FM15 - Ispravke

Корисников грб
Baja
Global Moderator
Поруке: 2412
Придружен: 08 Нов 2010, 18:59
Место: Beograd
Has thanked: 22 times
Been thanked: 52 times
Status: Није на вези

Порука од Baja »

dukiss пише: Misterija rešena i sve sređeno! Sada ih imamo dvojicu, kondicionog trenera i velikog profesora!
Imamo i trećeg, ali on ode u Belgiju...
Hvala brate moj :cheers:
Znaci mogu da okacim cut out profesora pod UID 62143714 ?
Корисников грб
dukiss
Manager
Поруке: 2591
Придружен: 20 Нов 2010, 23:20
Место: Niš, Srbija
Has thanked: 48 times
Been thanked: 74 times
Status: Није на вези

Порука од dukiss »

Orthodox пише:Otisli smo predaleko u dokumentaciju sa obe strane. Nije los ovakav vid rasprave ali mislim da Dušanu oteževamo posao sa gomilom postova koji nisu usresredjeni na ispravke baze. Dakle , trebalo bi da se jasno na fokusiramo na to šta treba ispraviti u odnosu na FM 14 u FM 15. Dakle ajmo da izvucemo pouke iz ove diskusije koja je po meni vrlo dobra i da kazemo sta je to sto nam treba.

1. Poboljsati regene koji izlaze iz Srbije jer izbacujemo puno dobrih igrača koji igraju po ino klubovima . Naravno, stoji i ono ''ali'' ti igrači nisu ni blizu nosioca igara u svojim klubovima te od tih boljih regena u domen wonderkid-a svrstati samo neke i to iz klubova OFK, Vojvodina, Partizan, Zvezda.

2. Zadrzati potencijale mladica koji su igrali na prethodnom sampionatu, a takodje dati igračima koji sada nastupaju u U19 repki dobar PA jer su igrama i srazmerno igračima koji su isto god, a dolaze iz zemalja zapada, zasluzili da se nadju bar po potencijalu rame uz rame sa njima. Ako npr Dinamo ima takve klince koji su u igri zveri, a njihova repka je daleko kvalitetom ispod naše, onda bi naši bar morali za 2 ocene da se više ''crvene'' nego Hrvatski. (uzeo sam samo primer ali to vazi i za Spaniju, englesku, Nemačku, Francusku itd itd). Ukoliko se desi da neko konstatuje da to nije realno sa nase strane, demantovacu ga da svakako nije realno samim tim sto stranci svoje igrace ''budze'' pa cemo budziti i mi nase nerealno uporedo sa njima. Kad ostali budu u ravni, bicemo i mi. Mi smo šampioni Evrope u U19 i to mora da se postuje.Tacka.

3. Zvezdi, Partizanu, OFKi i Vosi pojacati nivo omladinske skole tj yoth segmenata u igri.

4. Jos uvek se pojavljuje nesto veci br stranih igraca u JSL posle 6,7 sezona, pretezno laino amerikanaca ali je situacija puno bolja nego lane. U svakom slucaju pokusati da se i to svede na minimum jer sad trenutno u svim rangovima takmicenja u Srbiji igra neznatan br stranaca koji nije ni blizu onoga sto se desava u fmu. Probati da se iskoriguje taj deo price.

5. Voditi racuna o uopstenom podizanju ocena igraca u JSL jer od bitnih transfera u evropske klubove ostvaren je i vise nego skroman bilans. Jedan Darko Lazovic koji je nema sumnje jedan od najboljih igrača lige-slabo je trazen. Drincic koji je iskocio u Partizanu i Alivodic koji je kidao u Vosi nisu imali skoro ni jednu ponudu, tako da su igraci u JSL bar sto se mene tice vrlo limitirani izgleda. U ovo igraci ne mislim na klince o kojima sam gore pricao vec na formirane igrace za kojima je potraznja vrlo vrlo slaba.

Sada ajde da nastavimo dalje sto se tice ispravki kako bi ulepsali bazu koliko god moze.
Nisam se vratio s odmora, ali sam iscitao sta ste pisali i ima puno kreativnih stvari, ali ste ga malo i preterali. Orthodox je ovo lepo presekao, pa dajte da vidimo šta možemo da uradimo povodom ovih pitanja.

