NBA

StrikeFront
First Team Coach
Поруке: 329
Придружен: 01 Нов 2010, 15:33
Место: Vrsac
Status: Није на вези

Порука од StrikeFront »

NBA: Sigurni domaćini

Слика

U NBA šampionatu prethodne noći na programu su bila samo tri duela i sve tri pobede odneli su domaćini.

Indijana je savladala Kliperse, Orlando je bio bolji od Finiksa, a Portland od Denvera.

Džamir Nelson je imao 15 poena i 12 asistencija u laganom trijumfu Orlanda nad Finiksom 105:89. Sansi su igrali bez lidera Stiva Neša.

U redovima domaćih istakao se i Dvajt Hauard koji je duel završio sa 20 poena i 12 skokova. Svi članovi startne postave Orlanda dali su više od 10 poena, a domaćin je maksimalnu prednost imao od 32 poena.

To je treći trijumf u nizu ekipe sa Floride. U odsustvu povređenog Neša, Goran Dragić je duel završio sa 10 poena, 4 asistencije i 4 skoka. Grent Hil je protiv svog nekadašnjeg tima upisao 21 poen i bio je jedina svetla tačka u poraženoj ekipi. Finiks je u dve večeri na Floridi izgubio dva duela sa ukupno 43 poena razlike. Prethodno ga je Majami “pregazio” sa 27 poena razlike.

Deni Grejndžer je dao 22 poena, a Roj Hibert 18 uz osam skokova u trijumfu Indijane nad Klipersima od 107:80. Brendon Raš i Ej Džej Prajs su dodali po 14 koševa. Pejsersi su šutirali iz igre 51 posto i tako su nadoknadili odsustvo startera povređenog Derena Kolisona i Majka Danlivija kome se supruga porađala. Erik Gordon je u svom rodnom gradu postigao 19 poena, dok je Blejk Grifin dodao 12.

LaMarkus Oldridž je dao 24, a Vesli Metjuz 20 poena u pobedi Portlanda nad Denverom 86:83. Domaćin je iskoristio seriju od 17:12 u poslednjoj deonici da bi stigao do trijumfa. Blejzersima je ovo osma pobeda ove sezone.

Izvor: B 92
StrikeFront
First Team Coach
Поруке: 329
Придружен: 01 Нов 2010, 15:33
Место: Vrsac
Status: Није на вези

Порука од StrikeFront »

NBA: Miličić razbijao Lejkerse, ali izgubio

Слика

Srbin iz Minesote dao 23 poena šampiona, uhvatio 16 lopti... Ipak, Lejkersi pobedili. Oklahoma može bez Duranta. Dankan ušao u istoriju.

Darko Miličić odigrao je partiju NBA karijere. Iako je naspram sebe imao Paua Gasola i druge košarkaše šampionskog sastava, zabeležio je 23 poena, 16 skokova, šest blokada, pet asistencija i dve ukradene lopte za 40 minuta. Španca je zaustavio na 16 poena.

Jesu Lejkersi lako pobedili Minesotu (112:95), ali srpski internacionalac će dugo pamtiti to veče.

Kobi Brajant je dao isto poena koliko i Miličić. Najefikasniji na utakmici bili su Majkl Bizli kod domaćina (25), odnosno Met Barns u pobedničkom timu (24). U svim ostalim kategorijama "broj jedan" je bio Darko Miličić.

Nije bilo Kevina Duranta, nije bilo ni Džefa Grina, ali je na parketu dvorane TD Garden u Bostonu bio Rasel Vestbruk što je bilo dovoljno da Oklahoma ostvari osmu pobedu u sezoni i domaćinu nanese treći poraz - 84:89.

Vestbruk je dao 31 poen, uključujući šest slobodnih bacanja tokom devet minuta poslednje četvrtine u kojima su to Oklahomi bili jedini pogoci! On je pitanje pobednika definitivno rešio 13,4 sekundi pre kraja kada je oba puta bio precizan sa linije penala.

"Nismo navikli da rešavamo završnicu bez Duranta", primetilo je krilo Oklahome, Tabo Sefološa i dodao:

"Rasel (Vestbruk) je sve morao da preuzme na sebe. I definitivno nam tako daje samopozdanje. To dosta govori o našem timu".

Oklahoma je povela 83:74 na 7:11 pre završetka meča posle precizno izvedenih selobodnih bacanja Vestbruka. Sledeće poene gosti su postigli kada je preostalo da se igra još četiri i po minuta, odnosno kada je Vestbruk ponovo stao na liniju penala. Sve što su Kelti učinili bilo je to što su prišli na "minus jedan" kada je najbolji strelac meča ponovo dobio priliku da izvede slobodna bacanja i 13,4 sekundi pre kraja stavi tačku na gostovanje u Bostonu.

Vestbruk je promašio svih sedam šuteva iz igre u četvrtoj deonici, odnosno košarkaši Oklahome nisu bili precizni iz igre u poslednjih 13 pokušaja.

Nenad Krstić je dao četiri poena i imao tri skoka za pobednički tim, za 24 minuta.

San Antonio je pobedio Jutu u Solt Lejk Sitiju 94:82. Iako je najefikasniji bio Toni Parker sa 24 poena, junak večeri bio je Tim Dankan.

Kada je gorostasni centar u jednom trenutku pogodio slobodno bacanje, začule su se čestitke sa svih strana. Kasnije je priznao da je bio zbunjen ne znajući o čemu se radi.

A, evo o čemu se radilo. Tada je postigao 20.791. poen u 14 sezona dugoj karijeri čime je nadmačio dotadašnji klupski rekord Dejvida Robinsona. Do kraja meča ubacio je još šest poena, ukupno 19.

"Mamuze" sada imaju skor 10-1, i uz Nju Orleans su najbolji na Istoku i u celoj ligi. Lejkersi imaju bilans 11-2.

Na Zapadu Boston je ostvario 9-3, Orlando 8-3, Majami 8-4...

Predrag Stojaković je dao tri poena u pobedi Nju Orleansa nad Klivlendom (108:101), uz šut 1/5 za tri, dok je Vladimir Radmanović dao duplo više u porazu Golden Stejta od Njujorka (119:125).

Rezultati:

Boston – Oklahoma 84:89
Filadelfija – Milvoki 90:79
Toronto – Hjuston 106:96
Vašington – Memfis 89:86
Majami – Šarlot 95:87
Minesota – Lejkersi 95:112
Nju Orleans – Klivlend 108:101
Juta – San Antonio 82:94
Dalas – Čikago 83:88
Golden Stejt – Njujork 119:125

Izvor: Mondo
StrikeFront
First Team Coach
Поруке: 329
Придружен: 01 Нов 2010, 15:33
Место: Vrsac
Status: Није на вези

Порука од StrikeFront »

NBA: Stojaković se seli u Kanadu!

Слика

Srpski veteran prešao iz Nju Orleansa u Toronto, u okviru trampe koja je obuhvatila još četvoricu igrača.

Predrag Stojaković i mladi plejmejker Džerid Bejles novi su članovi Toronto Reptorsa, dok su Nju Orleans Hornetse pojačali Džaret Džek, Dejvid Andersen i Markus Benks, objavio je sajt ESPN.

Jedan od najboljih NBA trojkaša svih vremena tako će poslednju sezonu svog ugovora odraditi u jedinom kanadskom ligašu.

Pored dobrog šuta, tridesettrogodišnji Stojaković donosi Reptorsima i 14,25 miliona dolara u "seleri-kepu", koji će po završetku sezone biti oslobođeni za angažovanje novih igrača.

Ove jeseni je za Nju Orleans (skor 10-1) nastupio na šest utakmica. Na poslednje četiri - od kojih su Hornetsi dobili tri - igrao je u proseku petnaestak minuta i postizao 8,7 poena, uključujući 2,2 trojke.

Stojaković je u najkvalitetniju ligu na svetu stigao 1998. godine. Sedam i po sezona je proveo u Sakramento Kingsima, zatim je kratko boravio u Indijani, a leta 2006. potpisao je petogodišnji ugovor sa Nju Orleansom.

Proseci karijere su mu 17,3 poena, 4,8 skokova, 1,8 asistencija i 0,9 ukradenih lopti.

