Страница 1 од 1

Santos Futebol Clube

Послато: 22 Нов 2018, 00:32
од Hajdukovac
Слика
Слика
Слика
Слика

Santos Futebol Clube ili jednostavnije Santos je klub iz istoimenog grada u regiji Paulisti tj. okolica grada Sao Paula. Santos je inače poznata luka u Brazilu.

Osnovan je 1912.g. od strane trojice entuzijasta iz samog Santosa, imena ta tri velikana su: Raimundo Marques, Mário Ferraz de Campos, i Argemiro de Souza Júnior. Od tada do danas Santos je postigao jako puno uspjeha na kojim mi mnogi zavide., a sam klub je postao simbol "Jogo Bonite" odnosno vrhunskog nogometa te su gajili moto u klubu "Técnica e Disciplina". Mislim da svi razumite šta znači. Najpoznatnija himna Santosa je "Leão do Mar" napisana od strane Mangeri Neta. Ona je bila zahvala zlatnoj Santosovoj generaciji u 60-tima koju su činili sve redom velikani Gilmar, Mauro Ramos, Mengálvio, Coutinho, Pepe i Pelé, a ovaj zadnji je bio proglašen najboljim atletom od strane Svjetske Atletske organizacije, te je i dan danas smatran u Brazilu najboljim igračem svih vremena. Santásticos, smatran je jednim od najboljih klubova svijeta svog vremena osvojivši ukupno 24 titule tokom desetljaća uključujući 5 osvojenih naslova zaredom prvaka Brazila - Brasileirões, što do dana današnjeg nitko nije uspio ponoviti. Santásticos su osvojili sva 4 natjecanja u 1962, , i to Paulistão, Brasileirão, Copu Libertadores i dvoboj prvaka Južne Amerike i Europe.

Nadimak time je Peixe i igraju domaće utakmice na stadionu Vila Belmiro kapaciteta oko 20.000 gledatelja. Domaći dres je potpuno bijeli, dok je drugi "partizanski" kako ga zovem crno-bili. Ove godine treći dres im je zlatni. Kao što sam rekao ovaj klub je dao puno velikana. Spomenimo neke: Pele, Neymar, Diego, Robinho itd. Smatra se da u svijetu oko 20 milijuna ljudi navija za Santos dok sam klub ima oko 70.000 članova.

Слика
Слика
Слика
Слика

NAJBOLJI IGRAČI


Dodo

Слика
Слика

Fantastični mladi livi bek pristigao na posudbu iz Sampdorije. Pošto mu je karijera u maloj opadanju ovo je prilika vama da ga vratite na pravi kolosijek. Odličan pregled igre, centaršut i moć ponavljanja. Probajte ga otkupiti.

Derlis Gonzalez

Слика
Слика

Uz Doda iza leđa imate jednu od najboljih kombinacija u ligi na lijevoj strani. Paragvajac izrazitog driblinga i tehnike, prodoran. Uz pravi trening napredovat će vam još više. Jedina šteta šta je na posudbi.

Gabriel Barbosa

Слика
Слика

Put od raja do pakla pa nazad. Veliko pojačanje Intera se nije dobro pokazalo u Europi. I doša je kući. Među svoje. Fantastičan igrač koji je potonia otkad je doša u Europe. Vratite egzekutora na staze stare slave. Uz Pedra najbolji mladi napadač u ligi.

OSTATAK IGRAČKOG KADRA

Obrana jako solidno pokrivena u vidu Ferraza, Gustava Henrique i Lucasa Verisima. Što se tiče veze imate odličnog mladog vezistu Alisona, a na krilu pouzdanog Eduarda Sashu. Tim za borbu za titulu.

ZAŠTO IGRATI S OVIM TIMOM


Generaciju Pelea teško da itko može nadmašiti. Nalazite se u blizini grada Sao Paula i svi vas gledaju ko nekog tko tu ne pripada. Zapaprite im svima. :ave: