Povratak u komunizam

Закључано
Sloba
Global Moderator
Поруке: 11324
Придружен: 26 Окт 2010, 01:43
Место: Beograd
Формација: 4-4-2
Steam: comradehas
Has thanked: 214 times
Been thanked: 58 times
Status: Није на вези

Povratak u komunizam

Порука од Sloba » 26 Феб 2015, 01:35

[center]Слика

Ne tako davno, svega dvadeset i tri godine ranije prestala je da postoji jedna država, a nastalo je novih šest, prestala je da postoji Jugoslavija, a nastale su moja Srbija, zatim Hrvatska, Slovenija, Makedonija, Crna Gora i Bosna... šta je se sve događalo, u to neću ni ulaziti ali ću samo jedan, meni najdraži citat iskoristiti za to što je se dogodilo u tim godinama: "Rat je kada mlade i zaludne prevare stari i ogorčeni".

Pre svega u fudbalu ali i ostalim sportovima mogli smo za vreme Jugoslavije da se dičimo mnogo čime a pre svega jakom ligom i moćnom reprezentacijom. Crvena zvezda je bila šampion Evrope i Sveta, a Partizan vicešampion Evrope dok nisu ni zanemarljivi rezultati koje su postizali zagrebački Dinamo, splitski "Bili" pa zatim i Radnički iz Niša i Željo...

Nema tog Srbina, Crnogorca, Hrvata... koji danas ne zna, bar po pričama svojih starijih ukućana o čuvenim utakmicama Želje protiv Videotona ili strašnih generacija Radničkog iz Niša i Crvene zvezde te "Partizanovim bebama" i moćnom Dinamu kroz svaku sezonu nekadašnje Jugoslavije.

Bila su to lepa vremena sve do kraja osamdesetih pa kasnije i početka devedesetih a onda su se redom raspadale Čehoslovačka, Sovjetski Savez, Istočna Nemačka i Jugoslavija. Sada dolazi drugačije vreme i nešto se "kuva" jer mnogi predviđaju nastanak novih država i ponovno sastavljanje nekada zajedničkih država. Da li nam sledi povratak u komunizam ili bar neki njegov lažni oblik? Na odgovor nećemo morati dugo da čekamo...[/center]
Последње учитавање од Sloba дана 26 Феб 2015, 01:37, учитано 1 пут укупно.

Sloba
Global Moderator
Поруке: 11324
Придружен: 26 Окт 2010, 01:43
Место: Beograd
Формација: 4-4-2
Steam: comradehas
Has thanked: 214 times
Been thanked: 58 times
Status: Није на вези

Порука од Sloba » 10 Мар 2015, 23:41

[center]Слика

SAVEZI BLIZU DOGOVORA, REGIONALNA LIGA STARTUJE SLEDEĆE SEZONE?!

Regionalna liga bi mogla da startuje od naredne sezone i to po sistemu koji mnogima neće biti po volji. Za sada je malo stvari poznato ali se ističe to da će klubovi u evrokupove ići pod zastavom Jugoslavije a da će se formirati i nacionalne selekcije nekadašnje države pa samim tim Srbija, Hrvatska, Crna Gora, Makedonija, Slovenija i BIH više neće imati ni lige, a ni reprezentacije.

Poznato je da će 1. Savezna liga biti sastavljena od 12 klubova i da će se igrati po dvokružnom bod sistemu sa kasnijom podelom na dva dela od po šest klubova nakon čega će se znati šampion. Dalje informacije nisu poznate ni kada su u pitanju niže lige ali ni potencijalni kupovi.

U 1. Saveznoj ligi bi trebalo da se nađu srpski klubovi Crvena Zvezda, Partizan i Vojvodina, hrvatski klubovi Dinamo, Hajduk i Rijeka, bosansko-hercegovački klubovi Željezničar, Sarajevo i Zrinjski, a tu su i Budućnost (Crna Gora), Vardar (Makedonija) i Maribor (Slovenija). Nema sumnje da će sama liga biti veoma zanimljiva i neizvesna do same završnice.

Ligu će pratiti televizijski prenosi velikog broja utakmica ali i dodatni novčani stimulans od jakih sponzora koji ulaze u samu strukturu lige. U ovaj projekat će biti uključen i FS Kosova koji će predstavnika imati u ekipi Prištine.

