Football Manager 2015 - Diskusija

Sve o FM15
Корисников грб
parnivaljak
First Team Coach
Поруке: 418
Придружен: 12 Дец 2014, 14:08
Место: Beograd
Status: Није на вези

Порука од parnivaljak »

markohn22 пише:Svi su od AI-a, ali je fora u tome što je doveo za 3 sezone 10ak istih igrača koje sam i ja dovodio kada sam vodio PFC. To mi je malo previše da bi bila slučajnost.
Ne znam, nije moje da sudim da li je previše da bi bila slučajnost.

Mogu da sudim samo o mehanici toga o čemu pričaš. To bi značilo da igra na neki način beleži tvoje poteze, i da onda te poteze povlači u budućim igrama. Na stranu pitanje gde (i kako) bi to igra mogla da beleži, ne vidim kako će AI znati da proceni koji je od tih poteza dobar, a koji loš. Takođe, u novoj igri klub raspolaže sa različitim budžetima u različitim rokovima, igrači se različito razvijaju... Jednostavno, previše nepoznanica da bi taj mehanizam "učenja" uopšte radio.
Последње учитавање од parnivaljak дана 16 Феб 2015, 22:48, учитано 1 пут укупно.
daniloviccc
First Team Coach
Поруке: 234
Придружен: 22 Јул 2011, 14:56
Место: Nis
Been thanked: 3 times
Status: Није на вези

Порука од daniloviccc »

markohn22 пише:
parnivaljak пише:Ne znam, nisam uspeo da shvatim koji su skrinšotovi tvoji, a koji AI-evi. Koliko sam uspeo da razumem, sva tri skrinšota su AI-eva pojačanja, iz tri različite sezone, jel da?
Svi su od AI-a, ali je fora u tome što je doveo za 3 sezone 10ak istih igrača koje sam i ja dovodio kada sam vodio PFC.
To mi je malo previše da bi bila slučajnost.
Aman covece saberi se, ja veci apsurd nisam cuo, da li ti uopste razmisljas kada pises ovo?AI pamti koga si ti dovosio u predhodnim sejvovima pa ih dovodi u drugim.Boze me sacuvaj...I da, kazi mi gde se ti podaci pamte?
Корисников грб
markohn22
World Class Manager
Поруке: 7580
Придружен: 30 Окт 2010, 12:09
Место: Herceg Novi-Beograd
Контакт:
Status: Није на вези

Порука од markohn22 »

Kralju, aj iskuliraj malo, upristoji se ili nemoj ni da mi odgovaraš. Nisam nigdje rekao da bukvalno ponavlja poteze... Ali reci mi, tebi je normalno da dovedeš 10 igrača za 3 sezone, posle kreneš save sa nekom drugom ekipom i ovaj tvoj prethodni tim dovede istih tih 10 igrača?! Ne bi ti to uopšte bilo neobično?!

Ne kažem da to tako funkcioniše, ali tvoj post je totalno apsurdan. Da, komp nažalost nema memoriju, nema sistem, gdje bi on mogao da zapamti tako nešto...
И душа и тело, све је црно бело...
Корисников грб
parnivaljak
First Team Coach
Поруке: 418
Придружен: 12 Дец 2014, 14:08
Место: Beograd
Status: Није на вези

Порука од parnivaljak »

Čekaj, hajde onda da razrešimo. Koliko si ti tačno igrača doveo u te tri sezone, koliko je AI menažer doveo za iste tri sezone, i koliko se tačno igrača poklapa?

Vrlo, vrlo neobično bi bilo da si ti tokom tri sezone doveo 10 igrača, a u sledećoj igri da AI dovede tih istih 10 igrača. Iz tvog zadnjeg posta deluje kao da je to slučaj, ali ja sam shvatio da ste obojica doveli po značajno veći broj igrača, a da se neki poklapaju (koliko? deset?).

