Football Manager 2015 - Diskusija

Sve o FM15
Корисников грб
Gagi
SFM Hall Of Fame
Поруке: 12107
Придружен: 12 Апр 2011, 10:09
Место: Heimaey
Has thanked: 4 times
Been thanked: 29 times
Status: Није на вези

Порука од Gagi »

Da otruješ protivničke igrače pred meč.
Последње учитавање од Gagi дана 01 Јан 1970, 01:00, учитано 1 пут укупно.
Корисников грб
Androsito
World Class Manager
Поруке: 3025
Придружен: 11 Јун 2011, 20:06
Место: Krusevac
Status: Није на вези

Порука од Androsito »

neme93 пише:
Androsito пише:
mmladja пише: 5-3-2 3 DCa WBL WBR. Levi i desni DC na limited cover u sredini BPD stopper... Primio sam dosad ove sezone 13-14 golova u 30ak utakmica u ligi... E da WBovi na complete...
E zato je meni fm11(ili bese 12) bio najjaci. Vodio sam Murinjov Inter, prva sezona, jedan primljen gol, odbrana koju si mogao da kontrolises, igra koju si mogao da kontrolises. Na FM14 nisam odigrao sezonu bez 25 primljenih golova. Nadam se da ce sad biti bolje, nisam nesto obracao paznju na novitete i predstavu nemam sta se sve krcka, jer me iskreno nista od toga ne zanima. Samo zelim dobar ME.
Koliko je realno da primiš samo jedan gol u sezoni majke ti?
Sloba
Global Moderator
Поруке: 11325
Придружен: 26 Окт 2010, 02:43
Место: Београд
Has thanked: 215 times
Been thanked: 58 times
Status: Није на вези

Порука од Sloba »

Ovaj FMC mi se jedino ne sviđa. Sreća pa me ne privlači...
Корисников грб
DS_RS
World Class Manager
Поруке: 5579
Придружен: 20 Јан 2011, 11:34
Место: BL
Контакт:
Status: Није на вези

Порука од DS_RS »

Po ovom zadnjem videu izgleda da nista od onog ubacenog jos jednog nivoa u engleske lige kao sto se cinilo da ce ubaciti
Корисников грб
Boyshane
Youth Team Coach
Поруке: 75
Придружен: 13 Окт 2011, 17:58
Место: Beograd
Status: Није на вези

Порука од Boyshane »

Mare.Maki пише:Nisam skapirao baš najbolje, čemu služi "serve dodgy lasagne" ? :xD:
Sad ću ja, kao pravi "deda" da ti ispričam priču zbog koje su ovo uvrstili u igru (iako, priznajem da je meni ta opcija TOTALNO bezveze, al' ja i ne igram FMC tako da me, kao i za ostale "unlockables" najblaže rečeno, boli uho, a s njim i grlo i nos :) ). I da, priča, iako mnogo podseća na nas, nema ama baš nikakve veze sa Srbijom :)