Izvor: Mondo

Novi poraz Majamija, sjajni Grifin

Слика

Majami u Memfisu doživeo peti poraz. Krstić neprimetan u pobedi OkKlahome u Milvokiju. Tripl-dabl za Stivena Džeksona, pobede Jute,Denvera i Spursa.

Devet mečeva odigrano je u NBA ligi, u centru pažnje bio je duel Memfisa i Majamija, koji je pogotkom uz zvuk sirene rešio Rudi Gej i tako naneo peti poraz Majamiju, koji je igrao bez Dvejna Vejda.

Od srpskih igrača, na parketu je bio samo Nenad Krstić, Oklahoma je u još jednoj dramatičnoj završnici večeri pobedila Milvoki 82:81 Kapiten srpke reprezentacije je bio epizodista u ovom meču, koji je završio sa 5 poena i 2 skoka.

Tim iz Oklahome je igrao bez Kevina Durenta (povreda skočog zgloba u Bostonu), ali su njegov napadački učinak “podelili” Harden i Rasel Vestrbuk (23+18).

Osim još jedne pobede, čini se da je Skot Bruks, trener Oklahome dobio u ovim mečevima još jednog igrača. Džejms Harden, iako treći pik sa drafta 2009.godine sa Arizone, ubacivao je prosečno samo 7 poena po meču, uglavnom šutevima za tri poena.

Međutim, nova sezona donela je i agresivnijeg i iskusnijeg igrača, koji je u odsustvu Durenta u Bostonu ubacio 31 poen, a u Milvokiju 23.

Odlučujuće poene u Milvokiju postigao je Vestbruk sa linije slobodnih bacanja, 7 sekundi pre kraja meča.

Najbolja individualna ostvarenja večeri videla je publika u “Stejpls Centru” gde su se sastali Klipersi i Njujork. Niksi, koji su tek započeli rekonstrukciju tima (prema američkim medijima, favoriti su za angažovanje Karmela Entonija) pobedili su 124:115 i tako naneli Klipersima deveti uzastopni poraz.

Njujork, koji je u seriji od 3 pobede (skor 6-8) predvodio je Amare Stodemajer sa 39 poena i 11 skokova, briljantnu utakmicu odigrao je i Danilo Galinari, koji je meč završio sa 31. poenom. Iako je propustio prethodnu sezonu zbog povrede, Blejk Grifin je već na startu nove pokazao kakvo će pojačanje biti za Kliperse. Meč je završio sa 44 poena i 15 skokova, ali osim Gordona (25 poena) nije imao nikakvu podršku. Klipersi su na dnu sa samo jednom pobedom i čak 15 poraza.

Za razliku od prošle sezone, kada su bili osakaćeni povredama, San Antonio Spursi su ovu sezonu počeli vrlo odlučno, i pobedama.

Trijumf nad Klivlendom njihov je deseti uzastopni – 116:92. Brakorazvodna parnica koja je u toku sa Evom Longoriom, očigledno ne ometa Tonija Parkera da igra dobro. Meč je završio sa 19 poena.

Uz 44 poena Blejka Grifina, titulu MVP-ja večeri nosi i Stiven Džekson, koji je u pobedi Šarlot Bobketsa nad Finiskom 123:105 imao tripl – dabl: 24 poena i po 10 asistencija i skokova.

Goran Dragić izvanredan u dresu Sansa (treći uzastopni poraz i skor 6-7) sa 17 poena i 10 asistencija. Stiva Neša zbog povrede i dalje nema u timu Sansa.

U Tenesiju, kriza Majamija se produbila. Iako je Memfis pobedio pogotkom uz zvuk sirene, iako su mnogi predvidjali i očekivali da će Majamiju biti potrebno vremena da se uigra, ipak mnogi nisu očekivali da će ovakva ekipa sa tri velike zvezde, već posle 13 utakmica imati 5 poraza.

Rudi Gej je pogotkom preko ruke Džejmsa ispravio grešku,koju je napravio samo 5 sekundi ranije. Krađa Edija Hausa pretvorena je u “kucanje” Le Brona Džejmsa, a Majami je stigao do 12. tog izjednačenja.

Osim Geja, junak u petoj pobedi Memfisa bio je Zek Rendolf, koji je uz 21 poen imao 13 skokova. Majami je predvodio Džejms sa 29 poena i 11 skokova.

U ostalim mečevima večeri, Orlando je pobedio Indijanu 90:86, Denver je bio bolji od Nju Džersija 107:103, dok je Juta pobedila Portland 103:94.

‚kOMPLETNI REZULTATI:

Indijana - Orlando 86:90
Šarlot - Finiks 123:105
Atlanta - Dalas 93:98
Memfis - Majami 97:95
Milvoki - Oklahoma 81:82 (Nenad Krstić pet poena i dva skoka za 19 minuta)
San Antonio - Klivlend 116:92
Denver - Nju Džersi 107:103
Portland - Juta 94:103
L.A. Klipers - Njujork 115:124

Izvor: B 92
Последње учитавање од StrikeFront дана 21 Нов 2010, 12:27, учитано 1 пут укупно.
StrikeFront
First Team Coach
Поруке: 329
Придружен: 01 Нов 2010, 15:33
Место: Vrsac
Status: Није на вези

Порука од StrikeFront »

NBA: Gasol ne ume da promaši!

Слика

Nešto što je u 65 godina dugoj istoriji NBA lige uspelo samo Čarlsu Barkliju i to pre 22 godine, košarkaši Los Anđeles Lejkersa uradili su dva puta za tri dana!

Prvo je Met Barns u petak, u pobedi nad Minesotom (112:95) ubacio 24 poena, bez promašaja iz igre, a onda ga je dva dana kasnije, u nedelju, nadmašio Pau Gasol.

Španski košarkaš je u mučenju Golden Stejt Voriorsa u Stejpls Centru (117:89), postigao 28 poena, bez da je promašio iz igre, a na kraju je presedeo poslednju četvrtinu na klupi! Uz pomoć Kobija Brajanta, koji se nadovezao sa 20 poena, Lejkersi su još u prvom poluvremenu došli do 30 poena prednosti protiv gostiju iz San Franciska i već tada bilo je jasno da će zabeležiti 11. uzastopnu pobedu nad lokalnim rivalima.

"Met mi je rekao: 'Dobro došao u klub'. Odgovorio sam mu: 'Srećan sam što sam tu'. Neverovatno je da su se takve dve partije dogodile u dve uzastopne utakmice", rekao je Gasol, svestan da je granicu od 20 poena, bez promašaja, probio samo legendarni Barkli.

Vladimir Radmanović bio je starter u timu Voriorsa i za 18 minuta u igri protiv bivšeg kluba postigao je devet poena, uz četiri skoka i tri izgubljene lopte.

Šampioni Lejkersi pobedom nad Golden Stejtom, koji je sredinom utakmice ostao bez najboljeg igrača Monte Elisa, došli su do skora 12-2.

Prvi put ove sezone, poraženi finalista iz 2009, Boston Seltiksi doživeli su dva uzastopna poraza. Posle Oklahoma Siti Tandera (84:89), pobedili su ih i košarkaši Toronto Reptorsa, koji su na taj način prekinuli niz od osam poraza u susretima sa Bostonom - 102:101.

Pol Pirs imao je šut za pobedu Seltiksa u Kanadi, ali je promašio...

Pre ove utakmice, Toronto je izvršio trejd sa Nju Orleansom u kojem su učestvovala petorica košarkaša, ali novajlije u timu Reptorsa, Predrag Stojaković i Džerid Bejles nisu igrale u meču sa Bostonom. Prema najavama, Stojaković će za novi klub debitovati u sredu protiv Filadelfije.

REZULTATI:

Toronto - Boston 102:101
/Barnjani 29 - Robinson 22/

Detroit - Vašington 115:110*, 102:102
/Hamilton 27 - Mekgi 20, 17 sk/

Sakramento - Nju Orleans 71:75
/Grin 15 - Vest 17/

LA Lejkers - Golden Stejt 117:89
/Gasol 28 - Rajt 16/

Izvor: Mondo
Корисников грб
Flow
Assistant Manager
Поруке: 844
Придружен: 24 Окт 2010, 20:03
Место: Niš
Status: Није на вези

Порука од Flow »

NBA: Domaćini dva od dva
Слика
Ubedljive pobede domaćina obeležile su program u NBA ligi, na kojem su bile samo dve utakmice. U prvoj su Hoksi pobedili Vizardse sa 20 poena razlike, 116:96, a u drugoj Klipersi Kingse. U ovom meču bilo je 18 poena razlike.

