Football Manager 2015 - Diskusija

Sve o FM15
Корисников грб
Alexandar_81
World Class Manager
Поруке: 5161
Придружен: 24 Окт 2010, 15:53
Место: Leskovac
Klub koji vodite: FK Partizan
Formacija: 4-2-3-1 Wide
Has thanked: 18 times
Been thanked: 7 times
Контакт:
Status: Није на вези

Порука од Alexandar_81 »

boyshane, brate idem po forumu i trazim tvoje postove, i na svaki se sve vise odusevim. Pises najbolje postove na forumu. Svaka ti cast! :aplause:
▓█ P █ A █ R █ T █ I █ Z █ A █ N █▓▒

Nikad ne prestaj, podigni glavu kao nekad, kreni hrabro sad za crno-belu slavu!
Корисников грб
Boyshane
Youth Team Coach
Поруке: 75
Придружен: 13 Окт 2011, 17:58
Место: Beograd
Status: Није на вези

Порука од Boyshane »

Juvenino86 пише:Mnogo je loš, dvanaestica i dalje drži tron po kvalitetu, nema dalje, četrnaestica je strašno neizbalansirana, regeni su čast izuzetcima idiotluk(golmani i odbrambeni od metar sedamdeset, napadači od dva metra i sa brzinom ronalda i okretnošću mesija, pogotovu ovi iz ukrajine koji mi idu na k***c strašno)
No hard feelings, buddy, ali 12-ica je lošaaaaaaa iz jednog osnovnog razloga - taktički nedostaci su bili toliki da mi je sa šugavim Partizanom bilo dovoljno 9 sezona da osvojim Evropu i to zahvaljujući regenu iz Italije koji se stvorio u mom omladinskom pogonu i koji bejaše brži od vetra te okretniji od čigre (a ime mu nije bilo Miloš M.)...to je, koliko god ja voleo Partizan - nerealno. Dečko je bio neuništiv (ono, 45 odigranih utakmica u sezoni, od povreda jednom uganut skočni zglob, pauzirao 8 dana, 80-ak golova od čega 18-19 u LŠ, itd...), koliko god meni to bilo pomalo zabavno u igri, toliko je ubilo svaku želju da nastavim dalje posle te sezone...

Drugo, na FM12 si sa jednom taktikom (pazi kad sam "peglao" 4-4-2 do iznemoglosti, a sa taktikom sa 2 napadača u 14-ici nisam mogao Zvezdu da pobedim 2020 :)) mogao da voziš n-sezona bez po' muke...što je, takođe, prilično destimulativno...
- Malom je fudbal u krvi!
- Možda si u pravu, ali mu još nije stigao do nogu...

Ako u ekipi imate tri Škota, imate šansu da osvojite nešto, ako ih imate više od trojice, u problemu ste!
Корисников грб
mmladja
World Class Manager
Поруке: 6483
Придружен: 26 Окт 2010, 00:36
Место: Ваљево
Has thanked: 1 time
Been thanked: 11 times
Status: Није на вези

Порука од mmladja »

Пошто видим да вас има, може ли ко од љубитеља ФМ 14 да ми објасни како да играм одбрану? Са четворицом позади, не шесторицом. Ово је страшно како моји играчи испадају, а комп само на прву игра, растура. Углавном бекови испадају глупи, а једино што до сада нисам пробао јесте да играм без бекова.
Корисников грб
arctic_monkey
Newgen
Поруке: 11
Придружен: 25 Окт 2010, 23:03
Место: Beograd
Status: Није на вези

Порука од arctic_monkey »

FM14 je korak u dobrom smeru što se tiče sastavljanja taktike, ali je sve traljavo urađeno pa smo dobili, po mnogima, najslabiji menadžer do sada. Ako FM15 bude imao ispeglan ME biće odlično.
Što se FM12 tiče, meni je to jedan od omiljenih, ali kao što je neko već rekao prepun je exploita.
Leandro Gioda + lepo podešeni korneri = 15+golova po sezoni :gunman:
Последње учитавање од arctic_monkey дана 14 Окт 2014, 23:55, учитано 1 пут укупно.
Корисников грб
delboy
Assistant Manager
Поруке: 658
Придружен: 14 Јан 2011, 16:18
Место: Srbija
Has thanked: 1 time
Been thanked: 7 times
Status: Није на вези

