Страница 1 од 1

Kako povecati determination kod igraca

Послато: 27 Мар 2021, 16:10
од Dimitrije08
Video sam da ove teme nema za fm 21 pa sam odlucio da je otvorim.Gledao sam na youtube-u o ovom "vaznom" atributu kod igraca i vedeo da jeste jedan od vaznijih atributa , ali ne mnogo vazan.Da li vi znate neke metode sa kojima igracima podizete determination?

Re: Kako povecati determination kod igraca

Послато: 29 Мар 2021, 10:15
од debeli75
Када формираш оне менторинг групе на тренинзима. Гледај да ти они старији, искуснији играчи имају што већи детерминејшн. На тај начин ће и млађима из те групе да расте. Исто тако мораш да обратиш пажњу да тај клинац нема случајно већи детерминејшн од тог старијег јер ће у том случају почети да му опада до нивоа тог искусног играча (да га не зовем тутором). Уколико у групи имаш више старијих и искуснијих играча са различитом висином детерминејшна, онда до изражаја више долазе они скривени атрибути (професионалност, константност, амбициозност итд, како код тутора тако и код клинца) као и лидершип кад је у питању утицај на раст детерминејшна код клинца. Иначе ти је за развој играча много битније (поред доброг тутора) да има високе ове скривене атрибуте и наравно константно играње.

Re: Kako povecati determination kod igraca

Послато: 30 Мар 2021, 09:01
од goooool
Додао бих још да све то не утиче само на детерминатион него и на скривене атрибуте као нпр професионал и амбитион који су такође јако важни за развој играча.

Re: Kako povecati determination kod igraca

Послато: 30 Мар 2021, 19:14
од goooool
А да ли тренери могу да утичу на детерминатион играча ? Рецимо кад им одредим тренера да уче преферед мовес да ли тада он утиче на њихов детерминатион или не ?

Re: Kako povecati determination kod igraca

Послато: 31 Мар 2021, 16:56
од Dimitrije08
Da li je bitno kad sastavljam mentoring grupu da u njoj budu igraci istih pozicija(napadaci samo ili bekovi samo)?

Re: Kako povecati determination kod igraca

Послато: 31 Мар 2021, 18:42
од debeli75
@goooool...утичу и тренери то је сигурно, али и сам тренинг је битан. Мада сам ја неког лаичког мишљења да више детерминејшн (сама реч каже одлучност) утиче на брзину развоја тих омиљених потеза играча приликом индивидуалних тренинга

@Dimitrije08...ја увек стављам по позицијама (ГК, ДЦ, ДРЛ, ДМ, МЦ, МРЛ, АМЦ, АМРЛ, СТ), мада некада ставим у једну ДМ и МЦ или МРЛ и АМРЛ. На тај начин би требало да се правилније и брже развијају млађи играчи. Све, нормално у зависности шта теби треба и којим стилом тј тактиком волиш да играш.

Re: Kako povecati determination kod igraca

Послато: 31 Мар 2021, 22:24
од goooool
Питам јер ми се некад чини да тренер са ниским детерминатион снижава и детерминатион оног играча кога учи неком потезу.