Komp ima memoriju, naravno, ali ti znaš da kada se snima pozicija u igri, kreira se jedan fajl. Moguće objašnjenje bi moglo da bude da igra beleži neke tvoje preferencije (u ovom slučaju, dovođenje igrača) u tvoj profil, pa odatle čita te informacije u sledećim igrama. Ali to bi, po mom mišljenju, teško moglo da se ukomponuje u normalnu transfer logiku koju AI timovi imaju. Razmisli malo...
Корисников грб
markohn22
World Class Manager
Поруке: 7580
Придружен: 30 Окт 2010, 12:09
Место: Herceg Novi-Beograd
Контакт:
Status: Није на вези

Порука од markohn22 »

Ja ne kažem da komp to radi, ali mi je ova situacija krajnje neobična. Doveli smo više igrača i ja i on, ali mi je svakako pretjerano da je komp doveo preko 10 istih igrača koje sam i ja dovodio. Ajde što je doveo Babića, Gaćinovića i tako te domaće igrače, ali da komp iskopa nekog tamo brazilca iz Južne Koreje kojeg sam ja dovodio, pa onda ovog Oparea, pa onda još 2 stranca, malo mi je to pretjerano slučajnosti...

A sad ću opet da nagađam jer mi je to neko sjećanje onako kroz maglu, da se ovdje vodila prošle godine ili još ranije neka diskusija, i pričalo se da postoji neka veza npr. kada kreiraš svoj profil u igri, pa počneš save, i onda kod idućeg sejva odabereš opet isti, već kreirani profil. Valjda da postoji onda nešto tu u vezi sa reputacijom, knowledge-om ili tako nešto. Opet kažem, nisam siguran u to što pričam, samo znam da sam negdje čitao nešto tako, pa me ova sada situacija asocirala na neku takvu vezu, jer mi je ovo previše za puku slučajnost :D
И душа и тело, све је црно бело...
Корисников грб
delboy
Assistant Manager
Поруке: 658
Придружен: 14 Јан 2011, 16:18
Место: Srbija
Has thanked: 1 time
Been thanked: 7 times
Status: Није на вези

Порука од delboy »

Au brate mili, kako da se odjavim da vise ne primam mejlove sa ove teme? Ne mogu bre da gledam vise ovu dvojicu.
Корисников грб
shirajzl
SFM Hall Of Fame
Поруке: 1605
Придружен: 29 Авг 2011, 23:57
Место: Hrvatska
Status: Није на вези

Порука од shirajzl »

Na stranu sva ove prepiranja, ali mislim da je pogodan trenutak komentirati igru s obzirom da je trenutno ne igram jer čekam zadnji patch koji uvijek štošta promjeni u ME pa moram mijenjati taktike.

Ocjena kakav je ovaj ili onaj FM je relativna. Uvijek ocjenjujemo u odnosu na "nešto". Lani je meni FM bio dno dna, apsolutni promašaj. Iz toga kuta gledanja FM 15 mi je solidna, čak vrlo dobra igra. Sama činjenica da je igram i da se zabavljam dovoljno govori.
S druge strane, nije ni do koljena FM 12 meni osobno, ali i to je relativno jer je FM 12 vjerojatno bio jedan od najlakših FM-ova pa je moguće da mi je to zamutilo percepciju.

Hoću reći da je sve to povuci-potegni, no ostaje činjenica da SI nema apsolutno nikakvu konkurenciju i zato mogu nastaviti svojim zacrtanim putem, često uz tvrdoglavo odbijanje želja korisnika. Na službenom forumu ponekad se može vidjeti arogancija osoblja i moderatora, često traženje izgovora za svaku grešku u igri i sl. A zašto? Zato što im se može.

