FM2014: Player Instructions

Lakše snalaženje kroz FM
Корисников грб
Džajo5
SFM Hall Of Fame
Поруке: 4111
Придружен: 15 Мар 2012, 13:37
Место: Žilina/Padina
Been thanked: 1 time
Status: Није на вези

FM2014: Player Instructions

Порука од Džajo5 » 23 Нов 2013, 10:18

[center]Слика [/center]

NA FM14 je potpuno promenjeno pravljenje taktike i dosta vas ima problema da napravi taktiku onako kako je zamisli. U ovom tutorijalu smo objasnili ''Player instructions'', kako bi ste što bolje uklopili uloge vaših igrača u vašu taktiku. Nadamo se, da ćete pomoću ovog tutorijala biti jednom nogom bliže kreiranju vaše perfektne taktike.

Player instructions

[center]Слика [/center]

Iako su u tutorijalu opisane sve moguće instrukcije koje možete staviti igračima, neke od instrukcija se ne mogu koristiti sa određenim pozicijama i prema tome morate sami odrediti koje instrukcije treba staviti igračima.

Posed lopte

[center]Слика[/center]

Hold Up Ball - ovde se od igrača traži da na trenutak duže zadrži loptu i time uspori tempo, dok stvara vremeda organizuje napad ili razmisli kome da uputi loptu.

Shoot Less Often - ovom instrukcijom kažete igraču da umesto da šutira čim mu se ukaže prilika, da zadrži loptu i strpljivo čeka bolju priliku da uputi udarac ka golu protivnika.

Shoot More Often - pomoću ove instrukcije, vaši igrači će u svakom momentu tražiti priliku za šut, nebitno da li je to povoljna prilika ili šut sa daljine.

Dribble Less - pomaže da se vaši igrači fokusiraju na timsku igru i dodavanje lopte a ne na driblanje protivnika.

Dribble More - ovom instrukcijom ohrabrujete igrača da igra više individualno i da stvara šansu za sebe ili saigrača pomoću driblinga.

Run Wide With Ball - ukoliko hoćete da razvučete protivnikovu odbranu, dajte igraču ovu instrukciju, jer će se on kretati više po bokovima i time stvarati više prostora.

Cut Inside With Ball - je dobra ukoliko hoćete da se vaši krilni igrači ubacuju u 16m umesto da se kreću po boku tražeći šansu za centaršut.

Pas igra

[center]Слика [/center]

Pass It Shorter - ovim tražite od igrača da koriste kratke pasove i na taj način zadrže loptu u posedu.

More Direct Passes - ohrabrujete igrača da koriste duža i direktna dodavanja, kako bi pronašao i uposlio saigrača koji će ugroziti protivničku odbranu.

More Risky Passes - ovim kažete igraču da koristi rizična dodavanja i na taj način omogućili saigraču da se nađu u gol šansi. Imajte na umu, da će ovom instrukcijom vaš igrač imati nizak procenat uspešnih dodavanja i može se desiti da često gubi loptu, čak i da omogući protivniku kontranapad.

Fewer Risky Passes - pomoću ove instrukcije tražite od igrača da sačuvaju loptu i da razumnom i strpljivom igrom zadrže loptu u posedu, time ne rizikuju da je izgube tokom napada.

Cross More Often - ohrabrujete igrača da centrira čim mu se ukaže prilika. Naravno, time će njegovi centaršutevi biti manje precizni, nego kada ima vremena da stvori bolju priliku za centaršut.

Cross From Deep - ovim tražite(većinom od bekova) da centriraju(tj. šalju loptu u 16m) čim pređu polovinu terena, umesto da dolaze do protivničkog 16m i tada centriraju.

Cross From Byline - ako želite da vaši igrači dolaze maltene do korner zastavice i tada centriraju, stavite im ove instrukcije.

Cross Aim Far Post - ovom instrukcijom će vaši igrači centrirati na drugu stativu.

Cross Aim Near Post - ovom instrukcijom će vaši igrači centrirati na prvu stativu.

Cross Aim Target Man - ukoliko koristite Target Man-a iželite da sve lopte idu na njega, stavite krilnim igračima ovu instrukciju.

Cross Aim Centre - ovom instrukcijom će vaši igrači centrirati na penal.

Take Quick Throws - ako želite da brzo krećete u napad kada golman uzme loptu, stavite mu ovu instrukciju kako bi loptu odmah prosledio do saigrača koji je u najboljoj poziciji.