Tim iz Vašingtona ni posle sedmog meča u gostima ne zna za pobedu, a u tome su mu najviše "pomogli" igrači Atlante, Džo Džonson (21p, 5sk, 5 as) i Džoš Smit koji je zabeležio poen manje, ali imao učinak od 14 skokova i pet asistencija. Kod Vizardsa, najefikasniji je bio Gilbert Arenas, sa 21 poenom (za tri poena 4 od 9), a iza njega po šuterskom učinku je bio Nik Jang, sa 20 poena. Trijumfu Klipersa najviše je doprineo Erik Gordon sa 28 poena, sa četiri skoka i šest asistencija, a dobrog pomoćnika je imao u Blejku Grifinu (25p, 15sk, 5as). Kod Kingsa najefikasniji je bio Karl Lendri sa 18 poena.

Rezultati:

Atlanta - Vašington 116:96
L. A. Klipers - Sakramento 100:82

Izvor: sportal.rs
Корисников грб
vladapfc7
First Team Coach
Поруке: 251
Придружен: 24 Окт 2010, 20:33
Место: Smederevo
Status: Није на вези

Порука од vladapfc7 »

NBA: Derbi Los Anđelesa rešen uz zvuk sirene

Слика

Tokom protekle noći u NBA ligi odigrano je 11 mečeva, a u gradskom derbiju Los Anđelesa pobedili su Lejkersi. Košarkaši Bostona savladali su Denver sa 105:89 i ostvarili osmu uzastopnu pobedu u NBA ligi. Najzaslužniji za pobedu Bostona u noći između srede i četvrtka bio je Rej Alen sa 28 poena, kojima je sprečio trenera Denvera Džordža Karla da stigne do svog 1.000 trijumfa u tom takmičenju. Majami je uz 33 poena Lebrona Džejmsa i 28 Dvejna Vejda savladao Jutu sa 111:98 za šestu pobedu u nizu.

Kako dalje prenosi Beta, branioci titule prvaka Los Anđeles Lejkersi u gradskom derbiju sa Klipersima pobedili su sa 87:86 pošto je Derek Fišer uz zvuk sirene postigao odlučujuće poene. Njujork je sa 113:110 pobedio Toronto za koji zbog problema sa levim kolenom nije igrao Predrag Stojaković. Meč je odlučila trojka Rejmonda Feltona 2,7 sekundi pre kraja. Amare Stodemajer je bio najbolji u Njujorku sa 34 poena i 14 skokova. Duel sa Torontom bio mu je šesti uzastopni na kome je postigao više od 30 poena, pa su mu navijači skandirali "Em-Vi-Pi" (najkorisniji igrač lige). Andrea Barnjani je ubacio 41 poen za Toronto.

Nije igrao ni Darko Miličić, kome je povređen desna butina. Njegova Minesota je sa 103:111 izgubila od Oklahome Nenada Krstića, koji je pobedi doprineo sa četiri poena i dve asistencije. Bolji učinak imao je Vladimir Radmanović, koji je za 16 minuta na parketu zabeležio sedam poena, četiri asistencije i skok u porazu Golden Stejta od San Antonija od 94:111. Sakramento je savladao Vašington sa 116:91, Memfis je posle produžetka pobedio Feniks sa 104:98, dok je Nju Orleans bio bolji od Detroita - 93:74.

Milvoki je pogotkom Endrua Boguta 0,5 sekundi pre finiša pobedio Indijanu sa 97:95, dok je čikago savladao Klivlend sa 88:83.

REZULTATI:

Klivlend - Čikago 83:88
Boston - Denver 105:89
Njujork - Toronto 113:110
Minesota - Oklahoma Siti 103:111
Nju Orlins - Detroit 93:74
Milvoki - Indijana 97:95
San Antonio - Golden Stejt 111:94
Finiks - Memfis 98:104
Juta - Majami 98:111
Sakramento - Vašington 116:91
L.A. Klipers - L.A. Lejkers 86:87

sportal.rs
Корисников грб
Dyura23
Assistant Manager
Поруке: 542
Придружен: 11 Нов 2010, 22:58
Место: Nis
Status: Није на вези

Порука од Dyura23 »

Novi, ubedljiv poraz Lejkersa, Vejd - 40!

Слика

Šampioni su uzdrmani! Los Anđeles Lejkersi pretrpeli su još jedan, treći uzastopni, ubedljiv poraz. Posle Milvokija i Majamija, koji su slavili u "Stejpls Centru" dvocifrenom razlikom, i San Antonio je "uzeo meru" Brajantu, Gasolu i društvu, istina, u Teksasu, pobedivši ih rezultatom 97:82.

Za razliku od Lejkersa, Sparsi su u izvanrednoj seriji rezultata: ovo im je bila 12 pobeda u poslednjih 13 utakmica, pa su i dalje tim sa najboljim učinkom u ligi - 27:4! Lejkersi su posle novog neuspeha - desetog, pali na treću poziciju u zapadnoj konferenciji sa skorom 21:10, koliko ima i Juta.

Najbolji igrač San Antonija ove sezone, Manu Đinobili, ubacio je samo devet poena, a neprepoznatljivo loš bio je Tim Dankan - utakmicu je završio sa DVA poena! Međutim, raspoloženi su bili, uz igrača utakmice, Tonija Parkera (23p), rezervista Dežuan Bler (17p), Ričard Džeferson (15p) i Džordž Hil (10p).

San Antonio je maestralnom odbranom, naročito u drugom poluvremenu, potpuno neutralisao udarne pesnice gostiju, pre svih Pau Gasola, koji se zaustavio na devet poena. Brajantov 21 poen nisu pravi pokazatelj njegove igre, pošto je imao očajan šut - 27:8. Po deset poena postigli su Ron Artest i oporavljeni Endrju Bajnam, ali očigledno je da će Lejkersi, sudeći po poslednjim izdanjima, teško odbraniti naslov prvaka.

Istovremeno, u Majamiju, navijači su bili svedoci još jedne izuzetne igre istoimenog domaćeg tima, koji je, predvođen maestralnim Dvejn Vejdom, u derbiju, savladao Njujork Nikse, rezultatom 106:98.

Слика

Vejd je postigao rekordnih ove sezone, 40 poena, i imao devet skokova. Isti broj uhvaćenih lopti, ali samo u prvoj četvrtini, zabeležio je Zidraunas Ilgauskas, čiji je učinak, uz naravno, onaj "velike trojke" jedini vredan pomena. Gorostasni Litvanac meč je završio sa 14 poena i deset skokova. Lebron Džejms i Kris Boš, obojica sa 18 poena i deset skokova, takođe su dali značajan doprinos 15 pobedi Majamija u 16 utakmica!

Kod gostiju, najjači utisak ostavio je Amari Stodemajer: ubacio je 30 poena, a njegovo "kucanje" u lice "kralju" Džejmsu bio je bez dileme potez utakmice.

Poput San Antonia i Majamija, ne posustaju ni Boston Seltiksi. Posle poraza od Orlanda, kome je prethodio niz od 14 utakmica bez poraza, tim iz Masačusetsa pobedio je Indijanu u "Konseko Fildhausu" rezultatom 95:83, i popravio ukupan skor (24:5).

Petorica igrača Bostona imala su dvocifren košgeterski učinak. Pol Pirs je sa 21 poenom (3/3 "trojke") bio najefikasniji akter utakmice. Uz to, imao je i sedam asistencija. Rej Alen je postigao 17 poena, od toga 12 u trećoj četvrtini u kojoj su gosti anulirali prednost Pejsersa od deset poena. Kevin Garnet je, uz 11 poena, imao i 13 skokova. U odsustvu Redžona Ronda i Nejta Robinsona, ulogu plejmejkera preuzeo je Markus Denijels, koji je sasvim solidno odradio zadatak: postigao je 12 poena.