1. Regene možemo da čekamo da pobošljaju, ako uzmu u obzir nešto veću produktivnost u nedavnom periodu. Dakle, videćemo kako stoje stvari kada malo protestiramo igru.

2. Ovo smo se dogovorili. Hrvate ne možemo da urazumimo, ali ćemo da čuvamo ono što je naše.

3. Krećemo od 16 kao najveće ocene koju mogu da stavim, trenutno je ima Partizan, a predložite kako da poređam ostale.

4. Opet, kada krene testiranje, prikukaćemo ako ne valja...

5. Skroz se slažem.

Izvinite što sam kratak, ode baterija na laptopu.

Ovim potvrđujem da sam u bazu uneo sve ono što je napisano, a imalo je smisla i razuma :)

Hvala svima na trudu!
Корисников грб
dukiss
Manager
Поруке: 2591
Придружен: 20 Нов 2010, 23:20
Место: Niš, Srbija
Has thanked: 48 times
Been thanked: 74 times
Status: Није на вези

Порука од dukiss »

Baja пише:
dukiss пише: Misterija rešena i sve sređeno! Sada ih imamo dvojicu, kondicionog trenera i velikog profesora!
Imamo i trećeg, ali on ode u Belgiju...
Hvala brate moj :cheers:
Znaci mogu da okacim cut out profesora pod UID 62143714 ?
Apsolutno!
Корисников грб
Alexandar_81
World Class Manager
Поруке: 5162
Придружен: 24 Окт 2010, 15:53
Место: Leskovac
Klub koji vodite: FK Partizan
Formacija: 4-2-3-1 Wide
Has thanked: 18 times
Been thanked: 7 times
Контакт:
Status: Није на вези

Порука од Alexandar_81 »

dukiss, Zvezda, OFK-a, Vosa pa ostali! Po meni su te tri skole tik uz Partizanovu koja ima 16 onda bi ove 3 trebale da imaju po 15 sve ostale ispod 12! :yesko:
▓█ P █ A █ R █ T █ I █ Z █ A █ N █▓▒

Nikad ne prestaj, podigni glavu kao nekad, kreni hrabro sad za crno-belu slavu!
Корисников грб
tadicweb
SFM Hall Of Fame
Поруке: 1416
Придружен: 02 Јул 2012, 16:47
Место: Novi Sad
Has thanked: 1 time
Status: Није на вези

Порука од tadicweb »

Ako je youth facilities onda nikako ne može biti razlika samo 1 ocjena, jer ono što Partizan ima u Zemunelu, to malo ko ima u ovom delu Evrope, a kamoli u Srbiji.
Последње учитавање од tadicweb дана 24 Јул 2014, 14:37, учитано 1 пут укупно.
Корисников грб
Tachini
First Team Coach
Поруке: 319
Придружен: 07 Нов 2010, 12:54
Место: NY
Status: Није на вези

Порука од Tachini »

Po meni bi trebao da bude sledeci raspored ako je Partizan prvi i ima 16, onda ide Zvezda 15, OFK i Vojvodina sa 14, Rad i Cukaricki 13(poceli su ozbiljno da rade na omladinskoj skoli i dosta su unapredili infrastrukturu), zatim Jagodina, Napredak i Novi Pazar 11 i onda ovi ostali.
Последње учитавање од Tachini дана 24 Јул 2014, 14:52, учитано 2 пута укупно.
Корисников грб
Tachini
First Team Coach
Поруке: 319
Придружен: 07 Нов 2010, 12:54
Место: NY
Status: Није на вези

Порука од Tachini »

Vec neko vreme hocu da napisem ovu jednu ispravku i stalno zaboravim, pa se setih danas posto sam uzeo malo da igram nase nize lige.

Ognjen Jeftenic iz Bezanije nije stoper, vec levi spoljni, a moze i na krilu da igra.