Порука од delboy »

mmladja пише:Пошто видим да вас има, може ли ко од љубитеља ФМ 14 да ми објасни како да играм одбрану? Са четворицом позади, не шесторицом. Ово је страшно како моји играчи испадају, а комп само на прву игра, растура. Углавном бекови испадају глупи, а једино што до сада нисам пробао јесте да играм без бекова.
Evo ja cu ti pomoci. Moji bekovi na kraju svake sezone imaju konacni rating oko 7,35.
U zavisnosti od ekipe protiv koje igram, mnogo puta stavim bilo koje krilne igrace (winger, inside forward..) da cuvaju svog veznjaka. Tacnije ako je moj ML stavim da cuva MR. Takodje gledam da bekovi imaju dobar tackling i marking i uglavnom im je stavljena defanziva i da ne pritiskaju mnogo protivnika nego da ga cekaju na svojoj poziciji. meni sljaka sasvim fino a u pocetku sam i ja vodio bitke sa bekovima.
Корисников грб
Mare.Maki
Youth Team Coach
Поруке: 85
Придружен: 04 Сеп 2014, 18:36
Место: Vršac
Status: Није на вези

Порука од Mare.Maki »

Svaka čast Boyshane na postu!
boyshane пише: Naravno da sve ovo što oni često zovu "revamp" (a nije povampirenje :) ) pojedinih segmenata igre ima za svrhu privlačenje novih igrača, i na Steam su, uz zaštitu od piraterije, ušli iz marketinških razloga - ono što je za SI dobro je činjenica da su im stari igrači toliko "lojalni", iz prostog razloga što niti postoji niti će postojati kvalitetna alternativa (samo vas molim da neko ne prokomentariše kako je FIFA Manager bio IKAKVA alternativa, jer je to suštinski potpuno drugačiji tip igre) - ovakav tip simulacije i ovoliko kompleksna baza su, prosto, nešto čemu konkurencija ne može ni da teži...

Da rezimiram - svaki novi FM je napredak, pitanje je samo koliki i za koga od nas:)
Ovo bi trebala većina da skapira. Jer kad pročitaš između redova, i kada pogledaš njihov rad vidi se jasan cilj: VIŠE NOVCA.

Zašto bi npr zadovoljavali 20 hardkor 2D zaluđenika, ako pored tih 20 kojima će ostaviti 2D i neki stari delić igre, mogu dobiti još 115 zaluđenika ako ubace 3D varijantu i mnoge razne dodatke koje će "olakšati" igru?

Inače, oteglili smo raspravu mnogo :D Ja mislim da je bolje da iskuliramo malo, odemo svi na :cheers: i sačekamo FM15, pa onda da "pređemo" igru :D
Корисников грб
Orthodox
Ćale s' Bagdale
Поруке: 18917
Придружен: 24 Окт 2010, 00:36
Место: Kruševac
Klub koji vodite: Napredak
Formacija: 5-4-1 WB
Steam: OrthodoxSFM
Has thanked: 244 times
Been thanked: 254 times
Контакт:
Status: Није на вези

Порука од Orthodox »

Fm 2007 ili 08 a bice da je ovaj drugi je bio hit. Bio je skladan ceo i odavao je utisak bas dobrog menadzera. Pre njega ako se secam bese jedan kad je West Ham kidao sa svojim klincima ali nisam siguran koji je to bese,1 ili 2ka. Nakon ova dva dobra serijala, moracu da se slozim sa nekim ljudima odavde, da je osvezenje bio FM12. Ja zaista nisam imao loseg iskustva sa 12com. Onda je stigao 13 koji takodje kao mnogi odavde mogu da zaboravim samo, a 14 mi ej vratila nadu da mogu da ocekujem nesto puno bolje bas u ovom FM15.

Da ne bude da sam napisao sve ovo tek onako, evo i neke revizije. FM12 je bio neka inovacija prvo na polju UI. Taj FM je bio nekako kruna razvoja ME-a koji je krenuo od FM9ke. Mogu da se slozim da je bio malo klimav sto se tice taktika ali se secam da je ubacivanje focusa i razvoj 3 taktike istovremeno davao odredjene rezultate u samoj igri. Naime, kada u igri kazem krilu : Drljavko, nemoj da ulazis u sredinu nego po liniji i zavijaj centarsut ; a on to stvarno posle nekog vremena i pocne da radi, mogu samo da konstatujem da igra slusa. E takav je bio Fm12, slušao je. I zbog toga mi je ostao u dobrom secanju, vrlo jednostavno.