Dakle, beše to, mislim, 2006. godine (onda kad je Arsenal igrao s Barselonom finale CL)...Poslednje kolo BPL, četvrtoplasirani Totenhem treba da gostuje Vest Hemu, a Arsenal nikad jači, ali ipak peti i igra na legendarnom Hajberiju protiv Vigana ...Ako Totenhem dobije Vest Hem u gostima, Arsenal može u CL naredne sezone samo ako je osvoji (čitaj: mlatne Barselonu u Parizu kroz nedelju-dve dana), jer Totenhem ostaje četvrti. Ako, pak, Totenhem zijani ili odigra nerešeno, Arsenalu igra pobeda protiv Vigana. Sad, pošto ni Englezi nisu operisani od onog "da komšiji crkne krava" sindroma, nije problem što Arsenal neće videti CL naredne sezone, nego što će najljući rival otići tamo bukvalno preko njihovih leđa.
Uglavnom, noć uoči utakmice, igrači Totenhema u hotelu "Meriot", svojoj bazi, švedski sto bez Šveđanki poslužen, svi uživaju, a posle ponoći počinje pakao, jer gotovo svi igrači zapomažu, ono, dijareja i ostale stomačne tegobe, košmar...stanje je bilo toliko loše da kruži priča da je sportski direktor Totenhema na dan utakmice pitao prvog novinara koji je došao na Apton Park da izveštava sa iste (utakmice) da li je poneo kopačke, pošto je tada izgledalo da će Totenhem moći da nastupi samo s desetoricom igrača na terenu.
Uprava Totenhema dočim proguta knedlu i pozove komesara lige (ili kako se već zove ta pozicija u BPL) i pita koje su im mogućnosti na raspolaganju, pošto je u pitanju poslednje kolo, a imaju problem kakav imaju. Uglavnom, tadašnji im komesar reče da im (otprilike) "ne može garantovati šta će se dogoditi ako odluče da ne nastupe" (u prevodu: da može da se dogodi da im, osim što će izgubiti utakmicu službenim rezultatom, budu oduzeti i neki bodovi pride, pa ne samo da ne bi igrali CL, nego verovatno ne bi Evropu sem na karti ni videli sledeće sezone), odlaganje utakmice za nedelju dana otpada, pošto Vest Hemu to ne odgovara jer narednog vikenda igraju finale FA Kupa, a i pomeranje utakmice za bar nekoliko sati (ono, umesto u 2 popodne, da se igra oko 8 naveče) ne bi li ovi mučenici što su se potrovali mogli bar da odspavaju par sati i malo se rehidriraju, otpada iz bezbednosnog razloga koji nama zvuči nepojmljivo - naime, navijači su već oko 9 ujutru okupirali lokalne pabove i procena policije je bila da bi bilo previše riskantno da ostanu u pabovima tih 4-5 sati duže, jer bi onda neminovno bili pijaniji i pravili više s..nja.
Da ne zaboravim, pomenuti komesar BPL se u trenutku dok odgovara na molbu Totenhema nalazi, ni manje ni više nego na Hajberiju :) Druga koincidencija zbog koje ovo ostaje u domenu X-Files jeste da se hotel "Meriot" u kome su bili igračni Totenhema nalazi svega par stotina metara udaljen od hotela "Four Seasons" koji, kao svoju bazu, koriste igrači Arsenala. Zaključci se skoro pa nameću sami, zar ne?
Uglavnom, da ne dužim - utakmica biva pomerena za sat ili dva (u isto vreme, pošto je poslednje kolo, Arsenal igra protiv Vigana) i kreće šou...Sparsi su se držali do sredine drugog poluvremena, da bi na kraju ipak izgubili sa 2:1, a na drugom kraju Londona Arsenal je dobio Vigan (nakon što je Vigan u jednom trenutku vodio 2:1) sa 4:2 zahvaljujući Anrijevom het-triku. Još jedan kuriozitet vezan za ovu utakmicu je da je to bio poslednji meč Arsenala na Hajberiju.

Nikada nije odgonetnuto šta se, zapravo, dogodilo, odnosno, da li je ljuti rival umešao prste (neoprane) u večeru igrača Totenhema noć uoči tekme, ali su te "dodgy lasagna" ostale upamćene i, evo, sada, ovekovečene i u FM 15 Classic modu - kao mogućnost da "namestiš igru" direktnom protivniku u narednoj utakmici ili igračima najljućeg rivala čak i ako ne igraš protiv njih, da se (pretpostavljam, ma koliko bizarno zvučalo) otruju hranom pred utakmicu pa da ih onda jaaaaako boli tiba i time budu (pošto je FM zasnovan na statističkim modelima) oslabljeni bar za 30-50% (ono, Condition linearno ispod 75 pre početka tekme i sl.).

Nadam se da sam pomogao, a priča je svakako zanimljiva.

P.S.
Zvaničan rezultat istrage je da je uzročnik tegoba igrača Totenhema norovirus, a otkud on u "Meriotu"? Pa,...to nikada nije zvanično saopšteno, a teorije zavere su kao krivce označavale (naravno & pre sviju) najljućeg rivala, ali su dobacivale i do nakih neofašističkih organizacija (zbog činjenice da su vlasnici Totenhema Jevreji)
Последње учитавање од Boyshane дана 16 Окт 2014, 23:38, учитано 1 пут укупно.
- Malom je fudbal u krvi!
- Možda si u pravu, ali mu još nije stigao do nogu...