Glavne karakteristike su mu brzina(jako je brz decko), agilnost i dribling. Tako da bi mu malo trebalo izmeniti ocene. Npr Pace i Acc bi trebalo da ima oko 13, a dribling bar 11(sad mu je npr 2). On mi je jos davno zapao za oko kao neko ko je pogresno napravljen, ali posto ne igra nesto i stagnira i ako je bio poprilican talenat(ne znam sta mu se desava) nekako sam ga smetnuo sa uma.
Корисников грб
Orthodox
Ćale s' Bagdale
Поруке: 18920
Придружен: 24 Окт 2010, 00:36
Место: Kruševac
Klub koji vodite: Napredak
Formacija: 5-4-1 WB
Steam: OrthodoxSFM
Has thanked: 246 times
Been thanked: 255 times
Контакт:
Status: Није на вези

Порука од Orthodox »

Partizan - 16
Zvezda i OFK - 15 (OFK svake godine izbacuje plejadu mladih igrača koji se za razliku od svih ostalih prodaju i te kako, sto kod nas , sto po inostranstvu).
Vojvodina - 14 (poslednjih godina malo zastali sa proizvodnjom dok je do pre 4 godine Vosa bila masinerije za klince)
Rad - 13

ostali.

Na žalost Napredak je daleko od dobrih uslova za mlade igrače, a na srecu, konacno su ove godine dobili daleko bolju infrastrukturu, tako da ne znma koliko je sada u igri trenutno ali slobodno popraviti.

Da rezimiram:

FK Partizan -
* Junior coaching - excellent (nije exceptional jer je Zvezda sto se tice struke dominantna u mladjim kateogrijama vec nekoliko godina unazad).

*Youth recruitment - - Extensive (Partizan pronalazi odlicne klince po celoj Srbiji i mislim da ovo mora da bude na top nivou)

* Youth Facilities - Top (mislim da je ovo najveci nivo i svakako Zemunelo to zasluzuje)

*************************************************************************************

FK Crvena Zvezda-
* Junior coaching - exceptional (kao sto sam gore vec napisao, Zvezda je sto se tice struke dominantna u mladjim kateogrijama vec nekoliko godina unazad. ).

*Youth recruitment - Established ili Well Established (Zvezdaje odnosu na partizan malo kraćih mogucnosti sto se tice skautinga i dovodjenja dobrih mladih igrača tj prepoznavanja talenata)

* Youth Facilities - Superb ili nivo ispod toga (Nisu isti uslovi sto se tice infrastrukture za mlade igrace u zvezdi i Partizanu pa shodno tome ovakav epilog)

********************************************************************************

OFK Beograd -
* Junior coaching -Good (nivo struke u mladjim kategorijama je dobar).

*Youth recruitment - - Extensive (Kao i Partizan mislim da se najbolji mladi igraci slivaju u OFKU i po tom segmentu bi trebalo da bude bolja i od Zvezde i od Partizana ili bar jednako Partizanu.)

* Youth Facilities - Ne mogu da se setim sta je ispod Superb ali bi trebalo da je Above average (i ako igracki ne zaostaje po kvalitetu mladih igraca mislim da uslovi u OFKi slabiji u odnosu na Zvezdu i Partizan)
******************************************************************************
Vojvodina identično kao OFK, s tim sto je nivo Youth recruitment - Estabhlished ali Junior coahing excellent, malo bolji nego u OFKI

Čuka i Rad na mestu voljno, nisam kompententan bas pa ne bih da prejudiciram.

Što se tiče Napretka, kao sto rekoh , Napredak je dobio pomocne terene sa reflektorima. Nova trava sa drenazama profi i dva novia terena sa razlicitom podlogom (oba su travnata ali je jedan kvalitetniji). Uz to, dobili su na samom stadionu kad je renoviran i parna kupatila, teretanu, pa se moze reci da je Training Fac sada na mnogo vecem nivou, tako da cu udariti nivo Superb. Što se tiče Youth Fac , to ce biti na nivou Average. To danas izgleda ovako, a iznad je jos jedan teren.

Слика
Последње учитавање од Orthodox дана 24 Јул 2014, 17:27, учитано 1 пут укупно.
Корисников грб
tadicweb
SFM Hall Of Fame
Поруке: 1416
Придружен: 02 Јул 2012, 16:47
Место: Novi Sad
Has thanked: 1 time
Status: Није на вези

Порука од tadicweb »

Sa svime se slažem se sa ovim da zvezda ima dominantnije kadrove i struku u omladinskim kategorijama, što je možda pre bilo tačno, ali sada definitivno nije.

Zvezda od Lukića pa na ovamo, nikakvu jasnu strategiju omladinske škole nema niti kadrova u njoj. Vasiljević to sve vodi i bukvalno svake godine ili svake druge godine se ceo kadar u omladinsim selekcijama menja bez obzira na uspjeh.

