Intenzitet individualnog treninga

Корисников грб
Ronin
Assistant Manager
Поруке: 689
Придружен: 15 Дец 2010, 14:30
Место: Šabac
Has thanked: 3 times
Been thanked: 2 times
Status: Није на вези

Intenzitet individualnog treninga

Порука од Ronin » 20 Нов 2013, 18:13

Intenzitet individualnog treninga

Kada dajete igraču zaduženje u individualnom treningu, jedna od osvnovnih stvari je intenzitet treninga (nivo jačine rada) koji je drugačiji za svakog igrača. Ovim možete uticati ne samo na dobar razvoj igrača već i na njegovo raspoloženje. Nekada su igrači nezadovoljni upravo nivoom treniranja i smatraju da im je previše naporno da bi mogli da se fokusiraju i na trening i na utakmice.

Nivo unaredjenja igračevih ocena u željenim atributima zavisi od njegovog morala i nivoa koliko je zadovoljan treningom. Igrač sa dobrim moralom (Good morale) neče imati napredak kao igrač sa izvanredim moralom (Superb morale).
I naravno pre podešavanja individualnog treninga proverite Generalni trening i intenzitet treninga na tom nivou.

U seckiji individualni trening (Individual training) imamo tri različita nivoa:
Light (lagani trening)
Average (prosečni trening)
Heavy (težak trening)


[center]Слика
[/center]
Light (lagani trening) igrač će provesti 33% vremena fokusiran na željenu sekciju.

Average (prosečni trening) igrač će provesti 66% vremena fokusiran na željenu sekciju.

Heavy (težak trening) igrač će povesti 100% vremena fokusiran na željenu sekciju.

Ovde imajte na umu da je procenat uzet radi lakšeg objašnjenja, možemo i u razlomcima reći da je Light 1/3 igračevog opterećenja treningom.

Svaki igrač ima na raspolaganju 100% vremena koje će raspodeliti na 3 različite opcije (Focus, New position, Preferred moves). Dakle na posebni atribut (želimo da beku poboljšamo centaršut/crossing), nova pozicija (želimo da od MC napravimo AMC) i želimo da igrač steke novi potez (da usavrši lobovanje golmana).

1) Procenat treninga kada igrača zadužimo za jedno polje treninga
Kada damo igraču da trenira jedno polje treniga on ima u Focusu 100% . To je dobro za mlade igrače koji nisu opterećeni velikim brojem utakmica (Kupovi, EvroKupovi, Reprezentacija)
Ali kada igraču damo 2 ili više zaduženja Focus se smanjuje u zavisnosti koliko se povećavaju New position ili Preferred moves-u zavisnosti šta smo dali igraču.

2) Procenat treninga kada igrača zadužimo za dva polja treninga
Ovde imamo primer kako se procenti menjaju pri promeni intenziteta treniga kada igrača zadužimo da trenira unapredjenje odredjenog atributa ili odredjenih veština ili sa druge strane nove pozicije

A) Trening posebnog atributa (ili posebne uloge) u kombinaciji sa radom na novoj poziciji

Primer Laganog inteziteta (Light Focus Intesity) odnos Focus 34% New position 66%

[center]Слика[/center]

Primer Prosečnog intenziteta (Average Focus Intensity) odonos 50%-50%

[center]Слика[/center]

Primer Teškog intenziteta (Heavy Focus Intensity) odnos 60%-40%

[center]Слика[/center]


B) Trening posebnog atributa (ili posebne uloge) u kombinaciji sa omiljenim potezom

Primer Laganog treninga (Light Focus Intetsity) odnos 20% Focus 80% Preferred move (u ovom slučaju se traži od igrača da Bliže markira protivničke igrače-Marks Opponent Tightly)

[center]Слика[/center]

Primer Prosečnog intenziteta (Average Focus Intesity) odnos Focus 34% Preferred Move 66%

[center]Слика[/center]

Primer Teškog intenziteta (Heavy Focus Intensity) odnos Focus 43% Preferred Move 57%

[center]Слика[/center]


3) Procenat treninga kada igrača zadužimo za tri polja treninga
Iako nije preporuka davati igraču tri polja treninga ovde ćemo objasniti kako i ta opcija funkcioniše da bi bili upoznati sa svim aspektima treninga.

A) Trening za tri polja treninga gde kombinujete treniranje posebnog atributa (ili posebne uloge), sa omiljenim pokretima i novom pozicijom

Primer Laganog treninga (Light Focus Intensity) gde je odnos Focus 15% New position 28% Preferred move 57% . U ovoj situaciji do izražaja dolazi ono što je bit treninga a to je raditi po principu sličnih trening polja. Ovde je največi procenat na Omiljenom potezu (preferred move) a to je Lobovanje golmana (Likes to lob keeper), dok je manji procenat na novoj poziciji AMC i treniranju uloge Complete forward. No ipak ovde i za AMC i za Complete Forward je karakteristično da su često u zoni šuta i da su ponekad u mogučnosti da lobom savladaju golmana. Poenta je objediniti sva tri polja treninga, ondosno naći im zajedničku tačku. Opet ponavljam da je izuzetno teško, skoro neprimenljivo u praksi, trenirati 3 polja odjednom.

[center]Слика[/center]

Primer Prosečnog treninga (Average Focus Intensity) gde je odnos Focus 25% New position 25% Preferred move 50%. U ovoj situaciji i dalje je akcenat na Omiljenom potezu (Preferred moves)

[center]Слика[/center]

Primer Teškog treninga (Heavy Focus Intensity) Focus 34% New position 22% Preferred move 44% Ovo je dokaz koliko trening sva tri polja može biti loš jer se usled prejakog intenziteta treninga gubi fokus.

[center]Слика[/center]


Na kraju treba reći još par reči tj. napraviti malu rekapitulaciju svega gore navedenog.
Najmanje što želite je da imate nezadovoljnog ili nesrećnog igrača u timu. Ne samo da će to nezadovoljstvo uticati na njegove igre, već se može odraziti i na saigrače koji će se solidarisati sa njim, a ako je u pitanju zvezda tima mogu se i navijači pobuniti. Ako vidite da moral igrača opada vidite da li je tome uzrok možda trening i veliko opterećenje igrača treningom. Nemojte biti lenji i mrzovoljni kada vam pomoćni trener skrene pažnju nekim savetom (opcija Backroom staff meetings) da je neki od igrača nezadovoljan treningom. U slučaju da želite sami da proverite moral igrača pogledajte opciju Traning Happiness u opciji Individual traning.

Корисников грб
xavi
World Class Manager
Поруке: 4004
Придружен: 11 Авг 2011, 08:07
Место: Zajecar
Status: Није на вези

Порука од xavi » 20 Нов 2013, 18:25

Odlicno odradjeno,svaka ti dala legendo. :cheers:
Последње учитавање од xavi дана 20 Нов 2013, 18:26, учитано 1 пут укупно.

Корисников грб
kiba
World Class Manager
Поруке: 3915
Придружен: 29 Мар 2012, 17:00
Место: Niš
Status: Није на вези

Порука од kiba » 21 Нов 2013, 22:36

Svaka cast! :cheers:

Пошаљи Одговор

Повратак на “Taktike i Treninzi '14 / Tactics & Training '14”