Ako u ekipi imate tri Škota, imate šansu da osvojite nešto, ako ih imate više od trojice, u problemu ste!
MajstorDjuki
Youth Team Coach
Поруке: 60
Придружен: 25 Мај 2011, 15:26
Место: Bijeljina
Status: Није на вези

Порука од MajstorDjuki »

Boyshane imam jedno totalno offtopic pitanje. Brate mili,jesi li zavrsio filoloski fakultet? Citam ove tvoje postove i prosto ne vjerujem. Svaki je kao neka prica za sebe i nevidjeno zanimljiv. Svaka cast na rijecitosti. Odusevljen sam :D kada porastem bicu ti :D :cheers:
Корисников грб
TheBlues
Manager
Поруке: 2419
Придружен: 21 Сеп 2011, 12:07
Formacija: 4-3-3
Been thanked: 5 times
Status: Није на вези

Порука од TheBlues »

Koliko sam razumeo nema dema/bete bez pre-purchase? Ako je tako ovo je vrhunac debilizma. Pa zar demo/beta ne sluze da ljudi mogu da vide kakva ce igra otprilike biti i nakon toga odluce da li ce izdvojiti novac za nju?
"Football is simple. But the hardest thing is to play football in a simple way." Johan Cruyff
Корисников грб
Gagi
SFM Hall Of Fame
Поруке: 12107
Придружен: 12 Апр 2011, 10:09
Место: Heimaey
Has thanked: 4 times
Been thanked: 29 times
Status: Није на вези

Порука од Gagi »

Taktika kao prošle godine. Znači Beta~24.10, Demo ~31.10, Full 7.11.
Корисников грб
bubi.ue
World Class Manager
Поруке: 8508
Придружен: 22 Дец 2010, 15:02
Место: Užice / Novi Sad
Status: Није на вези

Порука од bubi.ue »

Зар није као и увек до сада што је било да демо могу да играју сви, независно од тога да ли су купили игру или не? Наравно бету само ко је већ наручио..
Корисников грб
TheBlues
Manager
Поруке: 2419
Придружен: 21 Сеп 2011, 12:07
Formacija: 4-3-3
Been thanked: 5 times
Status: Није на вези

Порука од TheBlues »

Gagi пише:Taktika kao prošle godine. Znači Beta~24.10, Demo ~31.10, Full 7.11.
Mene zanima jel mogu ja da igram demo ili betu ako nisam narucio FM ? Ne znam za proslu godinu, igrao sam samo full
"Football is simple. But the hardest thing is to play football in a simple way." Johan Cruyff
salel
SFM Hall Of Fame
Поруке: 10649
Придружен: 15 Нов 2010, 16:00
Место: Subotica
Status: Није на вези

Порука од salel »

Demo da betu ne.
Trle
Manager
Поруке: 2729
Придружен: 19 Феб 2011, 23:54
Место: Bojnik
Status: Није на вези

Порука од Trle »

Da li se zna nesto oko individual treninga, da li ce vratiti ono sladere pa da sami namestamo ili kako, i isto oko taktika da li ci biti nekih promena u odnosu na fm14?
Корисников грб
Gagi
SFM Hall Of Fame
Поруке: 12107
Придружен: 12 Апр 2011, 10:09
Место: Heimaey
Has thanked: 4 times
Been thanked: 29 times
Status: Није на вези

Порука од Gagi »

Šaro, možeš da pikaš demo.
Trle пише:Da li se zna nesto oko individual treninga, da li ce vratiti ono sladere pa da sami namestamo ili kako, i isto oko taktika da li ci biti nekih promena u odnosu na fm14?
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=PmHD6g7yIeA[/youtube]
Последње учитавање од Gagi дана 16 Окт 2014, 16:40, учитано 1 пут укупно.
Корисников грб
Joca
World Class Manager
Поруке: 4764
Придружен: 27 Окт 2010, 21:00
Место: Novi Beograd
Status: Није на вези

Порука од Joca »

Napokon da dodjem i ja do internet konekcije krstene na pripremama, da mogu da ostavim post o ovim najavljenim novitetima.
Na osnovu klipa mislim da ce ovo biti najbolji FM do sada.
Prvo sto sam zapazio mi se ovo tracksuit menadzer opcija, mocicemo da unesemo svoju licnost i osobine vec na pocetku posla sto je jako bitno za realnost igre i odnosa sa igracima. Takodje novi skauting ce biti odlican ako bude sve sljakalo kako treba.
Sto se 3d tice ova sminka mi nije toliko bitna, nadam se samo da ce ME biti jos bolji nego u 14 i da nece vise biti nekih nerealnih situacija.
Sve u svemu pogodilo mi se tacno da se 23ceg vracam kuci sa reprezentacije i da stizem direktno na izlazak BETE. Nakon toga cenim da cu bataliti zauvek skolu i balansirati izmedju treninga i FM-a :D
Корисников грб
TSG
World Class Manager
Поруке: 4557
Придружен: 11 Нов 2010, 18:47
Место: Banja Luka
Status: Није на вези

Порука од TSG »

Nema slajdera, fm neće više nikad biti dobar. :cheers:
Корисников грб
Gagi
SFM Hall Of Fame
Поруке: 12107
Придружен: 12 Апр 2011, 10:09
Место: Heimaey
Has thanked: 4 times
Been thanked: 29 times
Status: Није на вези

Порука од Gagi »

Joca пише:Napokon da dodjem i ja do internet konekcije krstene na pripremama, da mogu da ostavim post o ovim najavljenim novitetima.
Na osnovu klipa mislim da ce ovo biti najbolji FM do sada.
Prvo sto sam zapazio mi se ovo tracksuit menadzer opcija, mocicemo da unesemo svoju licnost i osobine vec na pocetku posla sto je jako bitno za realnost igre i odnosa sa igracima. Takodje novi skauting ce biti odlican ako bude sve sljakalo kako treba.
Sto se 3d tice ova sminka mi nije toliko bitna, nadam se samo da ce ME biti jos bolji nego u 14 i da nece vise biti nekih nerealnih situacija.
Sve u svemu pogodilo mi se tacno da se 23ceg vracam kuci sa reprezentacije i da stizem direktno na izlazak BETE. Nakon toga cenim da cu bataliti zauvek skolu i balansirati izmedju treninga i FM-a :D
Hoćeš dovesti sebe u Čelsi? Hoćeš, bitango, znam te ja. :zelenko:
Корисников грб
Joca
World Class Manager
Поруке: 4764
Придружен: 27 Окт 2010, 21:00
Место: Novi Beograd
Status: Није на вези

Порука од Joca »

Hhahahahha, to je vec isplanirano mesecima ranije, kad sam saznao da ulazi nasa generacija u FM. :zoro:
Dobar je Fabregas ispred Matica, ali...
Trle
Manager
Поруке: 2729
Придружен: 19 Феб 2011, 23:54
Место: Bojnik
Status: Није на вези

Порука од Trle »

TSG пише:Nema slajdera, fm neće više nikad biti dobar. :cheers:
to i ja kazem, nedostaju mi slajderi. :(
Корисников грб
DS_RS
World Class Manager
Поруке: 5579
Придружен: 20 Јан 2011, 11:34
Место: BL
Контакт:
Status: Није на вези

Порука од DS_RS »

Joca пише:Hhahahahha, to je vec isplanirano mesecima ranije, kad sam saznao da ulazi nasa generacija u FM.
Dobar je Fabregas ispred Matica, ali...
Jos sam ti sredio da ti u omiljenim klubovima stoji Zvezda :rugalica:
Корисников грб
Orthodox
Ćale s' Bagdale
Поруке: 18917
Придружен: 24 Окт 2010, 00:36
Место: Kruševac
Klub koji vodite: Napredak
Formacija: 5-4-1 WB
Steam: OrthodoxSFM
Has thanked: 244 times
Been thanked: 254 times
Контакт:
Status: Није на вези

Порука од Orthodox »

Nisam znao ovo za lazanje ali sse secam da je bio neki šou program. Sad mi bas nije jasno gde nestade onaj fer plej sa koji su se zalagali u SIu i da ali ovo u FMC (i ako ga ne igram uopste) krsi taj neki modalitet koji su oni postavljali sto se tice ''finoce''?

Naime, sad me jako zanima zasto ne mogu igracu da dam instrukciju da skši noge nekome i dobije zuti kako bi bio kaznjen neigranjem onda kada ja to zelim?
Пошаљи Одговор

Повратак на “Football Manager 2015”