Da se pojavi ozbiljna konkurencija, bilo bi zanimljivo vidjeti kojim bi smjerom FM išao, ali siguran sam da bi došlo do tektonskih poremećaja i da ne bi više viđali postove SI osoblja u kojem tupe da on slijede SVOJU viziju igre. I to je to, možeš dubiti na trepavicama ili kupiti svaki novi FM i igrati jedinu opciju koju imaš.
daniloviccc
First Team Coach
Поруке: 234
Придружен: 22 Јул 2011, 14:56
Место: Nis
Been thanked: 3 times
Status: Није на вези

Порука од daniloviccc »

Da li se zna kada izlazi update? I da li je to poslednji?
Корисников грб
Gagi
SFM Hall Of Fame
Поруке: 12107
Придружен: 12 Апр 2011, 10:09
Место: Heimaey
Has thanked: 4 times
Been thanked: 29 times
Status: Није на вези

Порука од Gagi »

Verovatno uskoro.
Корисников грб
parnivaljak
First Team Coach
Поруке: 418
Придружен: 12 Дец 2014, 14:08
Место: Beograd
Status: Није на вези

Порука од parnivaljak »

shirajzl пише:Hoću reći da je sve to povuci-potegni, no ostaje činjenica da SI nema apsolutno nikakvu konkurenciju i zato mogu nastaviti svojim zacrtanim putem, često uz tvrdoglavo odbijanje želja korisnika. Na službenom forumu ponekad se može vidjeti arogancija osoblja i moderatora, često traženje izgovora za svaku grešku u igri i sl. A zašto? Zato što im se može.
Na koje želje misliš kada kažeš da se tvrdoglavo odbijaju? (pitam informativno, ne tvrdim da to nije tačno, da ne pomisle neki.

Što se arogancije moderatora SI foruma tiče, ja ljude potpuno razumem. Nije da ih opravdavam, niti imam interesa da ih branim, ali ih razumem. Različiti ljudi se godinama javljaju sa istim pitanjima (koja su već odgovorena), istim (obično fiktivnim) problemima, istom (obično pogrešnom) logikom razmišljanja i podjednako arogantno ("This FM is the worst ever..." blablabla). Kada bi svako, pre nego što lupi glupost, pogledao bar zadnjih 10 strana teme (da pretpostavim da nema vremena da pročita ceo podforum), dosta postova ne bi ni moralo da se napiše, jer su dupli, i kvalitet rasprave bi se povećao.

Da ne grešim dušu, ne pratim SI forume odavno, moguće je da je sada stanje tamo drugačije, ali ne verujem. Verovatno da se opet javljaju uglavnom imbecili koji luftiraju svoju frustraciju igrom, a koja u 90% slučajeva proizilazi iz njihovih pogrešnih koncepcija.

shirajzl пише:Da se pojavi ozbiljna konkurencija, bilo bi zanimljivo vidjeti kojim bi smjerom FM išao, ali siguran sam da bi došlo do tektonskih poremećaja i da ne bi više viđali postove SI osoblja u kojem tupe da on slijede SVOJU viziju igre. I to je to, možeš dubiti na trepavicama ili kupiti svaki novi FM i igrati jedinu opciju koju imaš.
To bi bilo najbolje, ali gde je ta konkurencija? Zašto se niko ne lati posla da napravi svoj menadžer, napiše svoj AI, svoj ME...?

FIFA je donekle konkurencija, u smislu da takođe cilja na ljubitelje fudbala, ali po kvalitetu simulacije fudbala nije ni blizu. Ne toliko vizuelno, koliko konceptualno. Zato su svi problemi FM-ovog endžina u FIFI udesetostručeni. U pogledu databaze, menadžer moda, itd, stvar je još gora u pogledu FIFE. Ali zato, što se tiče animacija i prezentacije, FIFA je daleko, daleko ispred.

Do tektonskih poremećaja, po mom mišljenju, ne dolazi zbog nedostatka konkurencije, već zbog želje divelopera da igra evoluira sigurnim koracima. Kada bi se nešto drastično promenilo, mislim da bi se pojavilo toliko nepredvidivih bagova i problema, da bi u tom slučaju stvaro imali pravo oni koji imaju običaj da tvrde "ovaj FM je najgori do sada".
Корисников грб
TheBlues
Manager
Поруке: 2419
Придружен: 21 Сеп 2011, 12:07
Formacija: 4-3-3
Been thanked: 5 times
Status: Није на вези

Порука од TheBlues »