Take Long Kicks - ako ipak ne želite da rizikujete da golman dodaje loptu, već da je ispuca što dalje od gola, stavite mu ovu instrukciju.

Distribute to Defenders - ovom instrukcijom će vaš golman dodati loptu najbližem defanzivcu i tako će vaša ekipa krenuti u napad.

Distribution Specific Team-mate - pomoću ove instrukcije, vaš golman će tražiti šansu da uposli određenog saigrača.

Kretanje igrača

[center]Слика [/center]

Get Further Forward - ovom instrukcijom nalažete igračima da idu više napred i da se aktivno angažuju u fazi napada.

Hold Position - ovim tražite od igrača da se više fokusiraju na njihovu defanzivnu poziciju i time osiguraju odbranu.

Stay Wider - ohrabruju igrače, naročito krilne, da se što više kreću po samim bokovima terena kako bi što više razvukli igru i odbranu protivnika.

Sit Narrower - ukoliko želite da igrate kroz centar iskoristite ovu mogućnost. Treba je iskoristiti ukoliko je centar protivnika najslabiji deo ekipe ili ukoliko hoćete da se vaši igrači zbiju u centralni deo terena i poboljšaju odbranu.

Move Into Channels - ovim tražite od igrača, naročito napadača, da se kreću između dva protivnika i da se izvuku od njih na takav način da ih saigrač uposli dodavanjem koje će protivnika izbaciti iz pozicije.

Roam From Position - ako želite da date svojim igračima više slobode u igri, možete to uraditi ovom opcijom. Na ovaj način, igrač neće igrati samo na svojoj poziciji, nego će se ponekad sam pomeriti i na taj način probati da pronađe prostor ili uđe u šansu.

Odbrana

[center]Слика [/center]

Close Down Less - ukoliko hoćete da igrača drže liniju odbrane i ne istrčavaju na protivnika, stavite im ovu instrkciju. Naravno, ovim omogućavate protivniku da gradi napad, ali umanjujete rizik da će neki igrač ispasti i time poremetiti celu vašu odbranu.

Close Down More - ohrabrujete igrače da konstantno napadaju i istrčavaju na protivnika, kako bi ga naterali da pogreši ili u boljem slučaju da mu uzmu loptu.

Ease Off Tackles - ako se plašite da će vaši igrači praviti puno faulova i time dobiti visok broj kartona, iskoristite ovu mogućnost. Ovim će igrači razmisliti pre nego što uklizaju i tražiće povoljan tajming da napadnu protivnika.

Tackle Harder - ovim tražite od igrača da napadnu i uklizaju protivniku čim im se ukaže prilika.

Mark Tighter - pomoću ove mogućnosti tražite od igrača da striktno markiraju protivnika u odbrani, kako bi im limitirali prostor, da li za primanje lopte ili za pokušaj šuta na gol.

Корисников грб
Boske11
Assistant Manager
Поруке: 884
Придружен: 14 Апр 2013, 09:34
Место: Sr.Mitrovica/Beograd
Контакт:
Status: Није на вези

Порука од Boske11 » 23 Нов 2013, 13:10

Odlicno Dzajo to je to :cheers:
You''ll Never Walk Alone

srbinho
Status: Није на вези

Порука од srbinho » 27 Дец 2013, 09:30

A kad su neke instrukcije "zamagljene" jel to znaci da igrac te instrukcije koristi po defaultu ili ih uopste ne koristi?
Последње учитавање од srbinho дана 27 Дец 2013, 09:31, учитано 1 пут укупно.

rajs5
First Team Coach
Поруке: 313
Придружен: 03 Апр 2012, 08:38
Место: Crvenka
Клуб који водите: AC Milan
Формација: 4:3:3
Has thanked: 6 times
Been thanked: 2 times
Status: Није на вези

Порука од rajs5 » 27 Дец 2013, 11:49

mislim da su instrukcije podesene po defaultu.

Корисников грб
Vladar
SFM Hall Of Fame
Поруке: 5943
Придружен: 30 Јун 2011, 17:27
Место: Arandjelovac
Has thanked: 1 time
Status: Није на вези

Порука од Vladar » 27 Дец 2013, 12:19

Nije jasno naznaceno koje koristi odredjena rola, one su neaktivne kao i one koje je nemogzce odabrati posto su kontradiktorne roli.

Пошаљи Одговор

Повратак на “Tutorijali '14/ Tutorials and How to play FM '14”