Kod Indijane, plej Brandon Raš postigao je 17 poena.

REZULTATI:

Klivlend - Orlando 95:110
Indijana - Boston 83:95
Majami - Njujork 106:98
Čikago - Milvoki 90:77
Dalas - Toronto 76:84
San Antonio - L.A. Lejkers 97:82
Denver - Portland 95:77

Izvor SPORTAL.RS
Корисников грб
Dyura23
Assistant Manager
Поруке: 542
Придружен: 11 Нов 2010, 22:58
Место: Nis
Status: Није на вези

Порука од Dyura23 »

Teksaški derbi San Antoniju

Слика

U NBA šampionatu prethodne noći na programu su bile samo tri utakmice.

San Antoniju je pripao teksaški derbi sa Dalasom, Orlando je slavio protiv Njujorka, dok je pobedu Portlandu protiv Jute doneo bivši Džezer Ves Metjuz.

Tim Dankan se vratio posle jedne od najneproduktivnije utakmica karijere i ubacio je 17 poena za trijumf Sparsa protiv Mevsa. Geri Nil je zabeležio 21 poen u duelu dva najbolja tima Zapadne konferencije.

U porazu svog tima 99:93, Dirk Novicki nije igrao zbog povrede kolena. To je drugi duel koji propušta Nemac i druga vezana izgubljena utakmica.

U 18 duela na kojima je igrao sa svojim najboljim igračem, Dalas je ostvario 17 pobeda. San Antonio je dobio 12. od poslednjih 14 mečeva i ima skor 28-4, što je najbolji start u istoriji kluba. Posle trijumfa nad Lejkersima, Sparsi su u ovaj duel ušli sa serijom 21:2, koja je počela u prvoj deonici. San Antonio do kraja duela nije ispuštao prednost. U ekipi Dalasa Keron Batler je imao 30 poena, a Džejson Kid tripl-dabl sa 12 poena, 13 asistencija i 10 skokova.

Dvajt Hauard je imao 24 poena i 18 skokova, pa je tako dobio snažnu borbu sa Amarejom Stodemajerom. Orlando je slavio peti uzastopni put protiv Njujorka, ovoga puta bilo je 112:103. Stodemajer je duel završio sa 30 poena i po četiri skoka i asistencije, ali je već u ranoj fazi duela ušao u problem sa ličnim greškama. Posle jednog od mnogobrojnih snažnih duela najdominantnijih centara Istoka tokom utakmice, obojica su zaradila tehničku grešku. Džej Džej Redik i Rajan Anderson su imali po 14 poena, pa su tako pomogli Medžiku da izgradi prednost od 20 poena razlike pre poluvremena. Njujork je razliku smanjuo na dva u poslednjoj deonici, ali je Orlando na kraju ipak sačuvao snagu i trijumfovao. Vilson Čendler je imao 29 poena, a Šon Vilijams 15 za Nikse koji su izgubili pet od poslednjih sedam duela.

Ves Metjuz je upisao rekord karijere sa 30 poena, dok je LaMarkus Oldridž dodao 27 u pobedi Portlanda nad Jutom od 100:89. Utakmica je odigrana samo nekoliko časova pošto su Blejzersi saznali da su izgubili bek Brendona Roja na duži period. Ol-star igrač je čitave sezone u problemima sa kolenima, a nije u sastavu na poslednjih sedam duela. Generalni menadžer Portlanda Rič Čo je naglasio da će Roj odsustvovati jedan duži period. Markus Kembi se vratio u sastav pošto je propustio tri od poslednjih pet duela zbog povrede zgloba i upisao je 20 skokova. Andre Miler je imao 16 poena i 10 skokova. U poraženom timu Deron Vilijams je imao 19 poena i osam asistencija, Pol Milsap je dodao 17, a Al Džeferson 13 poena uz 10 skokova. Džezeri su tako drugi put ove nedelje izgubili od Portlanda.
Слика
Корисников грб
Dyura23
Assistant Manager
Поруке: 542
Придружен: 11 Нов 2010, 22:58
Место: Nis
Status: Није на вези

Порука од Dyura23 »

Stojaković: Još mogu da igram kvalitetno

Слика

Bivši srpski reprezentativac Predrag Stojaković, koji sa uspehom već 13 sezona igra u NBA ligi veruje da još nije za penziju i da još može da pomogne timu.

- Kada dugo godina igraš na jednom nivou, teško je da se privikneš na nešto ispod toga. Da se nosiš sa tim da možeš mnogo bolje, ali zbog istrošenosti materijala ne možeš više da pružaš. Postoje samo dve mogućnosti - da prihvatiš situaciju kakva jeste ili polako privedeš karijeru kraju. Još ne razmišljam o tome. Mislim da još mogu da nađem solidnu ulogu u timu. Ne znam da li je reč o godini ili dve - rekao je Stojaković za Sportski žurnal.

Stojaković je najbolji strelac u NBA ligi od igrača sa Balkana sa 13432 poena. Samo jedan pogodat iza linije za tri poena deli Stojakovića od trećeg mesta na večitoj NBA listi.

- Mislim da nijedan sportista ne razmišlja o rekordima. Sve te brojke dođu sa dugogodišnjim igranjem, stabilnošću, konstantnim partijama i jednim delom koji zavisi od sreće, da ga zaobiđu povrede. Nikada nisam razmišljao o tome, niti sam počeo da igram zbog rekorda. Meni više znači dugogodišnja karijera. Nisam pristalica priče ko je prvi, a ko drugi strelac. Svako je na poseban način obeležio svoju karijeru - priča Stojakovic
Слика
Корисников грб
Dyura23
Assistant Manager
Поруке: 542
Придружен: 11 Нов 2010, 22:58
Место: Nis
Status: Није на вези

Порука од Dyura23 »

NBA: Miličić nepogrešiv u Novoj godini

Слика

Darko Miličić odlično je započeo 2011. godinu. Minesota je savladala Nju Džersi rezultatom 103:88, a srpski centar je zabeležio 16 poena uz odličan procenat šuta za dva poena (9-8) za 20 minuta na terenu. Bivši centar Partizana Nikola Peković postigao je osam poena uz pet skokova za 20 minuta. Najbolji u ekipi "vukova" bio je po običaju Kevin Lav sa 23 poena i 10 uhvaćenih lopti.

Oklahoma Siti doživela je debakl u San Antoniju, 101:74. Najbolji tim lige predvodio je Tim Dankan sa 21 poenom i devet skokova, dok je Toni Parker zabeležio "dabl-dabl" učinak: 14 poena, 10 asistencija. Nenad Krstić je za poraženi tim postigao šest poena za 15 minuta.

Golden Stejt se odlično nosio sa Majamijem, imao i 14 poena prednosti na poluvremenu, ali se Hit probudio u trećoj deonici kada je primio samo 12 poena. Lebron Džejms (10 asistencija, sedam skokova) i Dvejn Vejd (osam asistencija, šest skokova) su ubacili po 25 poena za trijumf 114:107. Vladimir Radmanović je kao član startne petorke "ratnika" zabeležio po šest poena i skokova za 22 minuta.

REZULTATI

Čikago - Klivlend 100:91
Vašington - Nju Orleans 81:92
Majami - Golden Stejt 114:107
Minestota - Nju Džersi 103:88
San Antonio - Oklahoma Siti 101:74
Denver - Sakramento 104:86
Milvoki - Dalas 99:87
Juta - Memfis 98:92
Слика
Корисников грб
Dyura23
Assistant Manager
Поруке: 542
Придружен: 11 Нов 2010, 22:58
Место: Nis
Status: Није на вези

Порука од Dyura23 »

Šta najbolji NBA igrači moraju da dokažu u 2011. godini!? (prvi deo)

Regularni deo NBA lige za mnoge je cirkus, međutim, 82 utakmice za Amerikance, sentimentalno vezane za ovaj sport predstavljaju, kako sami kažu, "Sprint, a ne maraton!" Mnogo toga može da se "izrodi" do plej-ofa, a mogući "lok-aut" sledećeg leta kao "mač na vratu" stoji igračima, koji, naravno, ne mogu da se maksimalno fokusiraju na posao. Cilj svakoga od njih pogotovo superstarova je ultimativan - TITULA.

