sebe za svoju zemlju i dokažemo da zaslužujemo da budemo ovde i da zaslužujemo da igramo protiv Srbije. Želimo da pobedimo Srbiju! To bi nas zadovoljio. Borili smo se do kraja protiv Rusije i Turske, sada hoćemo da dokažemo da možemo da igramo sa takvim igračima kakve ima Srbija".

GRANICE ZA IGRAČE
Jović (8,5), Mačvan (8,5), Marjanović (12,5) Lučić (7,5), Kuzmić (6,5), Bogdanović (16,5)

U dosadašnje četiri utakmice Belgija je pokazala nekoliko zanimljivih stvari - igru bez pravog centra, što je ujedno i najveća boljka ovog tima. Odnosno, odbrana reketa. Mnogo pokušaja za tri poena, na proseku su od blizu deset ubačenih hitaca, što je bilo dovoljno za ubedljiv trijumf nad Velikom Britanijom (14 trojki), te da od Rusije i Turske ne dožive teške poraze. Kao, na primer, od Letonije. Doduše, Srbija je loše branila šuteve sa distance na ovom turniru, ali Belgija nema igračku širinu da napravi iznenađenje. Sasvim solidna petorka s evroligaškim iskustvom, ali to je praktično - sve.
Слика
Ovo bi mogla da bude savršena utakmica za Dragana Milosavljevića da napravi ofanzivni proboj, ali i Vladimira Lučića i Marka Gudurića da pojačaju ritam pred najvažnije utakmice u Sinan Erdem Domu. S obzirom na visinu belgijskih igrača, ponovo bi veći prostor trebalo da dobije i Vladimir Štimac, dok će Boban Marjanović verovatno imati ograničenu minutažu i veći će fokus biti na vraćanju samopouzdanja Ognjenu Kuzmiću.

Ovo je dan odluke! Srbija navija za Orlove, ali i Letoniju - svim srcem. Jer, eventualni ostanak na drugoj poziciji donosi Srbiji mnogo teži put - Sloveniju u četvrtfinalu, a Španiju u polufinalu. Dok, skok na prvo mesto za protivnike daje pobednika susreta Finska – Italija u četvrtfinalu, odnosno u polufinalu jedan tim iz kruga Litvanija - Grčka, Hrvatska - trećeplasirani iz naše grupe. To bi, u slučaju da Srbija bude prva, bila Rusija.

Spremite se za dan pun iščekivanja.
Корисников грб
Orthodox
Ćale s' Bagdale
Поруке: 18917
Придружен: 24 Окт 2010, 00:36
Место: Kruševac
Klub koji vodite: Napredak
Formacija: 5-4-1 WB
Steam: OrthodoxSFM
Has thanked: 244 times
Been thanked: 254 times
Контакт:
Status: Није на вези

Порука од Orthodox »

Koja smo mi sila krv ti J***m.
Корисников грб
TheBlues
Manager
Поруке: 2419
Придружен: 21 Сеп 2011, 12:07
Formacija: 4-3-3
Been thanked: 5 times
Status: Није на вези

Порука од TheBlues »

Saletu dozivotni ugovor
"Football is simple. But the hardest thing is to play football in a simple way." Johan Cruyff
Корисников грб
Džajo5
SFM Hall Of Fame
Поруке: 4111
Придружен: 15 Мар 2012, 13:37
Место: Žilina/Padina
Been thanked: 1 time
Status: Није на вези

Порука од Džajo5 »

Dao ostavku, eheheh.
Корисников грб
TheBlues
Manager
Поруке: 2419
Придружен: 21 Сеп 2011, 12:07
Formacija: 4-3-3
Been thanked: 5 times
Status: Није на вези

Порука од TheBlues »

steta za toliko dugo cekano zlato, al svaka cast momcima

Kuzmicevi promasaji sa bacanja presudili
"Football is simple. But the hardest thing is to play football in a simple way." Johan Cruyff
Корисников грб
Orthodox
Ćale s' Bagdale
Поруке: 18917
Придружен: 24 Окт 2010, 00:36
Место: Kruševac
Klub koji vodite: Napredak
Formacija: 5-4-1 WB
Steam: OrthodoxSFM
Has thanked: 244 times
Been thanked: 254 times
Контакт:
Status: Није на вези

Порука од Orthodox »

Tesko da moze da se primi 36 ponea za cetvrtinu i da se izgubi. Od kad su oni presli u vodstvo utakmica je do kraja bila nekako haotična, ne mogu da definisem. Borili smo se ko lavovi ali nema veze. Slovenci ko u delirijumu, drogirani, odigrali odlican turnir i pobedili. Ljudi sipali trojke sa 10 metara. Kad se pogleda statistika dali smo i mi i oni po 8 ali oni su davali nemoguce pa liči kao da su nas iskidali spolja.

