Порука
од citizen » 08 Сеп 2015, 13:35
Inače, ja ove sezone nisam ni planirao da se bavim trenerskim poslom, ali je iskrslo, taj klub nije trebao da se takmiči, ali su na kraju ipak morali. Da ne bi plaćali kaznu savezu, zbog greške u Opštinskom sportskom savezu, klub je odlučio da se takmiči i pripreme su započele samo 10 dana pred prvenstvo.
Odradili smo balansirane "pripreme" (ako 10 dana i može tako da se nazove) i u nedelju imali gostovanje u prvom kolu. Izgubili smo 4:1, ali je jedini krivac za to dužina priprema.
Postavio sam taktiku 4-1-2-2-1, s' tim da sam savetovao ubacivanje samo jednog beka, da bi smo se sačuvali za svih 90 minuta.
Štoperski par je odradio dobar posao, u 90% slučajeva smo imali pozitivan vazdušni duel.
Zadnji vezni nam je bio jedan od boljih pojedinaca, dok su dva MC-a zakazala. Zbog manjka snage su se "sakrivali" od igre, a i pored saveta da se ponude na loptu, da probaju sa par uspešnih dodavanja da se "podignu", nespremnost je ipak preovladala.
Bočni ofanzivni igrači su odradili dobar posao u ofanzivi, jedan od njih postigao je pogodak.
Istureni špic je nažalost loše odreagovao u situaciji 1 na 1 sa golmanom i mogao je da nas vrati u igru kod zaostatka 2:1.
Vodili smo od samog početka, mislim 4. minuta. Nakon toga svesno prepustili inicijativu protivniku i disciplinovano se branili.
Tražio sam da izdržimo prvih 10 minuta u nastavku (II poluvreme), ali je nažalost golman pogrešio, loše procenio let lopte i došlo je do izjednačenja, mislim u 50. minutu.
Pad snage rezultirao je da u period od 10 minuta (65.-75. minuta) primimo tri gola i izgubimo utakmicu.
Iako dan nakon utakmice držim trening oporavka za igrače koji su igrali 60+ minuta, a intenzivan trening za ostale, odlučio sam da im dam slobodan dan zbog premora na pomenutoj utakmici prvog kola.
Danas im sledi najjači trening u nedelji, dosta trčanja, ali sa loptom, jer nisam pristalica "suvog" trčanja.