Želja za dokazivanjem, bilo samom sebi ili kritičarima, analitičarima... je konstantna i može sada da bude krucijalna jer baš TO mora najbolje da održi tokom duge sezone. Pokušaćemo da u narednih nekoliko redova pojasnimo šta neke od zvezda moraju SEBI, indirektno i nama, da dokažu u 2011. godini.

BLEJK GRIFIN (Los Anđeles Klipers)

Ko je mogao da pretpostavi da će se termini "ulaznica više" i L.A. Klipersi koristiti u istoj rečenici? Eto, zahvaljujući ruki fenomenu Blejku Grifinu, "onaj drugi tim što igra u Stejpls centru" postao je, i pored lošeg skora na trećini regularnog dela, ekipa u usponu za koju se traži karta više. Grifin je redovni DEO najatraktivnijih poteza dana, a sa 21,2 poena i 12,4 skokova deluje nezaustavljivo.

Mora da dokaže da je Ruki godine...

Već sada je jasno da će se trka za titulu najboljeg novajlije NBA lige uskoro svesti na trku između Grifina i pleja Vizardsa Džona Vola. Za sada je u prednosti LA fenomen, ali samo zato što Vol posle povrede i propuštenih nekoliko mečeva nije u formi u kakvoj je bio. Grifinu je potrebno da poboljša odbranu i da do aprila nastavi u ovom ritmu. Sama zakucavanja za špice mu neće doneti titulu!

TIM DANKAN (San Antonio)

"The Big Fundamental" - Tim Dankan, centar San Antonija, je na zalasku karijere. I pored činjenice da knjiži najgore proseke posle 30 odigranih mečeva (13,6p, 9,6sk, 28,9 minuta) Dankan predvodi najbolju ekipu lige. Svesno mu je smanjena minutaža jer se od njega očekuje da zenit forme pokaže u martu i aprilu i plej-ofu.

Mora da dokaže da će u doigravanju biti još bolji...

Naravno, niko normlan ne sme da očekuje da će Dankan igrati kao 2003. godine kada je bio MVP sezone, ali je jasno da će morati mnogo više da se oznoji jer ga tim i dalje treba. Nemaju "mamuze" previše alternative... Tiago Spliter je bez plej-of iskustva, dok Met Boner svakako nije igrač oko koga bi Greg Popović mogao da gradi napadački sistem. Zato će do marta Tim morati da dokaže da je i dalje jedna od najsigurnijih napadačkih opcija tima iz Teksasa.

POL PIRS (Boston)

Iskusni Pirs, MVP NBA finala iz 2008. godine, ima posebnu misiju ove sezone - Doći do finala i ispraviti greške iz sedme utakmice prošlogodišnjeg koje su Seltikse koštale prstena! Napadu Bostona Pol daje 18,2 poena i umnogome je zaslužan što "Kelti" predvode Istok. Usput, ovo sezona bi mogla da bude i poslednja u kojoj će "Big three" (Velika trojka) - Pirs, Garnet i Alen - zajednički jurišati na prsten.

Pirs bi trebalo da dokaže da "može" da na distanci drži konkurente na Istoku...

Seltiksima su najveći konkurenti Majami, Čikago i Orlando, a sa njima imaju pozitivan skor. Dominacija nad ovim ekipa je bitna i na psihološkom planu, a tu je Pirs bitan. Njegovo iskustvo i motivacija kada igra protiv ovih timova je esencija uspeha, a ako ostale mečeve odigra na nivou dokazaće da ova sezona za "big three" nije "propast, već šansa za novu titulu!".

DVEJN VEJD (Majami)

"Preživeo" je očajan ofanzivni start sezone i sada je Vejd ponovo na putu da potvrdi da je jedan od najboljih napadača NBA lige. Već je na proseku od 23,3 poena po meču.

Jedino što sebi mora da dokaže je da MOŽE da igra protiv Seltiksa, ali i da MORA da bude zdrav u plej-ofu...

Dvejn zaslužuje sve pohvale za igre u decembru, kada je Majami na gostovanjima imao četiri pobede. Međutim, ukoliko ne želi da u rečnik "ubaci" reč "kompleks" mora da poradi na samopuzdanju kada je u pitanju igra protiv Seltiksa. Oni bi mogli da im budu jedina prava prepreka na putu ka tituli. U dve dosadašnje utakmice on ima samo 10,5 poena uz očajan šut iz igre (6/28). E, sada, odbrana Seltika nad njim je konstantna i sam Vejd mora da se "UOZBILJI", ali je mnogo bitnije da ostane zdrav.

Već je odsustvovao zbog različitih povreda. Prvo je u predsezoni istegao mišić, pa je zbog kolena propustio duel sa Feniksom. Uganuo je i zglog, a odbrana nad njim je nemilosrdna - povredili su mu lakat, a isti je od nokoga dobio u glavu u meču protiv Radmanovićevih Voriorsa. Uostalom, njegov jak ulaz i ne može da prođe bez nekoliko "šamara" i "sekira". Jednostavno, mora da se pričuva do plej-ofa!

RASEL VESTBRUK (Oklahoma)

Još jedan iz plejade novih, odličnih plejmejkera. Igra sjajno (22,4 poena, 8,1 asistencija, 2 ukradene), a pre sezone je o njemu pričano kao saigraču Kevina Duranta koji ima potencijal. Povrda zgloba i nešto lošiji skor u napadu najboljeg košarkaša SP u Turskoj Vestbruka su lansirali kao, možda, i najvažnijeg igrača Oklahome. Ovaj je prihvatio "teret" i za sada ga odlično nosi.

Mora da dokaže da je spreman da Tanderse održi u plej-ofu što duže...

Oklahoma je prošle sezone u šest utakmica protiv Lejkersa završila posao u 1. kolu plej-ofa. Sada su u boljoj poziciji jer je veoma verovatno da neće biti osmi. Svi zajedno moraju da rade na odbrani jer su ekipa koja prima dosta poena, a hvata malo lopti (16. u NBA). Ukoliko poprave ova dva segmenta igre mogu lako do četvrte pozicije na Zapadu, a onda bi Vestbruk i Durant imali priliku da prvi put u karijerama igraju i u drugoj rundu plej-ofa. Vestbrukova igra će determinisati put, a Juta će im biti najveći konkurent za poziciju 4.

PAU GASOL (Los Anđeles Lejkers)

Doživeo je ovaj sjajni Španac da ga svrstamo u red kandidata za MVP titulu. Lejkersi su prebrodili krizu rezultata posle 8-0 starta (kasnije su imali 13-9). Pau je u prvih osam mečeva knjižio 23,4 poena i 11 skokova i predstavlja najkonstantnijeg igrača Lejkersa. Istina, zbog odsustva Bajnama, imao je i nešto veću minutažu, ali statistiku posle njegovog povratka nije mnogo pokvario - 19,6 poena i 9,6 skokova.

Mora sebi da dokaže da mora da izdrži sezonu u jakom ritmu...

Nisu Lejkersi više toliko dominantni. Čudni trejdovi su ih učinili ranjivim. Gasol se i prošlog leta odmarao... Ipak, neki izvori govore da ga muči mišić, ali da to javno ne potvrđuje. Zato nije igrao u Turskoj!? Lejkersi moraju da se uozbilje ukoliko žele da ostanu na jednom od prva dva mesta na Zapadu. Usput, kraj januara i početak februara im donosi paklen raspored kada će pre istočne turneje igrati i sa Sparsima i Jutom i Bostonom (dva puta). Kao i Vejd, Pau je u nezavidnoj poziciji - da se pričuva za plej-of ili da rizikuje povrede zarad kojeg glas više?!

U drugom delu videćete šta moraju da nam dokažu Kobe, Lebron, Rondo, Dvajt i Derik Rouz.