U svakom slucaju, svaka cast decacima, igrali su pakao dobro i nisam zadovljan srebrom nego sam rezadovoljan.
Корисников грб
zele
SFM Hall Of Fame
Поруке: 14189
Придружен: 05 Нов 2011, 22:57
Место: Лазарево
Status: Није на вези

Порука од zele »

Слика

Nema veze. Teško je.
Milo Lompar: "Taj argument ima više slojeva, od kojih je njegov najdublji sloj da je izuzetno glup."

Bajka o Barnetu
Корисников грб
paske
World Class Manager
Поруке: 4230
Придружен: 21 Феб 2011, 23:13
Место: S.Mitrovica/Novi Sad
Status: Није на вези

Порука од paske »

Bice bolje drugi put. Valjda cemo do tad uspeti stvoriti nekog novog Tea, koji je uzgred mnogo falio u onim momentima kad smo divljali da smiri igrace.
Na moju zalost jos cu dugo da cekam nekog novog Stojakovica. Taj bi na Dragicevu i Prepelicevu igru odgovorio mojim stilom.
Idemo dalje.
Корисников грб
Gagi
SFM Hall Of Fame
Поруке: 12107
Придружен: 12 Апр 2011, 10:09
Место: Heimaey
Has thanked: 4 times
Been thanked: 29 times
Status: Није на вези

Порука од Gagi »

Ogroman uspeh. Bravo momci. :claping:
Корисников грб
Cvija
Assistant Manager
Поруке: 767
Придружен: 19 Феб 2011, 13:16
Место: Beograd
Status: Није на вези

Порука од Cvija »

SVAKA IM CAST :cheers:

p.s. lagano smo mogli da pobedimo,ali Nas sudije i Dragic unistise...da je Jovic zdrav bio...on i Bobi kidaju...
Корисников грб
Rodrigo
First Team Coach
Поруке: 422
Придружен: 22 Јун 2015, 20:19
Место: Mendoza, Argentina
Steam: rodrigo363
Has thanked: 28 times
Been thanked: 20 times
Status: Није на вези

Reprezentacija Srbije

Порука од Rodrigo »

Novi igrači i povratnici na spisku selektora Đorđevića
Orlovi se spremaju za važan period kvalifikacija.

Слика

Selektor seniorske reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević objavio je spisak 16 igrača za takmičenje u petom „prozoru“ kvalifikacija za Svetski kup u Kini 2019. godine.

Nacionalni tim će se okupiti 26. novembra 2018. u Beogradu, u hotelu „Kraun plaza“ i početi pripreme za utakmicu sa Izraelom 30. novembra u Tel Avivu u 14 časova i meč sa Grčkom 3. decembra u beogradskoj dvorani „Aleksandar Nikolić“ u 20 časova i 15 minuta.

SPISAK
PLEJMEJKERI: Stefan Peno (Alba), Ilija Đoković (Borac Čačak), Stefan Pot (FMP)
BEKOVI: Aleksa Avramović (Vareze), Dragan Milosavljević (Unikaha), Branko Lazić (Crvena zvezda mts), Ognjen Dobrić (Crvena zvezda mts)
KRILA: Rade Zagorac (Partizan NIS), Aleksa Radanov (Crvena zvezda mts), Marko Simonović (Zenit)
KRILNI CENTRI: Stevan Jelovac (Brose Bamberg), Stefan Birčević (bez kluba)
CENTRI: Miroslav Raduljica (Đangsu Dragons), Đorđe Gagić (Partizan NIS), Nikola Jovanović (Trento), Dejan Kravić (Virtus Bolonja)

Srbija se u drugoj rundi kvalifikacija nalazi u grupi L sa Grčkom, Izraelom, Estonijom, Nemačkom i Gruzijom. U okviru šestog, poslednjeg "prozora" kvalifikacija za SP 2019 u Kini, Srbija 21. februara 2019. gostuje Estoniji, da bi tri dana kasnije dočekala Izrael.

Na Svetski kup će se plasirati po tri najbolje reprezentacije iz četiri novoformirane grupe.
Слика
@ArgJsdPartizan
Пошаљи Одговор

Повратак на “Košarka”