Primjeri su mnogi. Dva najkonkretnija su Dragan Mladenović i Jovan Stanković koji su ušli u otvoren sukob sa dotičnim oko očajnih uslova u kojima omladinska škola radi.

Код: Изаберите све

http://www.mozzartsport.com/vesti/zvezdina-omladinska-skola-je-u-rasulu-nemamo-uslove-sprave-radimo-na-pola-terena/57399

Код: Изаберите све

http://www.mozzartsport.com/vesti/i-stankovic-digao-glas-zvezdina-deca-nemaju-toplu-vodu/57880

Код: Изаберите све

http://www.mojacrvenazvezda.net/72993/2013/10/02/grobari-omladinske-skole-vasiljevic-i-kumovi/

Код: Изаберите све

http://sport.blic.rs/crvena-zvezda/vesti/236934/Zvezda-raspustila-omladinsku-skolu

Treneri u Partizanovom podmlatku su legendarni bivši igrači i ljudi koji su u klubu na tom zadatku po 10-20-30 godina.

To su ljudi poput Slađana Šćepovića, Nikice Klinčarskog, Darka Tešovića, Ilije Zavišića i legendarnog čika Trbe.

Dok evo pogledom na Zvezdine trenere ne prepoznajem ni jednog, možda je do mene: Dejan Musović (on bi trebalo da je igrao u Zvezdi), Marko Vlasonjić, Marko Mitrović, Aleksandar Jović (i on bi trebalo da je neki bivši igrač), Nebojša Maksimović, Nebojša Stamenković i Veličko Kaplanović (njega jedino znam kao bivšeg trenera BSK-a). Tome Milićevića više nema.

Tako da ne mogu se u potpunosti složiti da zvezda ima jaču struku i bolji rad sa mladjim kategorijama.
Последње учитавање од tadicweb дана 24 Јул 2014, 19:09, учитано 1 пут укупно.
Корисников грб
Orthodox
Ćale s' Bagdale
Поруке: 18920
Придружен: 24 Окт 2010, 00:36
Место: Kruševac
Klub koji vodite: Napredak
Formacija: 5-4-1 WB
Steam: OrthodoxSFM
Has thanked: 246 times
Been thanked: 255 times
Контакт:
Status: Није на вези

Порука од Orthodox »

Ja se slazem sa tobom oko struke i oko rada i oko nabrojanih ljudi ali nekako mora da se definise stanje koje je trenutno na snazi i nekoliko godina unazad je vec tako, a ono kaze ovo:

Omladinska Liga Srbije

Код: Изаберите све

http://www.fss.rs/index.php?id=544
Слика

Kadetska liga Srbije

Код: Изаберите све

http://www.fss.rs/index.php?id=546
Слика

Pionirska liga Srbije

Код: Изаберите све

http://www.fss.rs/index.php?id=548
Слика

I sad, kako da polemišemo na tu temu kad cinejnice govore drugacije. Zvezda je dominantna u Srbiji, tako da i da radi samo jedan trener sa svim selekcijama, on je doktor nauke onda. Onda dolazimo do dela kada u ispravkama trebamo povecati atribute Gorana Vasilijevica.

Ukoliko Junior coaching nije na boljem nivou, onda menjamo mesta sto se tice Youth recruitment Zvezdi i Partizanu jer onda Zvezda sigurno mora imati bolje klince nego Partizan. Dakle ovakvi rezultati moraju imati neki uzrok jer slozices se, ne dolaze sami od sebe. Sve je inace dostupno i zvanicno na sajtu FSS-a -

Код: Изаберите све

http://www.fss.rs/index.php?id=54
Tako da ipak mislim da je ovo gore napisano tacno i korektno od A do Š, bez obzira što smo na ovoj ili onoj strani brda, cinjenice su cinjenice. :)
Корисников грб
tadicweb
SFM Hall Of Fame
Поруке: 1416
Придружен: 02 Јул 2012, 16:47
Место: Novi Sad
Has thanked: 1 time
Status: Није на вези

Порука од tadicweb »

Ali treba imati u vidu da Partizanu omladince u pravom smislu nema, jer u omladincima igraju skoro sve mlađi igrači (96' i 97' godište), dok sve starije mahom igra u Teleoptiku.

Takođe i Teleoptik ima svoje mlade kategorije kao što možeš i sam vidjeti, pa Partizan ima negde čak i po 2 ekipe.