SUTRA DRUGI DEO
Последње учитавање од Dyura23 дана 03 Јан 2011, 15:53, учитано 1 пут укупно.
Слика
Корисников грб
Dyura23
Assistant Manager
Поруке: 542
Придружен: 11 Нов 2010, 22:58
Место: Nis
Status: Није на вези

Порука од Dyura23 »

Šta najbolji NBA igrači moraju da dokažu u 2011. godini!? (drugi deo)

egularni deo NBA lige za mnoge je cirkus, međutim, 82 utakmice za Amerikance, sentimentalno vezane za ovaj sport predstavljaju, kako sami kažu, "Sprint, a ne maraton!" Mnogo toga može da se "izrodi" do plej-ofa, a mogući "lok-aut" sledećeg leta kao "mač na vratu" stoji igračima, koji, naravno, ne mogu da se maksimalno fokusiraju na posao. Cilj svakoga od njih pogotovo superstarova je ultimativan - TITULA.

Želja za dokazivanjem, bilo samom sebi ili kritičarima, analitičarima... je konstantna i može sada da bude krucijalna jer baš TO mora najbolje da održi tokom duge sezone. Pokušaćemo da u narednih nekoliko redova pojasnimo šta neke od zvezda moraju SEBI, indirektno i nama, da dokažu u 2011. godini.

RADŽON RONDO (Boston)

"Floor general" (parket general) novi je nadimak povređenog plejmejkera Radžona Ronda kojeg mnogi i pored činjenice da mu je napadački učinak slab svrstavaju među najdominantnije košarkaše današnjice. I dalje ima više asistencija nego poena (11,2p i 13,8as)...

Mora da dokaže da može i da pogodi...

Kada zaustave Pirsa, Garneta, Alena i ostale Rondu ne preostaje ništa nego da šutne. Sreća je njegova pa je jedino Dalas uspeo da "odseče" ovu trojicu. Šutirao je, a Boston je izgubio. Diskutabilne ofanzivne sposobnosti i dalje polarišu javnost, a 31 odsto šuta za tri mu je najbolji učinak u karijeri. Dakle, popravlja se...

Još nešto, kada Rondo pogađa iz igre onda su Seltiksi najbolja ekipa karavana! Mora da se potrudi da "razbije" taktiku koju mnogi primenjuju prema njemu - pusti ga da šutira. Mora da dokaže da može i da pogodi... Ako mu to uspe, biće jedan od kandidata za MVP NBA lige!

DERIK ROUZ (Čikago)

Gde bi Bulsi bili da nema Derika Rouza? Sigurno ne na trećoj poziciji na Istoku! Odsustvo Buzera i Noe Rouzu su dali dodatnu teritoriju na kojoj može da igra. Statistika je odlična (24,3 poena i 8,4 as), ali ne predstavlja pravi parametar onoga šta on Čikagu znači.

Mora da dokaže da može da bude distributer, a ne samo košgeter

Jednostavno, mnogo šutira (prosek mu je više od 20 šuteva po meču!)... Trebalo bi više da bude organizator igre u napadu. Ipak, da budemo fer, veći deo sadašnje sezone je igrao bez dvojice važnih napadačkih opcija i ovaj prosek šuteva bio mogao da bude rezultat te činjenice. Defanzivno jaki (9. tim po broju primljenih poena) muče se u napadu. Zato bi ključ igre Rouza mogao da bude, da pronađe i treću opciju u ofanzivi, a to neće moći ukoliko nastavi da šutira. Zaislite šta će u plej-ofu da rade protivnici? Pokušaće na sve načine da limitiraju Derika, a onda se otvara prostor za, recimo, Bruera ili Denga...

KEVIN DURANT

Pošto je odveo reprezentaciju SAD do zlata na Mondo basketu u Istanbulu, Kevin Durent je od najmlađeg košgetera NBA lige postao “još jedan veliki igrač iz NBA”. Međutim, Kevin se bori sam sa sobom u prvim mesecima ove sezone, ali i sa povredom zgloba. Usput, deo “programa” oduzeo mu je i sjajni Rasel Vestbruk i ukoliko Tandersi na kraju regularnog dela ne budu bolji od pete pozicije priče o MVP trofeju zaobićiće Oklahomu i njihova dva Ol-star igrača.

Mora da dokaže da može da vrati letošnju formu, ali i da može da bude “all-around” igrač

Posle 30-tak utakmica Tandersi su sa pet i po pobeda manje iza lidera Zapada i trebaće im mnogo, mnogo truda i sreće kako bi u plej-ofu osigurali prednost domaćeg parketa. Ukoliko Kevin bude mogao da igra dobro protiv najjačih timova sa Zapada, a Oklahoma obezbedi, recimo, treće mesto, priča o MVP sezone bi i te kako bila prisutna u ovom gradu. Durant je bez obzira na zglob koji ga muči sa 28,1 poenom po meču prvi strelac lige, ali je jasno da on mora da dokaže da može da bude bolji “all-around” igrač. Kevin i dalje ima više izgubljenih lopti (3,26) nego asistencija (3,1). Trebalo bi katkad i da skoči iako 6,6 skokova deluje sasvim respektabilno za igrača koji odbranu igra daleko od koša. Da, umalo da zaboravimo, šta ćemo sa njegovom očajnom igrom “jedan-na-jedan” u odbrani?! I, ko je sada prva zvezda Oklahome? On ili Rasel?

KARMELO ENTONI (za sada Denver)

Bez želje da diskreditujemo sjajnog strelca sa super osećajem za igru ovde nećemo mnogo prostora posvetiti zvezdi Denver, jer ne znamo gde će igrati. Ne zna ni on. Njujork, Nju Džersi, Dalas... Karmelo Mora sam sebi da dokaže da može da prevaziđe “trač” priče i da konačno prelomi. Kada to uradi i kada se vrati u prepoznatljivu formu biće još jedan od igrača oko koji će se “vrteti” cela franšiza.

DVAJT HAUARD (Orlando)

Hauard igra sjajnu košarku i u Orlandu se sve vrti oko njega. Rad sa Hakimom Olajdžuvonom preko leta, pogotovo na "post igri" sada ga determiniše kao najboljeg centra Lige. Popravio je napadačku statistiku (21,4 poena), a i pored "buldožerom" renoviranog tima gde sada pored sebe ima Arenasa i Džejsona Ričardsona Dvajt je i dalje "magičnima" najznačajniji u odbrani (13,1sk, 2,4 blokade).

Mora da dokaže da može da bude još dominantniji, ali i da "ćuti"...

Generalno mišljenje je da Dvajt može još bolje. Njegovi kritačari se hvataju za činjenicu da u NBA sada ima samo nekoliko dobrih centara i zato se pitaju žašto njegove brojke nisu bolje? Obično ga čuvaju slabiji centri i krila, koji nisu ni blizu njegovih kvaliteta. Dodaju - Hauard bi mogao da bude "30+ poena i 18+ skokova" igrač! Trejd kojim je sa Floride otišao Poljak Gortat Hauarda je ostavio bez "bekapa", a njegov stav i emocija neretko ga prerano "tera" u problem sa faulovima. Jezik mu je takođe problematičan pa nije ni čudo da vodi u broju dobijenih tehničkih grešaka. Dakle mora da dokaže da može da ćuti kako ne bi Brendon Bas (202cm) morao da provodi mnogo minuta na poziciji centra!

KOBE BRAJANT (Los Anđeles Lejkers)

Kontradiktorno ili ne, ali Kobe je jedan od malo igrača koji ne moraju mnogo toga da dokazuju. Petostruki šampion, sva puta MVP finala, uskoro i 13. put na Ol-star meču, dva puta najbolji poenter NBA i jednom MVP regularnog dela lige. Čak i da sutra napusti NBA bio bi među deset najboljih bekova koji su igrali basket.

Međutim, njegovo mišljenje je da ima još mnogo toga da dokaže! U 2011. bi mogao da se dodatno dokaže NAVIJAČIMA

Mora da dokaže da je spreman da stigne Majkla Džordana po broju titula, ali i da još može da dominira...

Do sada beleži 25,4 poena, ali su mečevi protiv Majamija (na Božić) i Milvokija pokazali da možda i neće biti dominantan kao i prošle sezone. Prosek šuta mu je 44 odsto dok je u odbrani sve "sporiji". Tu su Lejkersi sada najtanji... Međutim, ruku na srce, on je i dalje najopasniji igrač u NBA i kao takav je u obavezi da kritičare razuveri u neke stvari, a analitičarima da dovoljno materijala da ga i dalje porede sa Majklom Džordanom.