Onda je dosla 13ca, koja je bila buvljak. SI je krenuo sa novim ME i hteo je da uradi nesto na brzinu, bar mi se tako cini. Naravno da u tome nije uspeo. 13ca je bila prepuna svega i svacega, samo ne konkretne igre. Kad kazem gigre, mislim na onu na terenu. Kako sam to uvideo...stvar je sledeca: Nije mi dozvoljeno bilo da sprovedem u delo svoju formaaciju 5-3-2 sa wingovima u zvezdi jer je omiljena formacija kluba zahtevala da se igra 4-3-3 sa krilima. I tu sam prosto bio bespomocan. Sta god se probalo, nije vredelo. Shouts pa skoro da ni jedna instrukcija nije radila. Proveo sam dane i dane u tome...nista. Kako sam na 12ci i pre otga uvek voleo da cacam sa treninzima, cackao sam i tada...i opet nista. Mislim da je taj segment igre radio sam od sebe. Ako je kodirano da igrac bude monstrum, mogao sam da mu odsecem noge, on bi i dalje trčao po terenu kao pas. Ako sam ga mucio na klupi i nisam mu davao priliku da igra, ma kakvi...razvije se on sam, trci na kucnoj trim stazi i trenira ko Roki. Dakle, mnogo malo stvari je zavisilo od mene kao trenera. I da, radio sam ovo i bukvalno i zato sam i ustanovio da igra nije moja vec svoja. Ako se setim onih crossinga i precki na svakih 5 minuta igre...dovoljno za zaborav.

14ca je vratila zivot,a nekako joj je jedino falila malo bolja organizacija samih rezultata. Stekao se utisak da Italijani kidaju mrze na svakoj tekmi, a da u Spaniji igraju vaterpolo, dok je kod Francuza koji su jako skromni u RL sa golovima bude i rukometnih utakmica. Medjutim svedeno na neku meru normale, osim tih goleada, sve ostalo je fino funkcionisalo. Mozda su opet malo treninzi kasnili ali je taktika bila fino odradjena. Nedostajali su mi inace slajderi svuda ali nije ni realno da vucem linije slajderom. ME je prerpeo promene na bolje i ko kaze da nije, laze sebe samo jer ME uporedjujem sa verzijom pre, ne sa verzijom CM managera. Dakle, sasvim jedna korektna igra.

Zavrsavam sa FM 15 od koga se nadam puno. Iz milion razloga ali verujem da ce biti ono pravo. Viidi se da su radili. CIm bude izasao, sudicemo kako valja.
Корисников грб
Casual
Youth Team Coach
Поруке: 69
Придружен: 13 Мар 2011, 01:16
Место: Beograd
Status: Није на вези

Порука од Casual »

Lepo si sumirao.

Sa FM12 su oni sami priznali da je bilo taktickih propusta, konkretno eksploatisanje Poachera koji je lako probijao AI odbranu. Secam se da sam sam Blackpoolom lom napravio u prvoj sezoni u Premijer Ligi da sam usao u Ligu Sampiona jer mi je Mushaga Bakenga lomio na mestu poachera.
Neka je to i istina, FM 12 je bio igriv i to je ono sto je bitno. Nama je to delovalo realnije nego nesto pre, a svakako i ovo posle. Mogu oni da tvrde da su 13 i 14 unapredjeni i takticki dovedeni do savrsenstva, da svaki igracki problem svedu na konstataciju "losa ti je taktika", ali u okviru igrice nigde ne postoji opsirno objasnjenje kako taktike rade, nikakav indikator sta radis pogresno, asistenti su retardirani i daju lose savete... Sve se svodi da moras da odes na njihov forum i citas njihov "12 step program" ili kako vec, a opet to je isuvise generalno i isuvise nekonkretno da bi ti pomoglo pogotovo sto uvek ima oprecnih komentara. Samo lud covek ce verovati da FM 13 i FM 14 nisu bagoviti i da je takticki sve extra.
Pravi, dugogodisnji FM igrac oseca realnost igre, realnost rezultata. Ne trazi se ni prelako ni pretesko nego realno. Ne pricaju ljudi za dzabe da je CM 01/02 najbolji ikada, a tad grafika nije ni postojala, mec je bio only commentary. Zasto je onda najbolji? Zato sto je imao zesce realne rezultate Player VS AI i AI VS AI.
Ja pamtim i FM 2007, zelena grafika na kutiji i logu igrice te godine, izvesno Orthodox da si na taj mislio. Ostalo mi je u glavi samo da sam posle 4-5 sezona u Atletiko Madridu napravio jako kompaktan tim i da mi je saradnja Maxija Rodrigeza i Fedje Toresa donela Ligu Sampiona :) Ne secam se pojedinosti ali bukvalno imam taj isti trip u glavi da su 2007 i 2012 odskakali od ostalih. Mislim da je i 2006 bio solidan, ako je to onaj gde dominira Lebohang Mokoena.