Pogledaj gol razlike, zanimljivo da u ove dve Partizan ima bolju gol razliku.

Partizan ne vodi uvijek ni najjače postave u domaćem prvenstvu. Često ide po inostranstvu i često menja igrače između selekcija upravo zbog tih turnira, pa prvenstvo ispašta...

A opet nekako najmanje je bitno taj junior coaching za to ko će da osvoji neko omladinsko prvenstvo, već koliko igrača će da napravi za prvi tim, a tu već je razlika prilična...

Nek nam Dušan razjasni kako to funkcioniše najbolje bi bilo, da li se uopšte gledaju tabele omladinskih liga ili proizvodnja u pravom smislu.
Последње учитавање од tadicweb дана 24 Јул 2014, 19:19, учитано 2 пута укупно.
Корисников грб
dj90
Assistant Manager
Поруке: 824
Придружен: 01 Нов 2010, 19:41
Место: Bg
Been thanked: 2 times
Status: Није на вези

Порука од dj90 »

e da kad smo već kod toga zašto teleoptik u igri uopšte nema mladi i tim i ne dobija regene
mislim da bi trebao da ima

i stvarno je nevažno to ko osvaja ta omladinska prvenstva, i mi smo u fudbalu osvojili evropsku a u stvarnosti smo da ne kažem šta
Последње учитавање од dj90 дана 24 Јул 2014, 19:24, учитано 1 пут укупно.
Корисников грб
Tokelara
World Class Manager
Поруке: 7828
Придружен: 19 Мар 2012, 18:29
Место: SU/NS
Status: Није на вези

Порука од Tokelara »

Treba pitati Jocu kakvo je stanje.
Dok pošten narod nema za hranu i komunalije, zvezda u dugovima ima za bahanalije.

Слика
Корисников грб
Tachini
First Team Coach
Поруке: 319
Придружен: 07 Нов 2010, 12:54
Место: NY
Status: Није на вези

Порука од Tachini »

Poslusajte ljudi Tadica zna on sta prica ipak on koristi svajcarske parametre koji pobijaju sve druge cinjenice, tabele itd. Sve je to nije vazno jer ipak Partizan ima 2. najbolju OS u Evropi, to sto nisi prvi ni u Srbiji u 80% mladjih kategorija nema to nikakve veze, ipak su Svajcarci to procenili, a ko smo mi njima da protuvrecimo. Ipak jedino Partizan igra medjunarodna takmicenja drugi klubovi ne igraju, igraci iz drugih klubova ne idu po raznim kampovima, pa su zato odmorni za ligu, dok su ovi Partizanovi wonderkidovi premoreni od silnih medjunarodnih takmicenja. Takodje nje bitno mesto na tabeli vec gol razlika itd. Sve su to ti ne pogresivi svajcarski parametri.

Sad ozbiljno, slazem se sa orthodoxsom 100%. Partizan treba da ima bolje ocene vezane za infrastrukturu zbog Zemunela, ali sa druge strane Zvezda mora da ima bolje vezane sa struku jer rezultati su jedina merodavna stvar.
Последње учитавање од Tachini дана 24 Јул 2014, 19:32, учитано 1 пут укупно.
Корисников грб
tadicweb
SFM Hall Of Fame
Поруке: 1416
Придружен: 02 Јул 2012, 16:47
Место: Novi Sad
Has thanked: 1 time
Status: Није на вези

Порука од tadicweb »

Kad nema argumenata ide demagogija. Slika i prilika diskusije u Srbiji.

Hoćeš još neke timove da daš na analizu da te uvjerim da je Partizan više igrača dao u najjače ekipe ili ti je bilo dosta sa Holandijom?

Ja bih da sačekamo Dušana sa jasnom definicijom na šta se to odnosi.
Последње учитавање од tadicweb дана 24 Јул 2014, 19:40, учитано 1 пут укупно.
Корисников грб
Tachini
First Team Coach
Поруке: 319
Придружен: 07 Нов 2010, 12:54
Место: NY
Status: Није на вези

Порука од Tachini »

tadicweb пише:Kad nema argumenata ide demagogija. Slika i prilika diskusije u Srbiji.