Poštovaoci dela velikog Majkla ubeđeni su da Kobe nikada neće dostići impakt, ali i dostignuća koja je u košarci imao njihov "bog", dok drugi uprošćavajući stvari tvrde da će se njih dvojica "izjednačiti" onda kada Kobe stigne Džordana po broju titula. Nedostaje mu jedna... Ovu bi mogao da osvoji i zbog navijača, kojih ima najviše u SAD.

LEBRON DŽEJMS (Majami)

Dolazak Džejmsa u Majami podelio je Ameriku, a posle 9-8 skora Hitsa počela su i pitanja "Može li eks kralj Ohaja da igra u timu sa još jednom ekstra zvezdom?" Sada je priča drugačija. Majami je ušao u ritam, a Džejms i Vejd koriste SAMO jednu loptu tokom utakmica. Kritikovan je da je previše nesiguran u oba pravca, a statistika s početka sezone kritičarima je došla kao dodatna "municija".Igrači Majamija su se nešto kasnije sami skupili i održali satana. Od tada imaju skor 14-1!

Mora da dokaže da mu Boston, kao i Vejdu, nije "KOMLEKS" i da može u Majamiju da bude lider...

Posle dva poraza od Seltiksa pretpostavka je za Hite postala činjenica - "Kelti" su im najveća prepreka do velikog finala. Dva susreta su još na programu (13. februar i 10. april) i novi porazi bi Bostonu mnogo značili na psihološkom planu. Pogotovo je važna ona u aprilu jer se dešava neposredno pred start doigravanja. Pre sezone je Lebron izjavio da Majami ima jedan cilj - TITULA! Ništa sporno, ali je dodao da će u protivnom biti "katastrofa i propast".

Međutim, posle povreda Majka Milera, Judonisa Haslema i Dvejna Vejda usledila je korekcija - "moramo da igramo bolje, pa ćemo videti". Sada kada su sve zdraviji Lebronu se prvobitno izrečeni cilj vraća kao imperativ. Odlične partije protiv Lejkersa i Klivlenda u Ohaju dale su mu dodatni adrenalin, a ukoliko želi da ućuta kritičare, mora da preuzme "palicu" iz ruku Vejda i Hitse predvodi do titule!
Слика
Корисников грб
Dyura23
Assistant Manager
Поруке: 542
Придружен: 11 Нов 2010, 22:58
Место: Nis
Status: Није на вези

Порука од Dyura23 »

Entoni, Bilaps i "Rip" u Netsima?

Karmelo Entoni sve je bliži Njujorku. Prema pisanju američkih medija, šanse da se Entoni preseli u Netse, koji će za godinu dana igrati u Bruklinu,sve su veće.


Ipak, kao dodatak dosadašnjim kombinacijama, po kojima bi Netsi u Kolorado slali veliki broj “pikova” pojavio se Čonsi Bilaps, saigrač Entonija u Nagetsima, dok je “novost” i mogućnost da se u “blokbaster” uključi i Detroit koji bi poslao u Netse Ripa Hamiltona.

Komplikovana “akcija” bi prema poslednjim informacijama izgledala ovako: Nju Džersi bi u Denver poslao Devina Herisa, pika sa ovogodišnjeg drafta Dereka Fejvorsa i najmanje dva “pika” iz prve runde draftova iz bliske budućnosti.

Detroit bi dobio Marfija i njegov ugovor koji “izlazi iz finanijskih knjiga” na kraju sezone, a ista stvar ih očekuje i sa “olakšanjem” budžeta u slučaju odlaska Hamiltona.

Iza celog trejda stoji menadžer Karmela Entonija, Lion Rouz koji zastupa i Hamiltona, a pravni je zastupnik i Krisa Pola.

Mnogi veruju da Netsi i na ovaj način “šalju poruku” svima da su spremni da troše, kako bi brzo postali kandidat za dobar plasman i uključili se u trku za prsten.

Dolaskom Entonija, Bilapsa i Hamiltona, Nju Džersi bi prema opštem mišljenju postao prvi kandidat da angažuje i Krisa Pola.
Слика
Корисников грб
Dyura23
Assistant Manager
Поруке: 542
Придружен: 11 Нов 2010, 22:58
Место: Nis
Status: Није на вези

Порука од Dyura23 »

Boston bolji od Orlanda, dominacija Ronda

Слика

Boston Seltiksi su pobedom u derbiju protiv Orlanda potvrdili dominaciju na Istoku. U duelu dva kandidata za osvajanje šampionskog prstena, tim iz Masačusetsa je zahvaljujući sjajnoj roli Redžona Ronda pre svih, slavio rezultatom 91:80 u svom „TD Gardenu“. Plej domaćih je u doslovnom smislu te reči dirigovao igrom Bostona: pored sedam asistencija, ubacio je 26 poena i bio najefikasniji pojedinac u redovima pobedničke ekipe. Seltiksi su ključnu prednost od deset poena stekli početkom treće četvrtine serijom 7:0 koju je „trojkom“ zaključio Rej Alen i do kraja utakmice nisu dozvolili gostima da ih ugroze.

Priliku da uradi nešto više Orlando je propustio u prvoj četvrtini. Tim sa Floride je u tom periodu imao i prednsot od deset poena, predvođen nezaustavljivim Dvajtom Hauardom, koji je samo u prvom poluvremenu ubacio 22 poena! Ali, u nastavku ga nije bilo nigde - postigao je samo šest poena, od toga četiri u samom finišu kada je svima bilo jasno da će pobeda pripasti Bostonu.

Sem Ronda, kod domaćih su se istakli Pol Pirs sa 18 poena i Kevin Garnet sa 16. Interesantan učinak imao je centar Seltiksa Kendrik Perkins, koji je "upisao" 13 skokova, ali nijedan poen.

Inače, senku na ovaj duel bacila je povreda Markisa Denijelsa na početku druge četvrtine. Košarkaš domaće ekipe je prilikom prodora, glavom nezgodno udario u levo rame Gilberta Arinasa, i bez svesti se sručio na parket. Denijels je uz pomoć lekara došao svesti, a zatim je sa imobilisanim vratom prebačen u bolnicu. Muk u hali je trajao sve dok povređeni Denijels, dok su ga iznosili, nije gestikulirao palcem, što je bio znak da publika odahne i pozdrave ga aplauzom. Prema prvim informacijama Denijels je povredio vrat, ali još uvek nije poznata težina iste.

Слика


U Bostonu odahnuli...

Navijači Boston Seltiksa, saigrači, kao i rukovodstvo, odahnuli su posle vesti da povreda Markisa Denijelsa, nije teška, kako je u prvi mah izgledalo. Košarkaš tima iz Masačusetsa je početkom druge četvrtine utakmice sa Orlandom, prilikom prodora, glavom udario u rame Gilberta Arinasa, i bez svesti pao na parket. On je sa imobilisanim vratom na kolicima napustio "TD Garden", a nakon urađenih pregleda, konstatovano je da je povredio spinalni nerv u vratu. Prema rečima Deni Ejndža, funkcionera Seltiksa, Denijelsu će za potpuni oporavak biti potrebno najviše dva meseca.
Слика
Корисников грб
Dyura23
Assistant Manager
Поруке: 542
Придружен: 11 Нов 2010, 22:58
Место: Nis
Status: Није на вези

Порука од Dyura23 »

NBA: Debi Stojakovića i Pavlovića, odlični Peković

Слика

Predrag Stojaković debitovao je za Dalas u pobedi nad Klivlendom 99:96. Iskusni krilni igrač zabeležio je osam poena i pet skokova kao starter za 20 minuta. Stojaković nije odigrao meč od 26. novembra zbog povrede levog kolena. Trojka srpskog internacionalca u trećoj četvrtini bila je 1.719 u karijeri Stojakovića, čime je dospeo na deobu četvrte pozicije u NBA istoriji sa Dejlom Elisom. Sa druge strane, "konjanici" su produžili negativnu seriju 25. porazom u nizu.

Debi u novom klubu imao je i Saša Pavlović, čiji je Nju Orleans poražen na svom terenu od Minesote rezultatom 104:92. Pavlović je za 21 minut ubacio četiri poena, a imao je i četiri blokade. Sa druge strane, povreda kuka Darka Miličića uslovila je da srpski centar provede u igri samo uvodna četiri minuta. Povredom Miličića veću minutažu dobio je Nikola Peković. Bivši centar Partizana zabeležio je 12 poena, bez promašaja (4-4 za dva, 4-4 za jedan) za 13 minuta.

