FM Vodić za individualni trening

Корисников грб
Ronin
Assistant Manager
Поруке: 689
Придружен: 15 Дец 2010, 14:30
Место: Šabac
Has thanked: 3 times
Been thanked: 2 times
Status: Није на вези

FM Vodić za individualni trening

Порука од Ronin » 20 Нов 2013, 10:19

[center]FM Vodič za individualni trening
[/center]
Trening predstavlja jedan od najbitnijih aspekata pri unapredjivanju vašeg tima. Da bi imali uspeha u razvoju vaših igraca i mladjih kategorija potrebno vam je osnovno znanje vezano za treninge. Ovaj vodič je podeljen u tri dela:
1.Opšti trening koji se fokusira na trening tima i jedinstvo tima
2. Individualni trening koji ima focus na svakom igraču posebno, a vezan je za razvoj igrača
3.Trening pred meč koji se fokusira na trenutne slabosti i uklanjanje istih u odnosu na narednog protivnika
Ovde ćemo govoriti o individualnim treninzima (2.). To su treninzi u kojima igrači treniraju u grupama da bi unapredili odredjene aspekte igre (FM rečnikom da poboljšaju svoje ocene). Radi se iz dana u dan po več odredjenom rasporedu koji naprave/preporuče treneri ili po želji igrača. Naravno, bitno je da treneri budu što bolji zbog bržeg i boljeg napretka fudbalera.
Sve vezano za individualne treninge smo podelili u 5 delova-ovde predstavljamo samo sižee, a kasnije čemo obraditi svaku sekciju posebno.

FM individualni trening - ‘’uloga’’/ zaduženje igrača (player role)

Ovo je jedna od 3 opcije rasporeda u individualnom treningu (npr. imate krilo kojem bi pored uloge Winger želeli da dodelite ulogu Inside forward) .Igrači imaju zaduženje da radom u grupi unaprede više atributa. Atributi su slični atributima potrebnim za odredjenu ulogu. Npr. unapredjenjem atributa iz taktičke sekcije on neče unaprediti samo te ocene već i svoju snagu i neke slabosti. Kada odaberete novu ulogu igracu sa desne strane će vam bitni atributi biti obojeni različitim bojama pa ćete se uveriti koje sve atribute igrač poboljšava trenirajući za novo zaduženje.

[center]Слика[/center]


FM individualni trening – odredjeni atribut (specific attribute)

Treninranje odredjenog atributa vam omogućava da popravite ocenu odredjenog atributa vašeg igrača (npr. imate beka koji odradjuje dobro svoje odbrambene zadatke ali bi voleli da bolje centrira kada se nadje u napadu pa stavite akcenat na treniranje atributa Crossing/Centaršut). Ovaj trening vam dozvoljava da radite na jednoj od 20 atributa igrača koji su vezani ya tehničke i fizičke atribute igrača koji su bitni za unapredjenje njegovih igara kao i neke osnovne veštine npr. dodavanje ili jačina. Takodje ovim delom treninga možete unaprediti i neke mentalne atribute sa posebnim treningom. Ovaj tip treninga je poženljan na nivou viskokog intenziteta (Focus intensity HEAVY) da bi igrač što pre povećao željenu ocenu. Primer: ako želite da igraću povećati Long shots/Šut iz daljine samo taj atribut njegova ocena se menjaju, ali ako želite neki atibut iz sekcije Physical npr. Quicknes/Hitrost onda će to zahtevati rast i Acceleration/Ubrzanje i Pace/Tempo.

[center]Слика
[/center]
FM individualni trening – omiljeni potezi (preferred moves)

Ova sekcija individualnog treninga je malo drugačija. Ona je vezana za ponašanje igrača ili sklonosti igrača u odredjenim situacijama u meču. Npr. da li igrač voli da se svadja sa sudijom ili možda voli da ‘’vara’’ sudiju padanjem bez kontakta u želji da dobije faul ili sa druge strane da li napadač ima sklonost da lobuje golmana ili možda želi da menja pozicije tj. sa jednog levog krila da prelazi na desno. Dakle, ovu sekciju možemo opisati kao neki stil igre fudbalera ili sklonost ka nekim potezima. Ćesto su neki igrači toliko prepoznatljivi po ovakvim potezima da ostanu zapamaćeni u istoriji fudbala (npr. Ronaldo sa ‘’biciklicom’’ ili Zidan sa ‘’okretanjem na lopti’’). Upravo ovi različiti tipovi ponašanja imaju veliki uticaj na ono što se dešava na terenu-dakle pazite da li ćete pri 0:0 rizikovati sa ubacivanjem špica koji voli da završi akciju sam tako što voli da obilazi golmane umesto da asistira kolegi.

[center]Слика[/center]

FM individual trening – nova pozicija (new position)

Kao što i sam naslov kaže igraču ćete odrediti da trenira novu poziciju. Ovo je dobro ako želite svestranog igrača koji može da igra na više pozicija. Takodje, dobro će vam doći i ako imate nove taktičke zamisi pa sa pozicije MC želite da napravite još ofanzivnijeg igrača AMC. Naravno raspon novih pozicija zavisi od prirodne pozicije igrača-što je bliže novoj željenoj poziciji napredak će biti brži. Ovde imate rejting od prirodne (natural) do neubedljive (unconvincing). Ono što vama treba je da od ocene kompetentan (compentent) dodje do ocene prirodna pozicija.

[center]Слика[/center]

FM individual trening – intenzitet treninga (training intensity)

Osim što imate opciju da napravite individualni raspored treninga svakom igraču imate i mogućnost da odredite nivo intenziteta za svakog igrača. Ovim ne samo da utičete na brzinu razvoja igračevih ocena već imate mogućnost da utičete na raspoloženje igrača tj. da sprečite nezadovoljstvo igrača usled prejakog opterećenja. Nivo napretka zavisi od morala igrača i od njegovog raspoloženja na treningu. Dakle srećan igrač sa izvandrednim moralom će bolje i brže napredovati od nekog ko greje klupu i nezadovoljan je jer je na transfer listi. Bitna stavka je i generalni obim treninga, koji podešavate u glavnom treningu.

[center]Слика[/center]
Последње учитавање од Ronin дана 20 Нов 2013, 12:18, учитано 2 пута укупно.

Корисников грб
kiba
World Class Manager
Поруке: 3915
Придружен: 29 Мар 2012, 17:00
Место: Niš
Status: Није на вези

Порука од kiba » 20 Нов 2013, 11:25

Odlicno! :poz:

Корисников грб
neme93
World Class Manager
Поруке: 11002
Придружен: 10 Нов 2010, 18:15
Место: Valjevo/Beograd
Status: Није на вези

Порука од neme93 » 20 Нов 2013, 16:14

Bravo jos jednom :fanman:

Evo sad imate tut da oblikujete igraca kako god pozelite.
Dragan Nikoljići, Vladar, Tik'al, Joca, Tokelara, zele, Olja, Ortodox, bubi.ue, dramit, mmladja.


Ja znam kako Simic izgleda.

srbinho
Status: Није на вези

Порука од srbinho » 28 Дец 2013, 09:07

Jedino sto me uzasno iritira je to sto nema opcije da se zapamte individualni treninzi jer kad hocu da u pred-sezoni povecam intizitet timskih treninga a smanjim intezitet individualnih onda moram svakom igracu posebno...

Пошаљи Одговор

Повратак на “Taktike i Treninzi '14 / Tactics & Training '14”