Priča o regionalnoj ligi dolazi baš u vreme kada se pominje i promena sistema evropskih kupova ali i ponovnog okupljanja Sovjetskog Saveza i Čehoslovačke kao i formiranja liga Velike Britanije.[/center]

Корисников грб
zmrda grobza
Newgen
Поруке: 32
Придружен: 14 Нов 2010, 10:24
Место: Banja Luka
Status: Није на вези

Порука од zmrda grobza » 12 Мар 2015, 17:24

pratim :fanman: pokusaj da vratis hasagica na gol, on je free a ostavio je traga u klubu. :)
josamosamsekundi...

Sloba
Global Moderator
Поруке: 11324
Придружен: 26 Окт 2010, 01:43
Место: Beograd
Формација: 4-4-2
Steam: comradehas
Has thanked: 214 times
Been thanked: 58 times
Status: Није на вези

Порука од Sloba » 12 Мар 2015, 19:47

Vidim da se već predpostavlja sa kim igram. :D

Biće još jedan ili dva updatea do kraja vikenda a nakon toga od sledeće nedelje krećem i sa prezentovanjem igre i slično. Samo dok uhvatim vremena da igram i tako to.. :cheers:

Sloba
Global Moderator
Поруке: 11324
Придружен: 26 Окт 2010, 01:43
Место: Beograd
Формација: 4-4-2
Steam: comradehas
Has thanked: 214 times
Been thanked: 58 times
Status: Није на вези

Порука од Sloba » 15 Мар 2015, 01:23

[center]Слика

MILOVANOVIĆ NOVI TRENER ŽELJEZNIČARA!

Jutros je se pojavila vest kao grom iz vedra neba, Slobodan Milovanović je novi trener Željezničara koji od naredne sezone kao i svi BH klubovi nastupa u novoformiranom savezu nekadašnjih država Jugoslavije. Željo u eliti predstavlja Bosansko-Hercegovački fudbal zajedno sa gradskim rivalom Sarajevom i zadnjim BIH šampionom Zrinjskim.

Nakon poziva naše redakcije ka gospodinu Milovanoviću sa željom da odgovori na nekoliko pitanja koja interesuju sve simpatizere i navijače Željezničara on je se ljubazno odazvao. Najpre nas je zanimalo otkud on na klupi Željezničara kada je se zadnjih dana pominjao Amar Osim kao povratnik na klupu.

"Znate kako. Bio bih lud da odbijem Željo. Imamo jaku konkurenciju ove sezone a ja konkurenciju volim. Želeo sam da testiram sebe na najvišem mogućem nivou a nije tajna i da sam jako priklonjen plavima i da redovno pratim zbivanja u najtrofejnije klubu iz BIH."

Kako je uopšte došlo do kontakta između uprave kluba i vas?

"Želeo sam da izbegnem ovo pitanje i nadao sam se da me nećete pitati ali sve potiče od gospodina Amara sa kojim sam se trenerski usavršavao zadnjih meseci i koji je sebe založio u upravi kluba da bi mene postavili na mesto trenera. Moram reći da sam mu veoma zahvalan i nadam se da ću ispuniti njegova očekivanja ali i očekivanja vernih navijača sa Juga."

Kakva su vaša očekivanja uoči starta regionalne lige sobzirom da se nekoliko dobrih ekipa takmiči i da će jako teško biti ostvariti pozitivan rezultat?

"Pa vidite ne brinem se previše. Tu su Partizan, Zvezda, Dinamo, Hajduk i Maribor. Mislim da mogu da ugrabim plej of mesto sa ekipom i ako mediji previđaju borbu za opstanak ali mislim da nisu realni. Očekujem borbu za šesto mesto sa Rijekom i Vojvodinom ali prednost neka bude ka te dve ekipe."

Imate li lične ambicije pred start sezone?

"Pa to je otprilike to što je rečeno. Plasirati se u šest ali i dobiti Sarajevo u svakom ovosezonskom derbiju kao i Zrinjski kako bi pokazali ko su gazde u Bosni i Hercegovini. U kupu napadamo trofej i ako to zvuči nerealno daćemo sve od sebe da navijačima donesemo željenu radost. U Evropi ne mogu ništa da obećam jer realno smo slabiji od potencijalnih rivala."

Hvala na pristanku na intervju i neka vam je srećno na ovom zadatku i dostojno predstavljajte BH fudbal protiv konkurencije!

"U to možete biti sigurni."

Mnogi mediji zbog ovoga su svrstali Željezničar među autsajdere i previđaju plej aut mesto koji vodi do utakmice za opstanak ali nema sumnje da se sa time neće složiti trener ali i igrači najtrofejnijeg BH kluba.

[/center]
Последње учитавање од Sloba дана 15 Мар 2015, 01:23, учитано 1 пут укупно.

Закључано

Повратак на “Završene i neaktivne priče '15”