Golden Stejt je poražen od Finiksa sa 104:92, a Vladimir Radmanović je za 24 minuta imao skroman učinak od dva poena, ali je uhvatio devet lopti.

Rezultati

Šarlot – Boston 94:89
Memfis – LA Lejkers 84:93
Nju Orleans – Minesota 92:104
Dalas – Klivlend 99:96
Denver – Hjuston 103:108
Portland – Čikago 109:103
Sakramento – Juta 104:107
Golden Stejt – Finiks 92:104
Слика
Корисников грб
voja92
Manager
Поруке: 2245
Придружен: 03 Нов 2010, 00:05
Место: Zemun
Status: Није на вези

Порука од voja92 »

Boston traded forward Luke Harangody and center Semih Erden to Cleveland for a 2013 second-round draft pick. Traded center Kendrick Perkins and guard Nate Robinson to Oklahoma City for forward Jeff Green, center Nenad Krstic, a 2012 first-round draft pick and cash.
Charlotte traded forward Gerald Wallace to Portland for center Joel Przybilla, forward Dante Cunningham, forward-center Sean Marks and a conditional 2011 and a conditional 2013 first-round draft pick. Waived guard Sherron Collins and forward Dominic McGuire.
Cleveland traded guard Mo Williams and forward Jamario Moon to the L.A. Clippers for guard Baron Davis and a 2011 first-round draft pick. Waived forward Leon Powe.
Houston traded guard Aaron Brooks to Phoenixfor guard Goran Dragic and a future first-round draft pick. Traded forward Shane Battier and guard Ishmael Smith to Memphis for center Hasheem Thabeet, forward DeMarre Carroll and a future first-round draft pick .
Sacramento acquired guard-forward Marquis Daniels and cash considerations from Boston for a future draft pick.

Wednesday, Feb. 23

Utah traded guard Deron Williams to New Jersey for guard Devin Harris, forward Derrick Favors, a 2011 first-round pick, a 2012 first-round pick (via Golden State) and cash considerations.
New Orleans traded guard Carl Landry to Sacramentofor guard Marcus Thornton and cash considerations.

Tuesday, Feb. 22

Chicago traded forward James Johnson to Toronto for the 2011 first-round draft pick Toronto acquired from Miami.
Denver acquired center Kosta Koufos from Minnesota.
New York acquired forward Carmelo Anthony, guard Chauncey Billups, guard Anthony Carter, forward Renaldo Balkman and forward Shelden Williams from Denver for forward Wilson Chandler, forward Danilo Gallinari, guard Raymond Felton, center Timofey Mozgov, a 2014 first-round draft pick and a 2012 and a 2013 second-round pick and cash. Traded center Eddy Curry and forward Anthony Randolph to Minnesota for forward Corey Brewer.
San Antonio signed forward Steve Novak to a second 10-day contract.

Nasao sam samo na engleskom[/b]
Последње учитавање од voja92 дана 25 Феб 2011, 11:23, учитано 3 пута укупно.
Корисников грб
Dyura23
Assistant Manager
Поруке: 542
Придружен: 11 Нов 2010, 22:58
Место: Nis
Status: Није на вези

Порука од Dyura23 »

NBA: Uspešan debi Krstića

Слика

Srbi su imali uspešno veče u NBA karavanu. Boston Seltiks je pobedio Los Anđeles Klipers rezultatom 99:92, a kapiten "orlova" Nenad Krstić je na debiju postigao devet poena i šest skokova za 21 minut proveden na terenu, dok je Peđa Stojaković za 31 minut ubacio pet poena i imao isto toliko skokova u pobedi Dalasa nad Vašingtonom 105:99.

Najubedljiviju pobedu, ujedno i treći uzastopni trijumf ostvario je Memfis nad Sakramentom - 120:92. Zek Rendolf je duel sa Grislijima završio sa 23 poena i 12 skokova, dok je Mark Gasol ubacio 21 poen. Za poraženi tim Beno Udrih se zaustavio na 24, a Markus Tornton na 15 poena.

Kompletni rezultati:

Detroit Pistons - Juta Džez 120:116
Vašington Vizards - Dalas Meveriks 99:105
Memfis Grizlis - Sakramento Kings 120:92
Hjuston Rokits - Nju Džersi Nets 123:108
Milvoki Baks - Čikago Buls 75:83
Los Anđeles Klipers - Boston Seltiks 92:99
Слика
Корисников грб
Dyura23
Assistant Manager
Поруке: 542
Придружен: 11 Нов 2010, 22:58
Место: Nis
Status: Није на вези

Порука од Dyura23 »

Krstić: Bio sam zbunjen...

Слика

Veliki dan u karijeri Nenada Krstića - debi za slavne Boston Seltikse - nije mogao da prođe bolje. Iako je na raspolaganju imao tek jedno pre podne za upoznavanje sa novim saigračima, sistemom igre Doka Riversa, tehničko-taktičkim varijantama... dobio je ulogu startnog centra u duelu sa Klipersima. Krstić je za 21 minut u igri postigao devet poena i "upisao" šest skokova i time doprineo pobedi ekipe iz Masačusetsa u Los Anđelesu (99:92).

Krstić je priznao da je pre utakmice imao tremu...

- Mislim da je određena doza nervoze normalna u ovakvim situacijama, posebno kada sam ja u pitanju, jer nikada se ranije nisam našao u sličnoj poziciji. Imao sam tremu, čak i juče tokom šuterskog treninga... Sve ovo je novo za mene, nisam se navikao, ipak, ovo je prvi put da sam trejdovan. Bio sam zbunjen... - rekao je Krstić.

Ipak, prema oceni američkih izveštača u Krstićevoj igri se nije osetila nervoza. Ako je i bilo, ona je nestala posle prvih poena Bostona koje je postigao upravo Krstić polaganjem lopte u koš.

- Uvek idem na ofanzivni skok, a možda sam ovoga puta bio agresivniji nego inače. Jer, kada vam neko ukaže šansu da igrate, zahvalite mu se tako što igrate najbolje što možete - kazao je srpski centar.

Trener Bostona Dok Rivers dao je punu slobodu i Krstiću i Grinu, koji je u paketu sa Srbinom trejdovan iz Oklahome.

- Rekao sam im: "Samo igrajte čvrsto i slobodno šutirajte kad god imate priliku" - rekao je Rivers.

Trener Bostona dodao je da će se dvojac novajlija vremenom, kroz utakmice, biti još bolji, odnosno da će se vrlo brzo integrisati u ekipu.

- Bili su dobri, s obzirom na to da nisu upoznati sa mnoštvom stvari i kombinacija koje primenjujemo na utakmicama - rekao je Rivers.

Krstić će u Bostonu imati prilke da nauči mnogo i od veterana, i dalje jednog od najboljih krilnih centara lige, Kevina Garneta.

- Znali smo da su njih dvojica (Krstić i Grin) dobri igrači. Bilo je samo pitanje kako će se uklopiti u našu igru. Gde i kada će se otvarati, znate, tajming i te stvari. Krstić i ja smo, inače, puno razgovarali pre utakmice o nekim sitnim pojedinostima. Rekao sam obojici neka me obaveste kad god im nešto bude bilo potrebno da bi se osećali ugodno kod nas. Tu sam za njih - rekao je Garnet.
Слика
Корисников грб
neme93
World Class Manager
Поруке: 11002
Придружен: 10 Нов 2010, 18:15
Место: Valjevo/Beograd
Status: Није на вези

Порука од neme93 »

Sta mislite ko osvaja?
Dragan Nikoljići, Vladar, Tik'al, Joca, Tokelara, zele, Olja, Ortodox, bubi.ue, dramit, mmladja.


Ja znam kako Simic izgleda.
Корисников грб
Dyura23
Assistant Manager
Поруке: 542
Придружен: 11 Нов 2010, 22:58
Место: Nis
Status: Није на вези

Порука од Dyura23 »

Ili Boston ili Miami :yesko:
Слика
Пошаљи Одговор

Повратак на “Košarka”