Generalno nisam pesimista u zivotu, ali iskustvo me uci da ne budem lakoveran kada gledam ove najave i da se ne lozim. Iskreno za moj ukus od FM12 nisam ni video neke velike promene na koje bi drkao karu, pa sam manje nalozen nego ikada i vec prelazim u skeptika. Na njima je da vec jednom izadju iz tog nadmenog, engleskog, samozadovoljnog bullshita koje Miles servira svake godine kako je najbolja igra ikada i kako smo mi svi u stvari takticki neuki i da se zaista potrude da te tekme dovedu u domen realnost. Gledam onaj njegov feature klip po ko zna poji put svih ovih godina i mislim se u sebi druuuuze dosta mi je vise tvog bullshita, boli me k***c za nova konferencijska pitanja i hot dog stand daj bre ne rise i napravi igru koja valja pa neka je i samo data update! To nije takva naucna fantastika kakvom je oni danas predstavljaju, pogotovo sto smo svi videli da moze da se napravi dobra i zarazna igra, ali nazalost takva upadne u serijal jednom u 4 godine.
Последње учитавање од Casual дана 15 Окт 2014, 12:02, учитано 2 пута укупно.
Корисников грб
Gagi
SFM Hall Of Fame
Поруке: 12107
Придружен: 12 Апр 2011, 10:09
Место: Heimaey
Has thanked: 4 times
Been thanked: 29 times
Status: Није на вези

Порука од Gagi »

Sad ćemo moći da strimujemo direktno iz igre, lepo su se setili toga. Nadam se da će nas biti na Tviču. :cheers:
Корисников грб
hostile_bg
Manager
Поруке: 2335
Придружен: 20 Окт 2011, 21:46
Место: Beograd
Status: Није на вези

Порука од hostile_bg »

To ce biti do jaja, jos se vise nahajpujem kad vidim nekog kako igra :zelenko:
Корисников грб
Androsito
World Class Manager
Поруке: 3025
Придружен: 11 Јун 2011, 20:06
Место: Krusevac
Status: Није на вези

Порука од Androsito »

mmladja пише:Пошто видим да вас има, може ли ко од љубитеља ФМ 14 да ми објасни како да играм одбрану? Са четворицом позади, не шесторицом. Ово је страшно како моји играчи испадају, а комп само на прву игра, растура. Углавном бекови испадају глупи, а једино што до сада нисам пробао јесте да играм без бекова.
5-3-2 3 DCa WBL WBR. Levi i desni DC na limited cover u sredini BPD stopper... Primio sam dosad ove sezone 13-14 golova u 30ak utakmica u ligi... E da WBovi na complete...
Корисников грб
mmladja
World Class Manager
Поруке: 6483
Придружен: 26 Окт 2010, 00:36
Место: Ваљево
Has thanked: 1 time
Been thanked: 11 times
Status: Није на вези

Порука од mmladja »

Покушаћу можда у следећој, немам сад играче за то. Јбг, најбољи играчи ми АМР и АМЛ, а ови позади и нису способни да сами покривају целу страну. Него, јеси ли ти можда играо нешто слично са 3 позади, 2 спољна, 2 задња везна? Знам да сам видео да је неко развалио.
Корисников грб
Gagi
SFM Hall Of Fame
Поруке: 12107
Придружен: 12 Апр 2011, 10:09
Место: Heimaey
Has thanked: 4 times
Been thanked: 29 times
Status: Није на вези