Daj ugasite ovog bota vise, ili ga bar stavite na easy, ubija mozak
"Football is simple. But the hardest thing is to play football in a simple way." Johan Cruyff
daniloviccc
First Team Coach
Поруке: 234
Придружен: 22 Јул 2011, 14:56
Место: Nis
Been thanked: 3 times
Status: Није на вези

Порука од daniloviccc »

Sad ce drug Parni uz jedno 76 citiranja i 46 schreena argumentovano da odgovori na ove prozivke :-D
Корисников грб
parnivaljak
First Team Coach
Поруке: 418
Придружен: 12 Дец 2014, 14:08
Место: Beograd
Status: Није на вези

Порука од parnivaljak »

TheBlues пише:Daj ugasite ovog bota vise, ili ga bar stavite na easy, ubija mozak
Kao što rekoh i ranije:
Dečko, pre nego što lupiš, prvo nauči šta znači bot.

Da ti pomognem, u kontekstu koji ti koristiš, bot bi bio neko ko nekritički brani SI i promoviše ih po raznim sajtovima.

Pošto se ja prvenstveno služim argumentima, a ne mišljenjima, ne vidim kako me to svrstava u bota!? Štaviše, tvoji upisi više liče na anti-SI botove, nego što moji liče na SI-botove. Ne kažem da jesi, već da svoje zaključivanje primeniš i na sebe, a ne samo na mene.

Debilno je to što se upuštaš u diskusiju bez promišljenih stavova i argumenata koji ih potkrepljuju.
Корисников грб
Tik'al
World Class Manager
Поруке: 13282
Придружен: 20 Нов 2010, 16:36
Место: Petén
Been thanked: 5 times
Status: Није на вези

Порука од Tik'al »

Iz kog si kraja?
Jusqu'ici tout va bien…
Корисников грб
mmladja
World Class Manager
Поруке: 6483
Придружен: 26 Окт 2010, 00:36
Место: Ваљево
Has thanked: 1 time
Been thanked: 11 times
Status: Није на вези

Порука од mmladja »

С Бањице :zelenko:
Корисников грб
Tik'al
World Class Manager
Поруке: 13282
Придружен: 20 Нов 2010, 16:36
Место: Petén
Been thanked: 5 times
Status: Није на вези

Порука од Tik'al »

Ne bi ze taj kreto ovuda ili jedino ako ima alter ego :D
Jusqu'ici tout va bien…
daniloviccc
First Team Coach
Поруке: 234
Придружен: 22 Јул 2011, 14:56
Место: Nis
Been thanked: 3 times
Status: Није на вези

Порука од daniloviccc »

Da li mogu da krenem sejv sa nekim klubom iz srbije ali iz liga koje nema na pocetku npr one lige istok ili kako se vec zove, i ako je moguce ako neko moze da mi kaze kako, i ako neko ima iskustva sa igranjem da mi kaze kakva su :-)
Корисников грб
westlife92
World Class Manager
Поруке: 3952
Придружен: 26 Мај 2011, 17:59
Место: Nis
Status: Није на вези

Порука од westlife92 »

Mozes, prvo trebas da ubacis ovaj dodatak u FM, samo prati uputstva.

Ovde trebas da ubacis fajl koji skines: my documents/sports interactive/football manager 2015/editor data

A ovo ti je tema sa dodatkom

Код: Изаберите све

https://serbian-fm.net/srpske-zonske-lige-za-fm-15-vt12207.htm
daniloviccc
First Team Coach
Поруке: 234
Придружен: 22 Јул 2011, 14:56
Место: Nis
Been thanked: 3 times
Status: Није на вези

Порука од daniloviccc »

Jel moguce da se iz tih liga napreduje do super lige?
Корисников грб
markohn22
World Class Manager
Поруке: 7580
Придружен: 30 Окт 2010, 12:09
Место: Herceg Novi-Beograd
Контакт:
Status: Није на вези

Порука од markohn22 »

:yesko:
И душа и тело, све је црно бело...
Пошаљи Одговор

Повратак на “Football Manager 2015”