Ja bih da sačekamo Dušana sa jasnom definicijom na šta se to odnosi.
Upravu si, ubi nas ta demagogija. Puno ljudi pametuju sa tabelama i rezulatatima, kad svi dobro znamo da je gol razlika najmerodavnija, kao i svajcarski parametri.

Sto bi rekli Svajcarci Tordifferenz nur maßgebliche!
Корисников грб
dj90
Assistant Manager
Поруке: 824
Придружен: 01 Нов 2010, 19:41
Место: Bg
Been thanked: 2 times
Status: Није на вези

Порука од dj90 »

pa da partizan igra prvenstvo sa najboljim igračima dobijao bi i to sve redom
ja kažem da se ti turniri tokom cele godine igraju i da najbolji igrači uopšte ne igraju ovde utakmice već neki drugi
e sad čak i da igraju sa najjačim timom ovde opet je nevažno ko je prvi jer na kraju isplivava činjenica da iz zvezde nijedan jedini igrač ni u kinu ne može da ode a o evropi ni da ne pričam
Isto kao što reprezentacija godinama dere na tim u19, u21 takmičenjima ali kasnije se ni ne plasira nigde

----

to za teleoptik treba videti pa ako je moguće da se fk partizanu stavi ocena za mlade tipa kao voši a fk teleoptiku najbolja kao što je spomenuto gore za partizan. ja bi nešto na tu foru
sad će neko reći da je nepravedno da partizan dobija više igrača ali je zato i uloženo u zemunelo više para jbg pa moraju i doći rezultati
Последње учитавање од dj90 дана 24 Јул 2014, 19:41, учитано 1 пут укупно.
Корисников грб
tadicweb
SFM Hall Of Fame
Поруке: 1416
Придружен: 02 Јул 2012, 16:47
Место: Novi Sad
Has thanked: 1 time
Status: Није на вези

Порука од tadicweb »

Ipak su najbitnije omladinske kategorije, ko tu osvoji titulu mislim da ima garantovano najjaču ekipu, mlade igrače, trenere, potencijal i sve što ide uz to. Samo je onda neverovatno kako Partizan izbaci toliko igrača u prvi tim i u inostranstvo po najjačim ligama, pa i u svakoj reprezentativnoj selekciji, ako ih Zvezda svake godine šije u na svim omladinskim tabelama, možda bi Švajcarci mogli i time da se pozabave.

Ali ni ova demagogija ti neće pomoći da dokažeš svoju propalu tezu, koju sam ti sinoć raspršio.
Последње учитавање од tadicweb дана 24 Јул 2014, 19:44, учитано 2 пута укупно.
Корисников грб
Tachini
First Team Coach
Поруке: 319
Придружен: 07 Нов 2010, 12:54
Место: NY
Status: Није на вези

Порука од Tachini »

dj90 пише:pa da partizan igra prvenstvo sa najboljim igračima dobijao bi i to sve redom
ja kažem da se ti turniri tokom cele godine igraju i da najbolji igrači uopšte ne igraju ovde utakmice već neki drugi
e sad čak i da igraju sa najjačim timom ovde opet je nevažno ko je prvi jer na kraju isplivava činjenica da iz zvezde nijedan jedini igrač ni u kinu ne može da ode a o evropi ni da ne pričam
Isto kao što reprezentacija godinama dere na tim u19, u21 takmičenjima ali kasnije se ni ne plasira nigde

----

to za teleoptik treba videti pa ako je moguće da se fk partizanu stavi ocena za mlade tipa kao voši a fk teleoptiku najbolja kao što je spomenuto gore za partizan. ja bi nešto na tu foru
sad će neko reći da je nepravedno da partizan dobija više igrača ali je zato i uloženo u zemunelo više para jbg pa moraju i doći rezultati
Tek si ti upravu, svaka ti je ka u Njegosa(doduse kada je imao 5 god.).

Pozdravljaju te Basta, Vidic, Bosko Jankovic, Djuricic, Spajic, Mijailovic itd.

Jbt i ja sam postao dokon ovih dana kada se na internetu raspravljam sa decom i zagrizenim navijacima.
Корисников грб
Tik'al
World Class Manager
Поруке: 13282
Придружен: 20 Нов 2010, 16:36
Место: Petén
Been thanked: 5 times
Status: Није на вези

Порука од Tik'al »

Nije ti ovo Amerika
Jusqu'ici tout va bien…
Закључано

Повратак на “Football Manager 2015 - Research”