Порука од Gagi »

hostile_bg пише:To ce biti do jaja, jos se vise nahajpujem kad vidim nekog kako igra :zelenko:
:yesko:

Mada ima onih koji smaraju opako, drže spejs, ne čitaju ništa, idu na holidej, itd.
Корисников грб
hostile_bg
Manager
Поруке: 2335
Придружен: 20 Окт 2011, 21:46
Место: Beograd
Status: Није на вези

Порука од hostile_bg »

Ma jok, te izbegavam, kao i one kojima ucitava pola sata izmedju dva dana...gledao par puta neke Engleze, igraju fazon L2, cak i konferencije, milina gledati, moze nesto i da se nauci :yesko:
Корисников грб
Androsito
World Class Manager
Поруке: 3025
Придружен: 11 Јун 2011, 20:06
Место: Krusevac
Status: Није на вези

Порука од Androsito »

mmladja пише:Покушаћу можда у следећој, немам сад играче за то. Јбг, најбољи играчи ми АМР и АМЛ, а ови позади и нису способни да сами покривају целу страну. Него, јеси ли ти можда играо нешто слично са 3 позади, 2 спољна, 2 задња везна? Знам да сам видео да је неко развалио.
Jos na 09 al sam zaboravio sta sam uopste tu sklapao, znam da je bilo nesto tipa 3 DC 2 DMC ML/MR AMC i 2 spica... E sad davno je to bilo :)

Sto se tice ove formacije, treba tu dosta petljanja ali u mom sistemu ovo fino radi mada se ja uvek nekako fokusiram na tu defanzivu...
Корисников грб
zele
SFM Hall Of Fame
Поруке: 14189
Придружен: 05 Нов 2011, 22:57
Место: Лазарево
Status: Није на вези

Порука од zele »

Gagi jednom gledao lika koji save/loaduje. :xD:
Milo Lompar: "Taj argument ima više slojeva, od kojih je njegov najdublji sloj da je izuzetno glup."

Bajka o Barnetu
Корисников грб
Gagi
SFM Hall Of Fame
Поруке: 12107
Придружен: 12 Апр 2011, 10:09
Место: Heimaey
Has thanked: 4 times
Been thanked: 29 times
Status: Није на вези

Порука од Gagi »

Više puta je radio to. I koristio holidej. *Unfollow*
Корисников грб
neme93
World Class Manager
Поруке: 11002
Придружен: 10 Нов 2010, 18:15
Место: Valjevo/Beograd
Status: Није на вези

Порука од neme93 »

Androsito пише:
mmladja пише: 5-3-2 3 DCa WBL WBR. Levi i desni DC na limited cover u sredini BPD stopper... Primio sam dosad ove sezone 13-14 golova u 30ak utakmica u ligi... E da WBovi na complete...
E zato je meni fm11(ili bese 12) bio najjaci. Vodio sam Murinjov Inter, prva sezona, jedan primljen gol, odbrana koju si mogao da kontrolises, igra koju si mogao da kontrolises. Na FM14 nisam odigrao sezonu bez 25 primljenih golova. Nadam se da ce sad biti bolje, nisam nesto obracao paznju na novitete i predstavu nemam sta se sve krcka, jer me iskreno nista od toga ne zanima. Samo zelim dobar ME.
Dragan Nikoljići, Vladar, Tik'al, Joca, Tokelara, zele, Olja, Ortodox, bubi.ue, dramit, mmladja.


Ja znam kako Simic izgleda.
Корисников грб
Gagi
SFM Hall Of Fame
Поруке: 12107
Придружен: 12 Апр 2011, 10:09
Место: Heimaey
Has thanked: 4 times
Been thanked: 29 times
Status: Није на вези

Порука од Gagi »

#FM15 - New Football Manager Classic features [Out Nov 7th]

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=9w1LENu ... e=youtu.be[/youtube]
Корисников грб
Mare.Maki
Youth Team Coach
Поруке: 85
Придружен: 04 Сеп 2014, 18:36
Место: Vršac
Status: Није на вези

Порука од Mare.Maki »

Nisam skapirao baš najbolje, čemu služi "serve dodgy lasagne" ? :xD:
Пошаљи Одговор

Повратак на “Football Manager 2015”